A Magyar Nemzeti Bank tiszaroffi ingatlanvásárlása hozzájárul a hátrányos helyzetű kistelepülés foglalkoztatási helyzetének javításához; a birtokbavétel óta 30 új munkahelyet alakítottak ki, valamennyi munkavállaló helyi lakos – válaszolta Matolcsy György jegybankelnök Korózs Lajos országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére. A szocialista képviselő többek között arra kért választ a jegybank elnökétől, hogy miért látta szükségesnek, hogy luxuskastélyt vásároljon dolgozói számára, és nem lát-e ellentmondást abban, hogy az MNB ilyen luxuskiadásokra költ, miközben a kormány több mint 100 milliárd forintos megszorítást hajt végre, és az ország közel fele a létminimum alatt él.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tehát 30 lakost alkalmaznak majd feltehetőleg létminimum alatti fizetéssel közpénzből, hogy kiszolgálják az MNB vezéreket a hétvégi csobbanásaik alatt. Kastély cselédséggel. Ez 25 év vívmánya.
Ennek ugye úgy kellene normális esetben működnie, hogy a milliókat kereső MNB vezérek a fizetésükből kifizetik szépen a szállás, kosztot, szauna, masszőr szolgáltatást szolgáltatást. De orbanisztánban ezt közpénzből oldják meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@Bástya Elvtárs: Azért az érdekelne, vajon megállna-e az élet,
ha egy pillanat alatt eltűnnének az államtitkárok a minisztériumokból
és a munkanélküliek táborát erősítenék.
Bástya Elvtárs
@m.macskosz: Ha az elmúlt 25 évben nem lentt volna kormányos a hajón (Magyarország), akkor sem lenne ennyi defcit, államdósság, stb...
Toby
(Nem) mese a borbélyról !
Egyszer bement egy virágárus a borbélyhoz, hogy megnyiratkozzon. Amikor a fizetésre került a sor, azt mondta a borbély: „ Nem fogadhatok el tőled pénzt, ma mindenki szegény a csókosok és pártnyalókák kivételével, a héten ingyen nyírok !” A virágárus megköszönte és elment.
Másnap reggel a borbély, üzlete előtt, talált egy köszönő levelet és egy nagy csokor rózsát.
A következő napon betért nyiratkozni a pék. Amikor fizetésre került a sor, a borbély ismét azt mondta: „ Nem fogadhatok el tőled pénzt, ma mindenki szegény, a csókosok és pártnyalókák kivételével, a héten ingyen nyírok !”
Megköszönte a pék, majd másnap reggel nyitáskor a borbély az ajtó előtt talált egy nagy kosár süteményt és egy köszönő levelet.
Harmadik nap betért nyiratkozni egy képviselő. Amikor fizetésre került a sor, ismét mondta a borbély: „ Nem fogadhatok el öntől pénzt, a héten ingyen nyírok !” Egy pillanatra töprengett a képviselő, majd annyit mondott, „ okés” és ezzel kiment.
A következő napon hatalmas sor állt a nyitásra váró üzlet előtt, ott állt a tegnapi képviselő és a teljes famíliája, a polgármester és a teljes rokonsága, több miniszter és néhányuk családtagja, 40 tanácsos és főtanácsos, valamint ezek családtagjai, az összes államtitkár és helyettes államtitkár, miniszterek és famíliájuk, s mind az ingyen nyiratkozásra vártak.
Tisztelt barátom, ebben rejtőzik a különbség az egyszerű emberek és a „becsületes” emberek csoportja között, s ez utóbbiak irányítanak bennünket !
A legközelebbi választáson figyelmesen és nagyon megfontoltan szavazz !
1/ Az egyszerű tolvaj kisebb értékeket, tárgyakat lop.
2/ A politikus tolvaj sokkal többet lop tőled, az egészségedet, a tetőt a fejed fölül, a gyermekeid oktatását, a nyugdíjadat, a pihenésedet, a munkádat – és a lelkiismeretedet !
3/ Az első tolvaj téged választ !
4/ A másikat te választod !
Gondolkodj el ezen és megfontoltan dönts ! Minden jót !

A borbély
tivoli
@Toby: Ilyen a költségvetés is. Amiért a borbély ingyen dolgozott az ugye az adó (mert hiába kapott a mukájáért fizettséget, tovább kellett adnia, tehát nem az övé).
Namármost. A felsorakozott mindenki, az a borbély munkáján élősködő apparátus, az állami költségvetés haszonélvezöi, ami végső soron abból él, amit a borbély elvégzett munkája után befizetett.
Tehát dőreség azt gondolni, hogy ez, vagy az, vagy az állam ellopja a befizetett adókat. Nem, nem lopja el mind, nem is jutna sok magánvagyonra, mert akkora a költség, hogy nem is győzik pénzzel. Lehetne sorolni, mennyi minden kiadása van egy államnak, bezárólag az ingyen tankönyvekkel, vagy a külföldieknek fizetett segéllyel, nyugdíjjal.
Bástya Elvtárs
@Toby: Summa summarum = a kis embert kis dologért nagyon megb*sszák, a nagy embert nagyért kicsi se!
F_Viktor
@tivoli: Sokat nem tévedsz.
Orbán (és Eltolcsy) egyetlen eredménye a túlzott deficit eljárás alóli eljárás megszűnése.
Ezt hogyan érte el? Csökkentette a kiadásokat, pl. a szociális háló megnyirbálásával, s növelte a bevételt az ÁFA megemelésével és a 30 új adó kivetésével.
Ehhez nem kellett nagy tudomány. Ezt a képletet egy másodikos közgázos szakközépiskolás felvetheti megoldásként, de tanára egyes osztályzattal jutalmazná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.