Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere leköszönése óta nem tett politikai nyilatkozatot, ma reggel viszont a Népszabadságban megjelent riport szerint, Bokros Lajost javasolja a demokratikus ellenzék számára főpolgármester-jelöltnek, amely lépés szerinte szétfeszítheti Orbán rendszerét.

Demszky úgy ítéli meg, hogy Bokrosnak lenne esélye leváltania Tarlóst, ezzel az ellenzék visszavehetné az ország legfontosabb városának irányítását. Bokros személyét alkalmasnak tartja egy ilyen nagyváros irányítására, ráadásul ismert, hiteles politikus is, amit szintén előnyként hozott fel a volt polgármester.

Bokros szétfeszítheti Orbán rendszerét

"Bokros olyan magasra emeli a mércét, amellyel nemcsak Tarlós István, hanem hosszabb távon Orbán Viktor kihívójává is válhat. Bokros Lajos főpolgármesterségével repedés keletkezhet az Orbán-rendszeren, és ez a repedés 2018-ra magát az egész Fidesz-rendszert szétfeszítheti.”

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Még mindig nem értik az "ellenzékiek". Nem magasabbra kell emelni a lécet, hanem alacsonyabbra. Pl. azt csinálni, mint a miskolci Fidesz, hogy a választás előtti hónapban kiosztanak minden nyuggernek 10ezer forintot... Ilyen egyszerű ez.

Ez kell az embereknek, nem a mérce, meg a színvonal. Pár romlott löncshús-konzerv, és repül az X.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Csak már látnánk valami elöleget belöle...
Senara
Jó , de miből hozná rendbe Budapestet , pénz sehol a befolyt adókat benyeli Lézer Jankó .
leszúrt rittberger
Még mindig nem értik az "ellenzékiek". Nem magasabbra kell emelni a lécet, hanem alacsonyabbra. Pl. azt csinálni, mint a miskolci Fidesz, hogy a választás előtti hónapban kiosztanak minden nyuggernek 10ezer forintot... Ilyen egyszerű ez.

Ez kell az embereknek, nem a mérce, meg a színvonal. Pár romlott löncshús-konzerv, és repül az X.
lópicigáspár
A kormányzat elköltözik Székesfehérvárra és Kecskemétre és hagyják a fővárost elpusztulni a hatalmuk megőrzéséért, oszt jónapot!
karma1
@lópicigáspár: Je, Dragam, Te nem is Pesten lakol, megis a fovarosert emelsz szot? Ez nagyon szep Toled, igazan!
En ugyan Pest kozeperol szarmazom, de rengeteg rokonom, ismerosom, baratom el videken.

Nagyon sokan irigyek arra, hogy Pest tobbet kap a budzsebol, dehat sokkal tobb ember is el Budapesten, mint barmelyik masik varosban Magyarorszagon! Tovabba kiemelt ipari termelokornyezet is, amiert tobb figyelmet igenyel a kornyezetvedelme is.

Sokkal tobb problemaval kell megkuzdenie, mint akarmelyik ma.o-i varosnak, (akar nagyobb varosnak is,mint pl. Miskolc, GYor, Debrecen, stb...)

Ha a turistak nyaranta Ma.o.-ra jonnek, tobbnyire a fovarosi nevezetessegeket nezik meg, es bizony ezeknek jo ellatast kell biztositanunk, ha azt akarjuk, hogy ne elszornyulkodve emlegessenek majd bennunket, ha hazamennek...

Ezekben pedig a videk nem tud segiteni meg akkor sem, ha akarna...
pbalage
Bokros Lajos sokkal többet ér annál, minthogy főpolgármester legyen egy ilyen ellehetetlenített budapesti rendszerben.
Csizmás Kond
" magasra emeli a mércét"
Kéremszépen a mércét vagyis a lécet lehet emelgetni, és általában minden tehetségtelen magasugró azt csinálja viszont a saját rekordját úgysem fogja túlhaladni.
m.macskosz
@karma1: És, legyünk őszinték, az idegenforgalmi, iparűzési, személyi jövedelemadóból, áfából is itt jön be a legtöbb.
csip-csop
@karma1: de azèrt a vidèkeket is kellene egy kicsit fejleszteni, mert a vàroshozkèpest nagyon levannak maradva, pl. ha egy kulfoldi elmegy, Gyorbe, Debgrecen, Miskolc Eger,
stb. csak a belvàros van egy kicsit jobban kipofozva, de a kulso règi vidèki hàz kornyèke, mèg nagyon elvan maradva.
karma1
@Csizmás Kond: Azert mindig van egy bajnok, aki megugorja az addig soha el nem ert magassagot, ugye? Na ezt hivjak vilagbajnoknak!

A magasugroknal mindig azt hisszuk, hogy mar nem lehet magasabbra ugraniuk, es megis ugranak, mig a mi kedves qurmanyunknal mindig azt hisszuk, hogy nincs ennel lejjebb, de mindig tudnak meg nagyobb szemetseget csinalni, mint addig is valaha...

Ennyit a sport es a politika forditott aranyossagarol, ha mar kotozkodsz @leszúrt rittbergerrel...:o))
m.macskosz
@csip-csop: Mit gondolsz, miért vannak olyan térképek a külföldiek számára, amelyeken csak a szűkebben vett belváros jelenti Budapestet? A külső kerületekben, ahol még földes utak vannak,
nem nagyon reklámozzák.
nemkati
@pbalage: Mégse kellett senkinek a frissen alapított MOMA. Vagy csak arról van szó, hogy az ellenzéknek senki, semmi nem elég jó. Miközben 0rbán a fideszhívek álmainak netovábbja. Hát így állunk.
m.macskosz
@m.macskosz: kerületekben = kerületeket
A dzsumbuj (Bp.IX.Kén u.) sem idegenforgalmi látványosság!)
Kamcsatka
Hát feszítse.Szakértelme,tudása, ambíciója meg van hozzá.Ennek legfőbb akadálya a csúti maffiózó bandáján kívül maga az osztogatásra szocializálódott kádár népe, aki mélyről fakadó jobbágy szellemiségében egy zsíros cupákért hajlandó az anyját is eladni.
Csizmás Kond
@karma1: ...biztos nem kaptál napszúrást ?
...elolvastam a cíkket és az jött le nekem, hogy ugyan ha Demszki óta nem is szólt be a politikának de most olyan mércér állított amit csak ő tud teljesíteni...hát ezt ha agyonvernek sem hiszem...és semmilyen leszúrtel nem vitáztam csak véleményt írtam te lány.
magyarbakancs
Bokros jó szakember probléma azzal van ,hogy rossz a meg ítélése..
Nem fogják elfogadni mert él a nép emlékezetében a Bokros csomag.
Az emberek szeretik az osztozkodás és nem gondolkodást.
m.macskosz
@Kamcsatka: "...az osztogatásra szocializálódott kádár népe, aki mélyről fakadó jobbágy szellemiségében egy zsíros cupákért hajlandó az anyját is eladni."
Ritka gusztustalan hozzászólás volt ez, ráadásul igaztalan! Kádár népe a szarból, a húgyból építette fel az országot, zömmel inkább adott, mint kapott Kádár népe!
Ahogy a te köreidben nevesíteni szokták, a PROLIKRA pont nem jellemző, hogy bagóért eladná az anyját. Ti sem teszitek: ti milliókban méritek a gerinctelenségetek árát! :(
tivoli
@m.macskosz: ma, 12:15
Így igaz, A prolikban élt a betyárbecsület és az összetartozás eszméje. Ha volt két szem kockacukorja, egyiket odaadta a másiknak, s nem összeharácsolta a többiek elől is, mint ami mostanában dívik.
magyarbakancs
@m.macskosz: Sajnos Kádár népe elszokott a gondolkodástól.
Szereti ha helyette gondolkodnak és meg mondják mit tegyen.
Ez a politikát fel ismertre Orbán és csapata ezért sikeres.
Igazad van Kádár népe felépítette az országot a maga erejéből és pont az a korosztály nincs értékelve mert el lopták feje felől a gyárat,üzemet.
A politika kisemmizte őket.
tivoli
@pbalage: ma, 10:24
Annyival többet, hogy küldjék is el egy világ tanácsba akár, csak innen el, jó messzire.
Ne feledjük, hogy ő volt az első aki elkezdte szétverni a népvagyont. Mindenféle ürüggyel elvonni a közép és alsóbb osztályok javait, hogy aztán át lehessen csoportosítani a felső tízezrek hasznára és boldogulására. Nehogy megint polcra ültessék, mert akkor mindennek vége. Még azt a kicsit is elprivatizálja majd ami még itt-ott hever "illetéktelenek" kezében.
pbalage
@tivoli: na igen, nézőpont kérdése, viszont annak a csomagnak volt értelme és célja és hozadéka is, hiszen ennek az eredményeképpen vált Magyarország az utána következő 6-7 évben egy sikertörténetté.
Ha ezt szembeállítjuk a mostani helyzettel, a mostani orbán-csomag egy értelmetlen, és csupán egy tehetetlen, gazdaságilag semmitmondó és üresfejű támadás a hatalom megőrzése érdekében.

Azért ezt is vegyük figyelembe, én a 2010-es MSZP bukás után azt vártam, hogy lesz valami értelme a dolgoknak, de ezzel szemben sokkal rosszabb lett a helyzet.
lópicigáspár
@karma1: Akkor se költöznék Budapestre, ha ütnének! Nekem itthon nem kell zárnom az ajtó és tolózárat is csak azért tettem rá, mert ha nagy hideg van, az annyira összehúzódik, hogy a rendes kilincs nyelve már túl rövid és kinyílik! Akkor meg rohangálhatok a kutyáim után, mert a szomszéd csirkéi nagyon finomak ám! Viszont, ha sok pénzem lenne, nagyon szívesen meglátogatnálak ott Kamcsatkán, de sajnos nem kell attól félned, hogy váratlanul nyomom a csengődet! :-)
karma1
@lópicigáspár: Ettol mar csak azert sem felek, mert nincs csengom! Sot, kutyam sem, aki ugatna a jottodre! Szivesen latnalak, ha az utikoltseget ki tudnad fizetni,... Kaja van, szallas van, idot meg szakitanank...

Tudod, Kamcsatkan most jon a nyar... Mar fergeteges 21 fokot is megerhetnel itt...:o))
karma1
@lópicigáspár: Az ajtokat itt sem kell bezarni, a lanyomeknal pl. sosincs bezarva a haz, igaz, van egy borjumeretu kutyajuk, aki ellopna a betoro zoknijat, mert ez az egy heppje van...:o))

Az autokat jaro motorral, lenyitott ablakkal is ott lehet hagyni, semmi sem tortenik veluk,... Talan eszakabbra mar nem ilyen biztonsagos, de itt meg az...

46 evig eltem Budapest kozepen, koszi, orulok annak, hogy a legkozelebbi szomszed az "utcankban" masfel kilometerre van...:o))
tivoli
@pbalage: ma, 12:46
Leírtam, hogy mi lett Bokros áldásos tevékenységének értelme és hozadéka. Ott kezdődött minden, azóta csak egyre rosszabb a helyzet.
S az az általad sikertörténetnek nevezett korszak neked mitől volt jobb, mint ami előtte volt? S azóta is csak különböző csomagok szorításában élünk, ami önmagában is sikertörténet, de nem a lakosságra nézve.
lópicigáspár
@karma1: Először a bátyám látogatnám meg, őt sem láttam élőben lassan 10 éve. Oda is csak a repülőjegyet kellene fizetnem! Ha netán egyszer kijutok hozzá megígérem, hogy a következő úticélom Te leszel! :-)
csip-csop
@m.macskosz: igen, igazad van, nem nagyon reklàmozzàk, de ha te elmèsz kulfodre, ès van lehetosèged, elmèsz megnèzni egy kozei falut mèg is hogynèz ki, igy lehalàbb osszetudod hasonlitani a magyarfalukkal.èn ezzel nem akartam lejàràtni Mo.falukat, de tobb pènzt kellene ràforditani a fejlodèshez. nem kell az a sok sz@ stadion, stb. abbòl a pènzbol lehetne fejlodni a magyar faluknak. Nèzdmeg Ocsat? hàt hogynèz ki az a telepulès? Mint egy cigàny tanya, ezt kène làtni a kulfoldieknek, hogy a mi minisztereink hova b@k el a pènzt. Magyarorszàg nem csak Budapestbol àll.
karma1
@Csizmás Kond: Jol van na, te nagymacska, be ne kapj!...:o))
nemkati
@tivoli: Nekem ezt nem kell elfeledni, mert eleve nem tudtam róla, hogy egyeseknek a Bokros-csomag azt jelentette, hogy az alsóbb néprétegektől a felsőbbe csoportosította volna át a javakat. Ez inkább erre az utálatos 0rbán rezsimre igaz. Rég nem nyílt ennyire szét az olló a legszegényebbek és leggazdagabbak jövedelme között, mint az elmúlt pár évben. A Bokros-csomagot lassan 10 éve vezették be, és az mentette meg az országot a csődtől.
karma1
Bokrosnak MUSZAJ volt annakidejen bevezetni azt a csomagot, es akkor bizony mondta, hogy "most ez fajni fog egy kicsit, de kesobb jobb lesz" (es igy is lett!), mert a magyaroknak meg kellett baratkozniuk az AFA fogalmaval, ami kulfoldon mar mukodott, de itthon azt sem tudtuk, hogy eszik-e vagy isszak.?

O azert nem devalvalodott le annyira, mint sok mas az akkori politikusok kozul...
Akar felmerul a nevevel femjelzett megszorito csomag, akar nem, a szamok nem hazudnak, Ot igazoljak, tehat van eselye arra, hogy a sz@rbol kihozza a fovarost...
tivoli
Pedig úgy volt. Az un. rendszerváltozáskor nagyon sok jogszabály változott, amely többek között a privatizációval nagy terheket rótt az államra. Az állam amúgy is önként, vagy muszájból sok előjogról, bevételi lehetőségről lemondott, ami viszont hiányzott később a normális működéshez. Eladott jól működő üzemeket, gyárakat, amelyeket rögtön be is zártak a "vevők" mert csak a piac kellett. S innentől rohamosan lett egyre meredekebb a lejtő. S jött Bokros, aki azt mondta, van még tartalék az embereknél, szedjük el tőlük. Ide fogják adni maguktól, hogy szeretett hazájuk ne menjen ebek harmincadjára. S mire észbe kapnak, hogy se pénz se posztó, már csak arra fognak emlékezni, hogy én jót akartam. S aki utánunk jön, mindig azt fogják szidni, mert a problémák egyre csak mélyülni fognak.@nemkati: ma, 13:13@karma1: 13:20
Kamcsatka
@m.macskosz: Akár veheted önkritikának is. Én is a kádár rendszerben szocializálód-
tam, nem orbáni tandíjmentesen tanultam, akkor sem szavaztam a fidiótákra amikor liberális köntösben tetszelegtek. Emberismeretem és jóérzésem már akkor tiltakozott Orbán ellen.Igaz azt én sem tudhattam, hogy igazi aljas gazemberré válik.
Amire meg gondoltam és fájóan nyomatékosítottam nem a rezsicsökkentéssel kezdődött.
A szocialisták erről többet tudnának mesélni, hogy miután elfogyott a "pénzük" úgy otthagyták őket, mint eb a szaharát.Persze ahhoz még volt erejük, hogy a Gyurcsányt
hátba szúrják. A konjuktúra idején 13. havi nyugdíjat adtak és amikor vissza kellett venni,
meg is buktatták őket örök konjuktúrára épülő, túlköltekező gazdaságpolitikájuk miatt.
Máskülönbem ahol lakom egyáltalán nem népszerű a csúti mangalica és leginkább akkor prolizok mikor szemetelni és rongálni látom ezeket a jóembereket.
Hallgatva Bokrost - lakossági fórumon is - nagyon hiányzik egy -két hasonszörű demokrata ember az ország irányításából.
Kamcsatka
@lópicigáspár: Hát most errefelé is sok a szúnyog.
nemkati
@Kamcsatka: Kénytelen vagyok azt mondani, hogy jól fogalmaztad meg a lényeget.
m.macskosz
@Kamcsatka: "Akár veheted önkritikának is."
Értelek, de azt hiszem, félreérthetően fogalmaztál.
Én sem a rendszerváltáskor születtem, ezért látom
a különbséget. Kádár népe vagy átélte ötvenhatot,
vagy első kézből: a szüleitől hallott a II.vh.előtti viszonyokról.
Ezért aztán nem csoda, ha a szegények boldogok voltak,
hogy komfortos lakáshoz, állami jövedelemhez, nyugdíjhoz jutottak.
Ezzel szemben a volt kulák, iparos, nemes, jól kereső értelmiségi utódai
visszaforgatta '89.körül az idő kerekét. Ide számítva azokat is, akik ugyan
nem szenvedtek a padlás söpréstől és az államosítástól, de főúri allűrjeik vannak...:(
karma1
@tivoli: Ha a Bokros-csomagot kovetkezetesen vegigvittek volna, akkor meg jobb allapotban vehette volna at a kormanyzast orban. De az azota bevezetett "csomagokhoz" Bokrosnak mar semmi koze nincsen!

Lapozzal a partbrossuradban, azota CSAK orban vezetett be megszoritasokat, (bar nem csomagnak nevezte azokat) 40 (!) uj ado formajaban!

Innentol lehet kopkodni, de nem Bokrosra, hanem a veziredre...
Kamcsatka
@karma1: 2001-ig a bokros csomagból élt a fidesz is, utána kezdődött el a választási osztogatás. Aztán hajszál híján, de mégis megbuktak.Nemcsak az a baj, hogy elkonfiskálták a lét, hanem hogy letértünk arról az útról. Tudom nehéz racionálisnak lenni egy olyan világban ahol nagyon sokan, velem együtt döglődésre és kilátástalanságra vannak ítélve.
karma1
@Kamcsatka: En is ezt allitom, amit Te, es nagyon sajnalok mindenkit, akinek nincs lehetosege arra, hogy valahogy kikeruljon ebbol az ordogi korbol...:o((
tivoli
@karma1: ma, 14:29
Vezírje a csukottszemű, süketfülű, nyálasszájú csipás csőcseléknek, meg a vaksi megvezetett otromba bértollnokoknak.
coni
A 2x2/3 nem nem a Fidesz sikere, hanem hanem a józan ész kudarca. Bokros (ahogy Bajnai is) egy európai formátumú politikus aki nem egy kényelmes székre és néhány százmillióra hajt csak megakadályozná az ország/város lepusztulását.
Nekik kettőjüknek sikerült eddig ráncba szedni az államháztartást, ami ha nem is túl népszerű, de igen hasznos tud lenni ha nem Argentína a példaképünk.
Desischado
@Horizont: Csak azt írhatom, hogy teljesen egyetértek veled, és én is menten rászavaznék! Őt nem tudná a maffia manda leverni, megvesztegetni, és elég jó szakember ahhoz, hogy rendbe tudja tenni a dolgokat!
ancika
Bokros nem való főpolgármesternek. Ezt az emberek is tudják, érzik, nem is fogják megválasztani, ha indulna, de nem fog indulni. Ő egy technokrata, nagyon is lenne helye a politikában, akár a fővárosban is, de a főváros az kétmillió ember, egy polisz, közösség, amelynek a sorsáról nem lehet technokrata módon döntéseket hozni.
mate03
@Kamcsatka: Bokros úr a legjobb ,gazdasági ,szakemberünk!Ennek az országvezetésnek nem jogászokra,hanem gazdasági szakemberekre van szüksége,hogy kimásszunk a szarból,ami köszönhető a Fidesz áldásos,négy évének!
1magyar
Bokros honnan kíván elvenni? A gazdagoktól? Mert már a szegényebbeket az Orbán kormány kisemmizte.
karma1
@1magyar: Lehet, hogy a felso tizezernek nagyon sokba fajna, de az elso intezkedesnek a ketkulcsos adozast kellene visszahozni, azokat az allami monopoliumokat, amiket kizarolag csokosok, seggnyalok kaptak, szepen ki kellene azoknak a kezebol venni (pl. a vajnaebol az 5 kaszinot, a trafikmutyikosoktol szinten visszavenni a trafikokat, mert dramaian csokkent ebbol az iranybol az adobevetel, vissza kellene allitani a magan szeszfozesi tilalmat, hogy a szeszbol is visszajojjon az ado), es egyaltalan, minden megmagyarazhatatlan , idiota gazdasagi dontest visszaallitani az esszeru keretek koze, nem pedig orban holdudvaranak meghagyni, hogy ertelmetlenul dozsoljenek a vagyonban.
karma1
@1magyar: Ha megbiznak ezzel, talan igen, de benne lenne az a tudat , hogy amikor az elso megszoritast akarta megtenni, MINDENKI tamadta, csak olyanok alltak korulotte, mint pl. Bekessy , aki szinten Bokrossal ertett egyet...

Ebben az egeszben az az ordogi, hogy BARHOL van orban - hatalmon vagy eppen ellenzekben - o az OROKOS elegedetlen, a totalisan negativ figura.

Barmilyen jot tett volna Gyurcsany, Bajnai, orban mindig ott volt, hogy az ellenzekbol felheccelje a nepnek azt a reszet, aki ugyan semmit sem ert, semmit sem tud, de a balheban benne van, csak legyen egy kis latszatja, kapjon valami koncot, es ezert mar dicseri is a "megrendelot"...

Barmit tenne most szerencsetlen Bokros (akar Budapest polgarmesterekent, akar miniszterelnokkent), az ordogi orban mint egy gonosz kisertet, ugy lebegne a feje folott, es csak arra varna, hogy egy kicsit valamiben kihagyjon Bokros, onnan o mar meg is tamadna Bokrost...De ez a negativitas hozzatartozik orban ko'rkepehez, ez a betegsege velejaroja...
1magyar
@karma1: Igen, ellenzékben nagyon tudták szidni a nép elleni tetteket, most meg hajaznak.
csip-csop
@Desischado: sajnos egy verèb nemcsinàl tavaszt.
csip-csop
èn ha a Bokrosnak lennèk, nem a rendszerèt feszitenèm, hanem a fejèt.
karma1
@csip-csop: Az a fecske, amibol egy nem csinal nyarat...:o)) Mindegy, madar - madar...:o))
csa-csa
@csip-csop: "ha a Bokrosnak lennèk, nem a rendszerèt feszitenèm, hanem a fejèt. "
régi vágya már!
azért nem elfelejteni!!!: az is régi vágya hogy minden!! nyugdíjas havi 10 ezer ft-ot fizessen TB hozzájárulást! - gondolom azóta az infláció miatt - 15 ezerre emelné ha rajta múlna!!! akár minimál nyugdíjas vagy akár nem!!!
csip-csop
@csa-csa: tudhatod, hogy viki nem szereti az embereket, ès az àllatokat se, az ilyen nem èrdemel semmit, de ki tette oda ezt a szemetet?
csip-csop
olvastam tegnap, hogy 300 milliot ajàndèkozik viktor a szerbeknek az arvizkàrosultaknak, itt meg a korhàzba kis sajtott adnak a betegeknek reggelire dèlbe, ès vacsoràra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.