Az Európai Bizottság 2014. április 15-e óta, azaz a magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításának második ütemét követően 30 alkalommal utalt át Magyarország számára uniós forrásokat, összesen több mint 1,3 milliárd euró értékben – közölte kedden a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkársága.

A brüsszeli utalások eredményeként összesen több mint 400 milliárd forintnyi, korábban a költségvetésből megelőlegezett támogatást egyenlítettek ki, amivel nőtt a kormány mozgástere.

A helyettes államtitkárság a 444.hu írására reagált, amely szerint a magyar kormány egyetlen számlát sem küldött el Brüsszelnek április óta; az Európai Bizottság továbbra is vizsgálja a magyar intézmények átalakítását, és fenntartja magának a jogot, hogy ha kapna számlát, akkor azt ne fizesse ki.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkársága dátum szerint – április 16-a és július 3-a között – harminc tételt sorol fel táblázatában az uniós kifizetésekről hozzátéve, hogy az idei évben ezzel együtt már több mint 1,8 milliárd eurónyi támogatás érkezett.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
És hol van? Az államadósság nem csökkent.
pbalage
az ördög a részletekben rejlik. Szerintem azok a számlák április 15 előtt lettek benyújtva, ezekre dől a pénz, ám ezt az apróságot kifelejtette a reakciós nyilatkozatból a mélyen tisztelt kormányreakciós erő, de ezt a 444.hu le fogja nyomozni, ezt garantálom, már dolgoznak rajta a srácok.
bencemacska
@lópicigáspár: Biztos átutalás alatt, két bank között.-:)
nemkati
A 444 szerint semmi pénz nem jött. Csepreghy meg azt mondja, hogy dől a pénz. Hát akkor ki mond igazat? Vagy hova dől az a pénz?
mekkelek
@pbalage: Igen, ez a ködösítés lényege...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.