Lezárult az első, valós körülmények között végzett épület energiahatékonysági összehasonlító program. Egy szakszerűen hőszigetelt családi ház egy azonos paraméterű szigeteletlenhez képest 46 százalékkal kevesebb gázt fogyasztott - pedig nem is volt igazán hideg tél.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezt az 1 bites fidesznyik szavazok soha az eletben nem fogjak megerteni. Ok csak a rezsicsokkentesben hisznek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Sokat meg lehet takarítani a szigeteléssel, de az első és legfontosabb az ablakcsere.
Az már 30%.
Tapasztalat. Először nálam ablakcsere volt. A szigeteléssel az a baj,hogy befelé szellőzik a fal, illetve nem szellőzik kifelé semmi.
1magyar
Egyik héten láttam a tv-ben,hogy egy ház szigetelése saját maguk által megállapodott vállalkozóval 1/3-ba került mint az állami támogatásos projekt.
Menet közben valakik lenyúlnak.
miazavalami
@1magyar: ez így van. jó drága ám , de mint a cikk is említi a családi házakra nincsen olyan program , mint a panelokra. akik családi házban laknak oldják meg maguk.
1magyar
@miazavalami: Az ablakcserek egy év alatt visszahozza az árát.Már ha nem keselyű vállalkozó csinálja.
Desischado
Ez egy jó program, a szigeteléssel valóban sokat lehet megspórolni! Én az ablakra vettem ezt a szivacsszalagot, és bizony észrevettem, hogy tovább megmarad a meleg. Nem hülyeség ez, lehetne folytatni!
bundi
@Desischado: www.homlokzatihoszigeteles.hu/epitoipari-lexikon-tudastar-jelentes/kozetgyapot-szigeteles-menete.html
keress a közetgyapotra...
nem a kivitelezőt ajánlom, mert már több mint két éve nem foglalkozom ezzel, csak a rendszert...
www.homlokzatihoszigeteles.hu/hoszigetelo-rendszerek/10-cm-es-kozetgyapot-szigeteles.html
"Páraáteresztő képessége miatt vályogházakra ajánlott"
vagy itt
www.fal-doktor.hu/alapfogalmak/kozetgyapot-hoszigetelo-rendszer-az-alapoktol
"Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer. A hőszigetelő rendszer tartalmaz valamilyen kőzetgyapot hőszigetelő lemezt, páraáteresztő ragasztót, jó minőségű üvegszövet hálót, alapozót, és páraáteresztő vékony vakolatot. A legfontosabb az, hogy mivel a kőzetgyapot a legjobb páraáteresztő anyag, ezért az összes alkotóelemnek páraáteresztőnek kell lennie. Így épül fel a kőzetgyapot hőszigetelő rendszer egyszerűen."
kicsit drágább mint a régi, (tudod az a fehér hungarocell) de ez átszellőzik...és nyáron kiszárad a fal...
@1magyar: bocs ez neked szólt te írtad ezt...
"A szigeteléssel az a baj,hogy befelé szellőzik a fal, illetve nem szellőzik kifelé semmi."
mi régebben ezeket ajánlottuk... vagy a kérgesítettet, de az drágább is...
Yoda69
Ezt az 1 bites fidesznyik szavazok soha az eletben nem fogjak megerteni. Ok csak a rezsicsokkentesben hisznek.
amaramaistanna
Bajnai Gordon vázolt fel egy ilyen programot kb.fél évvel ezelőtt,ahol munkahellyel egybekötött rezsicsökkentést igért.Látom,hogy kivitelezhető a projekt.Gratulálok annak,aki belevágott.
miazavalami
@1magyar:Ez igaz, de engem az háborít fel hogy a családi házban lakók semmi kedvezményt nem kapnak. Mi szigeteltünk is, és a fűtésszámlán igen meglátszik, még igy rezsicsökkentve is. De jó sokba került. A lakótelepi házakban meg a lakóközösség kapott egy csomó pénzt...
hattorihanna
Jó meg minden a szigetelés,de ha normális országban élnénk,normális bérekkel,akkor nem kellene becsomagolni a házakat és lenne miből normálisan fűteni.Van akit már ellep a penész és emiatt tüdőbeteg lesz,de ugye a szellőztetés kiviszi a meleget.Jó alapanyagokból építkezni,kicserélni az elavult nyílászárókat,ha hideg van fűteni,csak hát ehhez is pénz kell.
Pepee75
A hőszigetelés fontos, energetikai fejlesztés nagyon kell a házakra.
homlokzatihoszigeteles.com
hoszigetelorendszer.com
Pepee75
A hőszigetelés az egyik legjobb befektetés, amit ingatlanunkba tehetünk. Nemcsak a fűtési és hűtési költségeket csökkenti jelentősen, de komfortosabbá is varázsolja otthonunkat, és csökkenti a környezetterhelést is. Viszont a megfelelő vastagság kiválasztása kulcsfontosságú a maximális hatás eléréséhez.
homlokzatihoszigeteles.com/eps-80-homlokzati-hoszigetelo-lemez
Yoda69
@Pepee75: Hogy sikerult elokotornod ezt a 10 eves cikket :)
De jo, es aktualisabb mint valaha. Ez is bizonyitja mennyivel eretlmesebb lett volna az ellenzekre szavazni mar akkor. Minden csal evi 46% takaritott volna meg, mert ez volt az ellenzek egyik sarkalatos programja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.