Hiába büntettek tíz- és százmilliókra közel félszáz pártot az ajánlóíveik hiánya és késedelmes beadása miatt, valószínűleg keresztet vethet az állam erre a pénzre – olvasható a pénteki Blikkben.

A pénzbüntetést ugyanis a parlamenti pártokon kívül csak néhány ismertebb szervezet fizette be – hívta fel korábban a figyelmet a Magyar Hírlap. Az összesen 1,9 milliárd forintos bírság alig egy százaléka folyt be az államkasszába, 18 millió forint a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

131 milliós bírsággal sújtották például az Új Dimenzió Pártot, amely 150 millió forintos állami támogatást kapott a parlamenti kampányára. A honlapjukról azóta az összes információt leszedték. A 83 milliós büntetést kapó Új Magyarország Párt vezetőjét, Táncsics Pétert sikerült elérnie a Blikknek.

- Fogalmam sincs, hogy miből fogjuk kifizetni a pénzbírságot, mindössze pár tízezer forintunk maradt a 150 millió forintos állami támogatásból, a pártnak pedig nincs vagyona – mondta el Táncsics, aki elárulta, hogy az adóhivatal már felvette velük a kapcsolatot – írja a lap.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ki gondoltam volna...a fidesz ismét elszórt egy valag pénzt egy kis választási csalásra...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szöszmösz
Akkor jön a közmunka, vagy a börtön. Nem?
Hellcat
Ki gondoltam volna...a fidesz ismét elszórt egy valag pénzt egy kis választási csalásra...
Gemüs52
Elérték velük amiért létrejöhettek! Most miért vennék el tőlük a munkadíjat !! Fideszi politika !
bundi
tehát akkor így a végén mennyivel is lett drágább, a fidesz féle óccó és jó új választási rendszer?
Desischado
Erre biztosan számítani lehetett. Végtére is jól teljesítették azt a feladatot, amiért létrejöttek, sikerült a választási csalás!
mate03
@Gemüs52: Majd behajtják rajtunk!Mi meg csak tűrünk,és csak itt nagy a szánk!
Toby
Ezzel a pénzosztással csak a havrok zsebét akarta a gengszterkormány kitömni, tudva előre, hogy a visszafizetés kikényszerítése egy nagy nulla lesz ! Kétszemélyes "pártok" alakultak és tették el a milliókat abvban a biztos tudatban, hogy az életben nem fogják viszafizetni, a NAV meg úgy tesz, mint aki megszakad a közpénz visszaszerzéséért, de az adó/Áfa csaló cukorbárókat és számlagyárosokat vígan hagyja futni !

Kétszínű gengszerkormány, kétszínű szervezete, nulla felelőségre vonás !
Nil
a kamupártok beteljesítették a feladatukat -megosztás-most megkapják a jutalmat
keresztapa
Hiszékenyek a "politika" a hazugságok alapja a pártok csak a hazugságokon tudnak létezni. Azért kell pártokat alapítani, hogy a hazugságokat pénzre tudják váltani.
nusika
Szórja a pénzt mindenre.Szerintem a kamupártok "jól teljesítettek" és leírják az elköltött???pénzt.A pazarlás továbbra is megy, mindig arra költenek ami éppen nem szükséges!!A haverok igényeit teljhesítik!! A seggünk kint a gatyából, éheznek az emberek és ők...
www.168ora.hu/buxa/szorgosan-kolti-tartalekot-kormany-majdnem-ures-kassza-hallgat-ngm-129994.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.