Magyarország 1300 milliárd forinttal kevesebb fejlesztési forráshoz jut ahhoz képest, mint amennyit Gyurcsány Ferenc szerzett kormányzása idején – írja a DK közleményében.

Nincs oka a büszkeségre Orbán Viktornak, hogy a 2014-2020 közötti időszakban milyen sok pénzt kap az ország az Európai Uniótól. Amit ugyanis elért, az kisebb kudarc. Emlékeztetjük a miniszterelnököt, hogy a következő hétéves költségvetési időszakban Magyarország 1300 milliárd forinttal kevesebb fejlesztési forráshoz jut ahhoz képest, mint amennyit Gyurcsány Ferenc szerzett kormányzása idején. 

Ez is megmutatja, melyik miniszterelnök volt sikeresebb és európaibb kormányfő, kit tekintettek az unióban egyenrangú tárgyalópartnernek. Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke a mai bejelentésen azt mondta: akkor itt van ez a két levél: az egyik magyarul, a másik angolul. Aláírom először a magyart, remélem, az van benne, amiről tudok." Ez a mondat mindent elárul arról, hogyan tekintenek az Orbán-kormányra: vezetőjét nem tartják szavahihető embernek – írja Molnár Csaba, európai parlamenti képviselő.

Hogy milyen Orbán megítélése, megmutatta az Európai Bizottság új elnöke, Jean-Claude Juncker is, aki Navracsics Tibornak olyan "feladatot" adott, amely nem jár semmilyen érdemi munkával, hatáskörrel – zárja a Demokratikus Koalíció a közleményt és megállapítja, hogy "Magyarország ma ennyit ér Európában: folyamatos diplomáciai kudarcok és a pénz is kevesebb lett."

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kata53
@hetöndöe: Sejtettem, hogy beletrafálok!
mate03
@hetöndöe: Csak egy kérdés!? Kik voltak a vállalkozók? Mit csináltak a pénzel?
kukac50
Mióta Orbán nem tud számolni azóta azzal dicsekedik milyen sok pénzt ad Brüsszel.
Az a sok mégis kevesebb lesz mint az előző kormány idején kapottól.
Ha Lázár úgy osztja, hogy ahova szánták oda nem jut el a pénz,mert a pályázat írók és a tanácsadók táborába már elfogy.
Ezt kellene vizsgálni a Kehinek,nem a Norvég pénzeket amihez semmi közük.
hetöndöe
@mate03: ŐŐŐŐŐŐ...milyen vállakozók és milyen pénzzel?
mariaberta
Hát az nagy baj, de még nagyobb baj, hogy én még Orbánnál is kevesebb pénzt szereztem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.