Horváth Zoltán Ferenc, 64 éves soproni lakos példamutató becsületességéért elismerő oklevelet kapott. A Soproni Rendőrkapitányságon augusztus 9-én jelent meg egy helyi férfi, hogy egy talált tárcát kíván tulajdonosának visszajuttatni és ebben kérné a rendőrök segítségét. Az egyenruhásokkal a becsületes megtaláló közölte, hogy Sopronban egy padon találta őrizetlenül a pénztárcát és mivel abban a tulajdonos okmányai és pénze volt, ezért vissza kívánja adni. A pénztárcában személyes okmányokon kívül, bankkártyák és közel félmillió forint készpénz volt.

Forrás: kisalfold.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Feri bácsi a hóna alatt az emléklappal elment a közeli multiba megvenni a napi betevőjét, az egy darab csirkefar-hátat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Jó érzés tölti el az embert, hogy vannak még becsületes emberek !
kkalman
Feri bácsi a hóna alatt az emléklappal elment a közeli multiba megvenni a napi betevőjét, az egy darab csirkefar-hátat.
Dr plágium
Jó tudni, hogy ilyen is van. Egyébként a tulajdonos még így is adhat/na jutalmat, ez kizárólag rajta múlik!
Meine Ehre heisst Treue
Ezt rajta kívül nem sok ember csinálta volna így kis hazánkban.
ágimami
Én is voltam hasonló helyzetben, de én személyesen adtam vissza a pénztárcát a jogos tulajdonosának, nem mentem a rendőrségre.
Igaz, nem volt sok pénz benne, de nagyon örült a tulaj, főleg az iratai miatt, mert azok pótlása többe került volna, mint a pénz, ami benne volt.

Itt már nagy összegről van szó, szerintem is adhatna jutalmat a becsületes megtalálónak a tulajdonos, mert a mai világban ez nagy ritkaság, hogy ennyi pénzt visszaadnak!
m.macskosz
Én ezt a hírt elhiszem, mert szeretem a meséket, de megpróbáltam elképzelni, hogyan fér el a pénztárcámban 500ezer forint, ami ugye a legnagyobb címletű bankjegyből 25 darab.
Hát, sehogy, mert úgy kidagadna, hogy nem tudnám becsukni.
Pedig szép nagy pénztárcám van.
Persze, lehet, hogy briftasni volt, de akkor is fura, hogy nem táskában, szatyorban hagyta a padon az illető, hanem önmagában. Addig kézben fogta, leült, kipihente magát, majd távozott és nem tűnt fel neki, hogy üres a keze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.