Egy most készülő rendelet akár három hónapra is megvonná a lakhatási támogatást azoktól, akik nem tartják be az együttélés írott és íratlan szabályait Kaposváron – írja a Hirado.hu.

A nemrég felállított, szociális segélyezéssel foglalkozó, önkormányzati munkacsoport ezt javasolja majd júniusban a városi közgyűlésnek. A város polgármestere, Szita Károly egy szigorú rendszer kidolgozását tűzte ki célul – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Egy férfit néhány nappal ezelőtt arra szólítottak fel a polgárőrök, hogy ne a háza előtt ücsörögve töltse napjait. Ezt ugyanis rendelet tiltja Kaposváron.

Ha az önkormányzat tudomást szerez arról, hogy valaki nem gondozza például a környezetét, akkor kimennek, megvizsgálják az ügyet, az érintett felszólítást kaphat, és bizonyos határidőig rendeznie kell a környezetét – mondta Borhi Zsombor, a munkacsoport vezetője.

"Ha valaki egészséges, de nem vállal munkát, és a saját portáján sem tart rendet, tőle vonjuk meg a segélyt. De joggal várják el azt is tőlünk, hogy mindazoktól is, akik kiabálnak, veszekednek, idegesítik a szomszédot, nem hagyják nyugodtan közlekedni az utcán, vonják meg a segélyt" – érvelt a városvezető.

133 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemzeti_nyugdíjas
Ez nagyon helyes döntés. Aki saját környezetét nem tartja rendben az előttem nem ember.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Les miserables
@orogordog: Az hogy magyar ember tervezte a Ford , Thin Lizzy-t (Bádog Bözske )és a legsikeresebb modell volt, azt nem sokan tudják.Nem az a lényeg csak a magyarok azt hiszik a múlt dicsőségéből meg lehet élni.Nem lehet megélni.Ahhoz megértsd természetesen csak jó autokat vásárolnak az emberek ehhez mindenkinek jól kell dolgoznia.De a piac dönti el mennyit fizet Janinak Győrben és Hansnak Németországban a szerelősoron.Az Audi győri gyárában 100 X a túljelentkezés ,mint bármelyik német autógyárban !Érted más miért jöttünk el Magyarországról több mint fél milliónyian ?Mert a bérünk itt 5-6 X több.Ha te elégedetlen vagy a fizetéseddel ,tanulj nyelveket és indulj el .Ha nem tanulsz vagy honvágyós vagy ,akkor ne nálam reklamálj .Ja és a béreket nem én fizetem ,a munkásoknak szakszervezetbe kellene tömörülni és együttesen több bérért HARCOLNI !Bizony a magyar ember nem tanulta meg ,mint például Amerikában mondják a kezdő bevándorlóknak : a pénzedet ne kérd ,hanem KÖVETELD .Senki sem szeret fizetni ha nem kényszerítik rá.Persze az a veszély is bekövetkezhet hogy az autógyár talál másik országot és hetek alatt áttelepül Romániába vagy Bulgáriába .Ott még kevesebb a bér. Kínát meg sem említem ,mert ott is napi 3-5 euróért dolgozó milliók várnak munkára .Az megcsókolná a munka dó kezét is 12-14 óra munka után ha havi 100 000 ft-t kereshetne .Remélem megértetted írásom.
F_Viktor
@orogordog: Nem érted? Aki nem tud egy rajz alapján összedobni egy panelházat, az a fasorban sincs, az nem szakember, az nem végez produktív-, gazdaságilag értékteremtő munkát, az nem is ember, csak éhenkolbász, annak a segélyre várók között a helye, mert a nyugat se fogadja be őket, + egyébként is mindenki menjen a sóhivatalba .-)
magyarbakancs
Ez jó nagyon jó.
Van egy kis bi-bi vele ,hogy még több lesz a lopás,garázdaság.
Ez mért jó?
miazavalami
@Les miserables: Asszem it magyarországon ez nem igazán menne. De mivel te nem élsz itthon nem tudhatod.
Les miserables
@miazavalami: Miböl gondolod hogy ha én a világ másik felében vagyok nem tudom mi van Magyarországon ?Lakásomban komputer ,munkában 2 okos telefon van nálam, ha utazom Angliába akkor a tabletom is viszem .Aki tudja kezelni az bármit megtalál a neten .Anyámékkal testvéreimmel telefonon is tartom a kapcsolatot de szerte Ausztráliában ,Kanadában és Usában is élnek ismerőseim ,rokonaim.Sajnos ismerem a magyar ember mentalitását .Nem csak a parasztok de még a szomszédok se fognak össze semmiért sem. Könnyű dolga lesz azoknak akik a termőföldet és az édes vizet felvásárolják ! Semmi ellenállás nem lesz .Akkor viszont már nem lesz kívánságműsor a kivándorlás .Lehet meg is tiltja ( korlátozza a magyarokat ) mint tette ezt Ausztria és Németország 8 évig !Lekorlátozhatja Anglia is ha úgy érzi neki ebből gondja támad.Ez persze bekövetkezhet akár rövidesen is a magyar államadósság 83 % és növekedik ,Orbánnak annyi ötlete van csak " Folytatjuk " mondotta.Puff mit ?A szerencsétlen szabadságharcot az gaz Brüsszel ellen ?Mert a rizsacsökkentés megbukott most jön majd a fekete leves nektek.A közmunkásokra sincs már pénz !
miazavalami
@Les miserables: Ez így van ahogy te leírtad.
A termelők kezét törvények kötik. Lehet külföldön megteheti azt amit írtál , de itt nem. ha kiszállna az állam , a felvásárló és a többi élősködő aki a termelőn , illetve a fogyasztón élősködik , összeomlana az államrendszer.
Mint mondtam olyan törvényekkel kötik meg a termelők kezét amit nem lehet kijátszani. Én nem vagyok ebben annyira jártas, de majd rákérdezek papustól. Csak egy példa. A termelő leadja a felvásárlónak az árút, majd a felvásárló leadja , egy központi hűtőházban, onnan szállítják ki piacokra , külföldre. Ez ugye 4 kézen megy keresztül legjobb esetben , ha valaki közbe nem nyúl. ha csak 4 embert veszünk akkor is már 4X 16% megy az állam kasszába. Ha az árút feldolgozzák akkor sokkal többször , sokkal több %. Ha a törvények megengednék , hogy a termelő közvetlen szállítsa az árút, illetve adja el az nagyon sok kiesés lenne az államkasszából.
ezt ugye egy harácsoló, mérhetetlenül mohó rendszer nem engedheti meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.