A hvg.hu birtokába került egy főügyészségi indítvány, amiből kiderül, teljesen új eljárást szeretnének elérni a Rezesova-ügyben.

Helyezze hatályon kívül az ítéletet, és utasítsa új eljárásra az elsőfokú bíróságot – ezt javasolja a Pest Megyei Főügyészség a Rezesova-ügyben másodfokon döntést hozó Budapest Környéki Törvényszéknek. A hvg.hu birtokába került az ügyészségi fellebbezés módosított indoklása, amiben – a korábbiakkal ellentétben – már nem azért harcolnának másodfokon, hogy súlyosabb büntetést kapjon a halálos közúti balesetet okozó szlovák Eva Rezesova, hanem inkább teljesen új elsőfokú eljárást javasol a vádhatóság.

A vádhatóság úgy látja, olyan súlyos hibákat talált a novemberi ítéletben, hogy szerintük a legjobb lenne, ha a másodfokú bíróság új elsőfokú eljárást rendelne el. Az ügyészségi indoklás szerint a Fülöp Ágnes által vezetett bíróság több ponton rosszul döntött, főleg a karambol bekövetkezését vizsgáló műszaki szakértőkkel kapcsolatban, és ez olyan mértékben hatott ki az ítéletre, hogy nem elég azt másodfokon módosítani, inkább teljesen hatályon kívül kellene helyezni – írja a hvg.hu.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Én is előlről kezdeném, de most úgy hogy ezt a szőke ribancot ültetném a Fiatba...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Strong
A Marian Kozma gyilkosság után hasonló történt - új tárgyalás, új ítélet, súlyosbítás...

Itt is ennek kéne lennie..
eberti
Van az a pénz,hogy "ártatlan" lesz és még kártérítést is kap a meghurcoltatásért...
análisdrabális
Nem kell semmit újra kezdeni. A mocskos gyilkos ribancot 70 évre fegyházba vágni, 120 kilós kan rejtett erőforrások közé és az ügy megoldva.
Desischado
Várom nagyon kiváncsian, mi lesz ebből! Egyébként Análisdrabális ötletét melegen támogatom!
Sziszifusz
@Pálinkafőző Rézüst: A jogszolgáltatás nem azonos az igazságszolgáltatással. Ebben az ügyben is addig csűri-csavarják a dolgot amíg a befolyásos fél számára optimális ítélet nem születik. Az elhaltak úgysem tudnak védekezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.