Az Fradi kérte, hogy a stadionavatón vadászgépek parádézzanak. Másnak nem ilyen egyszerű. Csak az Fradi kérését teljesíti a Honvédelmi Minisztérium (HM), egy barátnő szülinapjára nem lehet Gripen vadászrepülőket kérni. Az Átlátszó.hu derítette ki, hogy az új Fradi-stadion átadóján repülő Gripenek a HM szerint kiképzési célból, tehát pluszköltség nélkül repültek. Hogy miért? Mert a Fradi kérte.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@Főlökött: akkor nem is úgy volt, hogy arra a tíz percre elszállították a ferihegyi repülőteret például Miskolcra?
Fradigege
Annyira naivak vagyunk. Kubatov rendelte oda a gépeket. És a törpe Hende Csabinak belesúgta hátulról a fülibe: Akarom azokat a Grippeneket kis technikás törpe fütyi! Most! ... Ő pedig összecsinálta magát, és teljesítette a Szkenneres Kubatov kérését. Oda kell menni, ahol ezek repülnek majd, a MAGYAROK pénzén! Szép magyarnév ez a kubatov is.
Főlökött
Üdvözlöm az itt lévőket.

Kiképzési repülés :) A HM. által tervezett kiképzési repülés a Fradi pálya felett :) Viccesek voltak, akik ezt a blődséget kitalálták.

Egy valamit nagyon kihagytunk, azt, hogy a Ferihegyi Repülőtér közelében tilos a repülés. Ezen anomáliát, hogy hidalták át, az nem tudom, elgondolásaim vannak. Nemzeti érdekekre való hivatkozással korlátozták a polgári repülést, arra az időszakra.
Mindennek mondható a végrehajtott kötelék repülés, de sima mezei kiképzési repülésnek nem igazán...
pbalage
@Főlökött: akkor nem is úgy volt, hogy arra a tíz percre elszállították a ferihegyi repülőteret például Miskolcra?
Főlökött
@pbalage: Az a necces a dologban, hogy a Fradi pálya mellett, közvetlen szomszédságában tanultam, annó. Jó volt, szép volt, a koles tetejéről néztük a meccseket :)

Utána, bár - már igaz sem volt, a katonai repülés égisze alatt húztam le, több mint 10 évet. Sajnos tudom milyen egy kiképzési repülés, ezen évek alatt volt benne részem, és milyen egy HDM. A kiképzési repüléseket soha sem a HM. tervezte és annak kivitelezése pedig a kiképzési területen történt, nem pedig egy Főváros, tiltott légterében.
Szóval magyarázkodhatnak a szóvivők, azon a helyen nem igazán lehetett volna, sima - mezei kiképzési repülést végrehajtani, én jót derülök ezen. Ha pedig így, ebben a formában megtették, jogos, ha valaki felveti, hogy jöjjenek akkor a partyra is, mely magánjellegű. A pályaavató is az volt...
pbalage
@Főlökött: hö. én is jártam a Bolyaira, igaz csak fél évet, de azért adtak érte egy századosi plecsnit a vállamra. Azóta se használtam semmire.
Viszont a mozi meg a zongora a bárban egész jó volt. Sőt a csajok is a stadion felőli oldalon.
pbalage
@Főlökött: pff.. azt a részt jobb ha el se mesélem, mikor pucéran vittük le a kukát, kihívásként a csajok felé, hogy hátha ők is felveszik az új divatot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.