A Magyar Nemzeti Bank tiszaroffi ingatlanvásárlása hozzájárul a hátrányos helyzetű kistelepülés foglalkoztatási helyzetének javításához; a birtokbavétel óta 30 új munkahelyet alakítottak ki, valamennyi munkavállaló helyi lakos – válaszolta Matolcsy György jegybankelnök Korózs Lajos országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére. A szocialista képviselő többek között arra kért választ a jegybank elnökétől, hogy miért látta szükségesnek, hogy luxuskastélyt vásároljon dolgozói számára, és nem lát-e ellentmondást abban, hogy az MNB ilyen luxuskiadásokra költ, miközben a kormány több mint 100 milliárd forintos megszorítást hajt végre, és az ország közel fele a létminimum alatt él.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tehát 30 lakost alkalmaznak majd feltehetőleg létminimum alatti fizetéssel közpénzből, hogy kiszolgálják az MNB vezéreket a hétvégi csobbanásaik alatt. Kastély cselédséggel. Ez 25 év vívmánya.
Ennek ugye úgy kellene normális esetben működnie, hogy a milliókat kereső MNB vezérek a fizetésükből kifizetik szépen a szállás, kosztot, szauna, masszőr szolgáltatást szolgáltatást. De orbanisztánban ezt közpénzből oldják meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mekkelek
És mindig van valami magyarázat... mint ahogy Vajna adókedvezményével az éhezõgyerekek járnak jól. :)
nyanya001
Én meg arra gondolok, hogy egy semmirekellő rablóbanda vagytok !
human
Tehát 30 lakost alkalmaznak majd feltehetőleg létminimum alatti fizetéssel közpénzből, hogy kiszolgálják az MNB vezéreket a hétvégi csobbanásaik alatt. Kastély cselédséggel. Ez 25 év vívmánya.
Ennek ugye úgy kellene normális esetben működnie, hogy a milliókat kereső MNB vezérek a fizetésükből kifizetik szépen a szállás, kosztot, szauna, masszőr szolgáltatást szolgáltatást. De orbanisztánban ezt közpénzből oldják meg.
pbalage
akkor ide is leírom, amit gondolok:
egy jegybanknak semmi köze a munkahelyteremtéshez, ilyen hülye védekezést már régen hallottam.

A jegybank egy pénzmosoda lett.
m.macskosz
Nekem ez nagyon tetszik:
V-Gabor2014-08-28 15:28:38

Pont ennyi hiányzott a megígért egymillió munkahelyhez, és semmilyen anyagi áldozattól nem riadtak vissza, hogy az ígéret teljesítve legyen.
m.macskosz
Ezek már olyan aljasok, hogy nem is próbálnak igazat hazudni.
KERKA
Én meg a Matolcsy apukájára. Miért nem inkább kisszéket faragott, amikor buzgott benne a tettvágy:))
yazo64
Maguknak kastély, asszonkának egy falu dukál...
lajospapa
A cégbejegyzésekben szerepelni kell a cég működési körének. Nem tudom, hogy az MNB működési körében benne van-e az üdültetés, az irodaház hasznosítás, a befektetési célú ingatlan forgalmazás. Ha nincs sürgősen írják be, mert véletlen megbüntetik, ha szabályellenes működést találnak. Ezt ugyan áthidalhatnák akkor ha az üdülő dolgozók mondjuk nem fizetnének az igénybevételért, mert akkor az már nem számít tevékenységnek, ha nincs árbevétele. Az irodaház kicsit bonyolultabb, de lenne megoldás. Jó pénzért elárulnám.
Azt viszont nem tehetik meg, hogy az üdültetést ne fizessék meg, ezt még Matolcsi úr sem venné magára, ezért számláznák természetesen kerek 1 forinttal személyenként. Ezt ugye kerekíteni kell nullára, így a kecske is ki lenne elégítve, mely állatot ajánlanám a felvenni a kastélyparkba, hogy a közvetlen kontaktust felvehessék...
human
@yazo64: Ahogy Rogán Antal testvérét is azért válasszák mindig újra polgármesternek, mert akkor jön a lóvé a településnek. Nagyon tudatos és agyas választók. Szerencsére vannak még olyan városok, ahol a polgármestert azért válasszák újra, mert jól irányítja a várost, minden egyes pályázatot megfog, összehangol. És ezt nem csak ellenzéki polgármesterre értem, hanem akár fideszesre is. De ne az legyen az érv, hogy valaki retyerutyája és akkor dől a lé. Idióták.
Kamcsatka
Na most, kérem szépen. Mekkora gazembernek kell lenni és mennyire kell lenézni a másikat hogy ezt a szemébe mondják, valamint mekkora b@romnak kell lenni ahhoz, hogy ezt el is higgye az ember? A határ az univerzum.
F_Viktor
Az unortodoxia legújabb világraszóló sikere?
Mert világcsúcsgyanús ez az egy főre jutó munkahelyteremtés összege.
Szíjjártónak üzenem a norvég miniszternek írt levele kapcsán, az európai nemzeti bankok ebben sem követnek bennünket, az unortodoxiánkat!
nyanya001
És mi lesz a gazdaságélénkítéssel te unortodox ökör ?
F_Viktor
@nyanya001: Minden mutatónk az egekben, már említésre sem méltó holmi gazdaságélénkítésről hadoválni.
Desischado
Kérem, mindenki nyugodjon le, és ne keltsünk itt rémhíreket! Nem megmondta a vezír, - aki sohasem hazudik, csak állandóan, - hogy nemsokára gazdasági hatalom leszünk? Lám, eltolcsy koma élen jár, máris szervezi a "munkahelyeket"! Csak attól tartok, hogy a sok munkanélküli hiába reménykedik, ez a vonat számukra elment! De csak győzzük kivárni ezt a csuda nagy Kánaánt! Bár az is aggaszt, hogy tartani lehet tőle, hogy ez a Kánaán, csak eltolcsy hibbant fejében szerepel!
F_Viktor
@Desischado: Azt mondod, így lesz meg az egymillió új munkahely? Eltolcsy majd megoldja? :-)
Akkor még 33 332 kastélyt kell vennie.
Előtte a haveroktól vissza kell kérnie 13 832 780 000 000 ellopott forintocskát!
Desischado
@F_Viktor: Hát ez bizony így van, bár a számokkal hadilábon vagyok, de te nyilván nem, úgyhogy ehhez igazodom. De ismervén téged, - nyilván érted az iróniát a kommentemben. Amúgy meg igazad van, de hát nem munkahely teremtés van itt, hanem kőkemény pénzmosás, és ordas nagy mutyi, á la fidesz módra!
Cukkini
Jó reggelt mindenkinek.
Jó reggelt forint. Ébredj gyenge álmodból, és hazádból kitörve erősödj
meg.
Jó reggelt forint. Az idő szorít.
Bástya Elvtárs
Akkor majd 60 éves korukban el kell küldeni az ott dolgozó férfiakat is nyugdíjba, mint 30 éve, meg a hölgyeket 55 éveen, s akkor megint teremtünk új munkahelyet!
m.macskosz
@Bástya Elvtárs: Sajnos, 152 államtitkár sem tud eltartani egyetlen nyugdíjas hegesztőt...:(
F_Viktor
@Cukkini: Tán csak nem most akarsz eurót venni? :-)
m.macskosz
@Bástya Elvtárs: Azért az érdekelne, vajon megállna-e az élet,
ha egy pillanat alatt eltűnnének az államtitkárok a minisztériumokból
és a munkanélküliek táborát erősítenék.
Bástya Elvtárs
@m.macskosz: Ha az elmúlt 25 évben nem lentt volna kormányos a hajón (Magyarország), akkor sem lenne ennyi defcit, államdósság, stb...
Toby
(Nem) mese a borbélyról !
Egyszer bement egy virágárus a borbélyhoz, hogy megnyiratkozzon. Amikor a fizetésre került a sor, azt mondta a borbély: „ Nem fogadhatok el tőled pénzt, ma mindenki szegény a csókosok és pártnyalókák kivételével, a héten ingyen nyírok !” A virágárus megköszönte és elment.
Másnap reggel a borbély, üzlete előtt, talált egy köszönő levelet és egy nagy csokor rózsát.
A következő napon betért nyiratkozni a pék. Amikor fizetésre került a sor, a borbély ismét azt mondta: „ Nem fogadhatok el tőled pénzt, ma mindenki szegény, a csókosok és pártnyalókák kivételével, a héten ingyen nyírok !”
Megköszönte a pék, majd másnap reggel nyitáskor a borbély az ajtó előtt talált egy nagy kosár süteményt és egy köszönő levelet.
Harmadik nap betért nyiratkozni egy képviselő. Amikor fizetésre került a sor, ismét mondta a borbély: „ Nem fogadhatok el öntől pénzt, a héten ingyen nyírok !” Egy pillanatra töprengett a képviselő, majd annyit mondott, „ okés” és ezzel kiment.
A következő napon hatalmas sor állt a nyitásra váró üzlet előtt, ott állt a tegnapi képviselő és a teljes famíliája, a polgármester és a teljes rokonsága, több miniszter és néhányuk családtagja, 40 tanácsos és főtanácsos, valamint ezek családtagjai, az összes államtitkár és helyettes államtitkár, miniszterek és famíliájuk, s mind az ingyen nyiratkozásra vártak.
Tisztelt barátom, ebben rejtőzik a különbség az egyszerű emberek és a „becsületes” emberek csoportja között, s ez utóbbiak irányítanak bennünket !
A legközelebbi választáson figyelmesen és nagyon megfontoltan szavazz !
1/ Az egyszerű tolvaj kisebb értékeket, tárgyakat lop.
2/ A politikus tolvaj sokkal többet lop tőled, az egészségedet, a tetőt a fejed fölül, a gyermekeid oktatását, a nyugdíjadat, a pihenésedet, a munkádat – és a lelkiismeretedet !
3/ Az első tolvaj téged választ !
4/ A másikat te választod !
Gondolkodj el ezen és megfontoltan dönts ! Minden jót !

A borbély
tivoli
@Toby: Ilyen a költségvetés is. Amiért a borbély ingyen dolgozott az ugye az adó (mert hiába kapott a mukájáért fizettséget, tovább kellett adnia, tehát nem az övé).
Namármost. A felsorakozott mindenki, az a borbély munkáján élősködő apparátus, az állami költségvetés haszonélvezöi, ami végső soron abból él, amit a borbély elvégzett munkája után befizetett.
Tehát dőreség azt gondolni, hogy ez, vagy az, vagy az állam ellopja a befizetett adókat. Nem, nem lopja el mind, nem is jutna sok magánvagyonra, mert akkora a költség, hogy nem is győzik pénzzel. Lehetne sorolni, mennyi minden kiadása van egy államnak, bezárólag az ingyen tankönyvekkel, vagy a külföldieknek fizetett segéllyel, nyugdíjjal.
Bástya Elvtárs
@Toby: Summa summarum = a kis embert kis dologért nagyon megb*sszák, a nagy embert nagyért kicsi se!
F_Viktor
@tivoli: Sokat nem tévedsz.
Orbán (és Eltolcsy) egyetlen eredménye a túlzott deficit eljárás alóli eljárás megszűnése.
Ezt hogyan érte el? Csökkentette a kiadásokat, pl. a szociális háló megnyirbálásával, s növelte a bevételt az ÁFA megemelésével és a 30 új adó kivetésével.
Ehhez nem kellett nagy tudomány. Ezt a képletet egy másodikos közgázos szakközépiskolás felvetheti megoldásként, de tanára egyes osztályzattal jutalmazná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.