A Jobbik szerint a párt a garancia arra, hogy a magyar föld ne kerüljön oligarchák, külföldiek, spekulánsok kezébe, hanem kizárólag helyi közösségek használatában maradjon.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján óriási veszélynek nevezte, hogy májusban lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma; álláspontja szerint az Országgyűlésnek két hete maradt, hogy olyan törvényt alkosson, ami időben hatályba léphet és megakadályozhatja, hogy a külföldiek "szabad prédaként vessék rá magukat" a magyar földre.

Az ellenzéki politikus emiatt a parlament alakuló ülésének minél előbbi megtartását szorgalmazta.

Szólt arról, hogy az elmúlt 5 éves EP-ciklus bebizonyította, hogy a kormánypárti politikusokra nem lehet számítani Brüsszelben, a baloldal pedig legfőképpen Magyarország támadásával volt elfoglalva az Unióban. Magyar Zoltán szerint Morvai Krisztina vezetésével csak a Jobbik állt ki a magyar emberek mellett az EU-ban, s ezt szeretnék továbbvinni. Hozzátette: ha májusig nem sikerül módosítani a földtörvényt, akkor még nagyobb szükség lesz a képviselők kemény kiállására. Kifejtette: a tőke fejezet alól szeretnék kivetetni a termőföldet, hogy újra speciális jogszabályokkal lehessen védeni.

A jobbikos képviselő bírálta a Fidesz hozzáállását a kishantosi ökogazdasághoz, úgy vélte: az intézet európai értelemben is példás munkát végez és ezt minden eszközzel igyekeznek megvédeni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Akkor hajrá tessék tenni is az ügy érdekében!
coyote3
Drága jobbikos szívecskéim! Akkor kapára, kaszára és irány Kishantos!!! Ott most van mit megvédeni...
silber13
Akkor nyomás Kishantosra és nem szájat tépni, hanem cselekedni! Bár az az érzésem, ott már késő, a csúti kertitörpe és bandája már tönkretette mások 20 éves munkáját.
Senara
Véget vetünk az osztrák vircsaftnak kilőve kedves jobbik ! Kitől védenétek meg ? Kiválasztottaktól ahhoz meg kurvára kevesek vagytok . De beszélni lehet róla :-(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.