Szőke Gábor az FTC új stadionjához készített egy gigantikus sasszobrot, aminek tegnap megtaláltuk a tökéletes hasonmását vagy az ötlet költőmadarát: Mühlbach am Hochkönig egyik cukrászdájában, kifeszített szárnyakkal, szintén acélból készült szobor várja a vendégeket.

Igaz, az FTC stadionjánál lévő sas gigantikus: 8 méter magas, 8 méter hosszú, 16 méter szárnyfesztávval rendelkezik és 15 tonna rozsdamentes acélból készült, míg a hochkönigi, ami szintén rozsdamentes acélból készült, de a szárnyfesztávja az egy métert sem éri el. A méret- és anyaghű modell, hihetetlen hasonlóságot mutat.

Megtaláltuk a fradi sasszobor eredetijét
forrás: Kürti Gábor Dezső

Aki szeretné megtekinteni a sast a tévében, a mai nyitóünnepség közvetítésén megteheti, de nem az RTL Klubon, a csatorna munkatársai ugyanis már nem fértek be a stadionba a FTC közleménye szerint, így nem lesznek ott a 14 milliárd forintos építmény átadásán.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
De a Fradit "zöld sasok" néven szokás emlegetni, ez meg szürke epigon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Csak lopni tudnak. Ezen szocializálódtak a pártitkát apukák mellett :)))
bencemacska
De a Fradit "zöld sasok" néven szokás emlegetni, ez meg szürke epigon.
JAJMÁR
Juj, a "doboz" félelmetesre sikeredett, de vajon a "tartalom" nem lesz még inkább röhejes?
pbalage
sasmadár-sasmadár.
mondjuk nem lehet pingvin alakú egy sas, de azért a hasonlatosság a két műalkotáson felfedezhető.
A német sasmadarak kezdik ellepni az országot.
Dr. Felipe
Szóval a birodalmi sast is úgy koppintották ezek a szánalmas gyökerek.
volvós
Az osztrák cimerben látható eredetileg ez a sas !!!
Dr. Felipe
"Aki szeretné megtekinteni a sast a tévében, a mai nyitóünnepség közvetítésén megteheti, de nem az RTL Klubon, a csatorna munkatársai ugyanis már nem férnek be a stadionba, a FTC közleménye szerint, így nem lesznek ott a 14 milliárd forintos építmény átadásán, hogy közvetítsenek."

Hát ez pont olyan pitiáner húzás mint a vendég öltöző komor feketére festése. Olyan jellemző ez ezekre a pitiáner bűnözőkre.
karma1
Szoval mar megint valaki hulyenek nez sok-sok embert, de a madar keszitoje biztosan rengeteg lovet kaphatott ezert a muveert... (Kulonben kivancsi vagyok , mennyi ideig fog a femtollazat a madaron maradni, mikorra fogjak megkopasztani a szemfules vasgyujtok?)

Ferencvarosi jany vagyok, a Fradinak drukkoltam egesz eletemben (persze nem most, hanem amikor meg labdarugok alkottak a 11-et!), de sohasem lattam madarat semmifele Fradi-megnyilvanulason, zaszlon, mezen, vagy mashol...

A IX. kerulet varoscimereben 2 darab oroszlan, egy szarnyas es egy szarnyatlan tartja ketoldalrol a cimert, aminek a tetejen egy var vagy inkabb bastyaszeruseg all, es az oroszlanok aranyszinuek, a cimer tulnyomo resze pedig vilagoskek, valoszinu a Dunara utalva...

Miert nem lehetett legalabb egy oroszlant, de ha erre nem telik, akkor legalabb egy cicust megvalasztani a csapat allatanak, ki dontotte el, hogy egy ilyen felresikerult, igazabol semmire sem hasonlito madarat produkaljanak kedvenckent?

De ez mar mindegy is, a mu kesz, az alkoto pihen...A focirajongokat meg mar nem is erdekli a meccs, meg ez az egesz mu-drukkolas, kivezenyelt nezokozonseggel...:o((
karma1
@volvós: Az ketfeju, Habsburg-sas,...:o)) Ennek egy feje van, de az egyik kepen ugy nez ki, mint az amerikai FEDEX boritekon a logo-sas (a baloldalin)
tivoli
A stadion átadásról tudósítást ne várjuk az RTL csatornán. Na nem azért, mert a kormány félne az RTL Klubtól, de bosszúra se gondoljuk, egyszerűen csak a rengeteg meghívott miatt már nem férnek be a riportereik.
bencemacska
@karma1: Én a Torgyán dr-t hallottam állandóan zöld sasokról beszélni, aki ugye Fradi elnök volt!
Igazi Trebics
Mindkét állítás téves!
@volvós:Nem ilyen az osztrák címer sas!

hu.wikipedia.org/wiki/Ausztria_c%C3%ADmere#mediaviewer/F%C3%A1jl:Austria_Bundesadler.svg

@karma1: A címer állata az Osztrák köztársaságnak egyfejű!
Kétfejű sas a Habsburgok idejében volt!
miazavalami
@volvós: Az nekem egy tépett sasnak tűnik akit fojtogatnak, ráadásul annak néha kettő feje is van.:-)
lenalena
@pbalage: sas és sas között is lehet hasonlóság persze, de itt nem a méretéről van szó, hanem az anyagáról. tiszta koppintás.
lenalena
@karma1: a sas a Fradi indulóban hangzik el: zöld zászló,zöld sasok, magasan szárnyaljatok...
szóval ezért került be a köztudatba.
human
16 méter széles az FTC madara? Erről az jut eszembe, hogy aki nagy autóval jár az valami kicsit kompenzál.
m.macskosz
@Igazi Trebics: Most estem hanyatt! Mit tart a karmai közt az a sas?! Sarlót és kalapácsot?
human
Azért az FTC sasa sasabb mint az osztrák.
pbalage
@lenalena: a cigányok simán hoznak anyagot bármikor, ha ez a gondod, de gondolom nem K1-esből van, mert az elég drága lenne, a papírokon viszont tuti valami hasonló van, aztán mikor majd folyik a rozsda lefelé, akkor kiderül, hogy valaki valakit átb@szott.
Nem kicsit, hanem nagyon.
karma1
@Igazi Trebics: En is a Habsburg sast emlitettem ketfejunek,... Bocs, azota levagtak az egyiket, hogy jobban mutasson az uj allami cimerben, szabadon a Habsburgok utan...:o))))
karma1
@tivoli: Itt olvastam a Propin, hogy az RTL, amikor a helyekert jelentkezett a rendezobizottsagnal, akkor azzal utasitottak el oket, hogy nincsen hely, kozben pedig mar INGYEN osztogattak, kettesevel a jegyeket boldog-boldogtalannak, szoval nem elobb nem volt hely, hanem elobb volt k@csog a szervezobizottsag, es az RTL kerese UTAN kellett gyorsan meg a negyed stadionnyi helyet elosztogatni. Duhosek is voltak az igazi szurkolok, mert ok meg teljes ( es nagyon borsos) aron vettek a jegyeket...:o(((
tivoli
@karma1: tegnap, 22:33
Igen, egy valódi szurkolónak minden pénzt megért, hogy ott legyen! Meg is vette gyorsan a belépőt, hogy biztosan legyen helye.
Ha azok is ingyen kapják, nem futotta volna grippenekre. :-))
énvagyokajani
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

--Kitiltva.
kamazuka
L-es,M-es vagy S-eS a mérete?Az itt a kérdés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.