"A bukott baloldali kispártok voltak azok, akik megduplázták az államadósságot" – közölte a Fidesz azt követően, hogy az ellenzéki pártok bírálták a legfrissebb államadósság-adatokat hétfőn.

A Fidesz közleményében – amelyet az MTI-hez is eljuttatott – azt írta ezekről a pártokról: kormányzásuk alatt az országot nyakig eladósították, az államadósságot 8300 milliárd forintról 22 ezer milliárd forintra, a GDP 53 százalékáról 85 százalékra emelték, ráadásul mindezt devizában tették. Veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikájukkal az országot tönkretették és kiszolgáltatták – fogalmaztak.

Emlékeztetettek arra: a Fidesz-kormány 2010 óta törleszti az adósságot, jelenleg az államadósság csökkenő pályán van, függetlenül a második negyedéves adatoktól.

Hozzátették: Magyarország az elmúlt négy évben visszafizette az IMF-hitelt, visszaszerezte gazdasági önrendelkezését és ma hitelek nélkül képes finanszírozni magát.

Az ország pénzügyileg stabil – írták –, négy éve 3 százalék alatt van a költségvetési hiány, "tavaly kiszabadultunk a baloldal hibái miatt kilenc évig húzódó túlzottdeficit-eljárás alól", a gazdaság tartós növekedési pályára állt és rekordokat dönt a foglalkoztatottság – emlékeztettek.

A Magyar Nemzeti Bank hétfőn közzétett gyorsjelentése szerint az államháztartás adóssága június végén a GDP 85,1 százalékát tette ki.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Még mindig ennél a szövegnél vagytok?? Erőltessétek már meg magatokat valami érdembeli dumával. Na ez a szánalmas és nem egy vicc!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
esdi
@Horizont: Ja kérem a párttitkár gyerekek komenistáznak, a nép meg tátott szájjal hallgatja!
esdi
@dzurinda: Bele is fogunk fulladni! Nem ők - mi.
esdi
@mariaberta: Hatalom, pénz /rengeteg/ Cserébe összetartás.
Mobil123
@Január: Pedig állítólag diplomás emberek és ennyire futja csak. (igaz valamivel kell etetni a fanokat csak azt nem értem hogy lehetnek azok is ilyen sötét agyúak!! Vagy van az a pénz még mindig???)
dr. prédikátor
meg az anyátoknak az a retkes...!hogy a somogyi rosseb rogyassza rátok az eget!!!Szemét tolvaj banda, élén a cigus fecalicussal!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.