Az állam nem tudott választ adni arra,  hogy kórházanként mennyit költöttek tavaly a betegek étkeztetésére, az viszont kiderült, hogy többet, mint a fogvatartottak kosztjára. Többek között arról kérdezték az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy kórházanként mennyit költöttek tavaly a betegek étkeztetésére, és mekkora a napi háromszori étkeztetésére megállapított napi kvóta. A kérdések azután vetődtek fel, hogy augusztusban létrejött a KórháziKoszt nevű Facebook-oldal, amely az egészségügyi intézményekben a betegeknek felszolgált ételek fotóit gyűjti össze. A tapasztalatok szerint a kórházi koszt minősége nem megfelelő, a kezdeményezők a fotók segítségével igyekeznek felhívni a döntéshozók figyelmét a problémára.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
A tökéletes önfenntartó börtön a minimum. Szervezés kérdése. Az adófizetők pénzéből erre egy fillért sem szabad fordítani. Az érdekelne, hogy ez mennyibe is kerül nekünk, miután a világon semmi értelme nincs. Vagy kivégzés, vagy közérdekű munka. Börtön akadémiás továbbképzésre a társadalomnak nincs szüksége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
esdi
A tökéletes önfenntartó börtön a minimum. Szervezés kérdése. Az adófizetők pénzéből erre egy fillért sem szabad fordítani. Az érdekelne, hogy ez mennyibe is kerül nekünk, miután a világon semmi értelme nincs. Vagy kivégzés, vagy közérdekű munka. Börtön akadémiás továbbképzésre a társadalomnak nincs szüksége.
coyote3
A szombathelyi kórház és a börtön esetében ez éppenhogy nem, így van...
szöszmösz
@esdi: Nagyon egyet értünk. Az a gyilkos kigyurt kancigány is/ Bándi Kata gyilkosa/ dobozokat hajtogat a börtönben mint olvastam a héten. Talán nehéz fizikai munka jobban segítené levezetni felesleges energiáit.
Vasárnapiiskolás
Tőlem annyit zabálhat egy gyilkos amennyit megtermel a a tartása után
Mobil123
@Horizont: Feltetted az év kérdését (nekem is ez jutott eszembe az első mondat olvasásakor!) Először azt gondoltam hogy rosszul olvastam valamit így hát neki futottam még egyszer.:-)
Bástya Elvtárs
KÓRHÁZ: 550 ft / fő / nap

BÖRI: 1640 ft / fő / nap

MENEKÜLTTÁBOR: 2480 ft / fő / nap
Cukkini
Ember lelke porrá ázik:
Hurrá, van még másik?
miazavalami
@Bástya Elvtárs: Egy napközis gyermek 570 ft. Ezt is tegyük hozzá!
szaboria1
Mostan 2 hét leforgása alatt kétszer voltam kórházban a kajával nem volt gond de azt hogy a belgyógyászat zsúfolt a kórtermek tele vannak pótággyakkal, az ágynemű huzatok szakadtak a mellékhelyiségek lepusztult állapotban. Ugyan ez a kórház traumatológiája I.osztályú.
szaboria1
Igaz nem mostani tapasztalat de nagy tételben való főzéshez nem mindenki alkalmas. Ugyan abból az alapanyagból az egyik szakács nagyon rosszat főzőtt míg a másik nagyon finomat.
mate03
@Horizont: A beteg az legyen,beteg! Ne akarjon zabálni! A börtön lakónak,meg jogai vannak!Ugye kivan ez találva?
eberti
Kísérletet tettem,hogy sajnáljam a rabokat...
Nem ment.
miazavalami
@Bástya Elvtárs: Valahogy úgy...
Most olvasom rezesková haza kéri magát. Biztos fél a koszttól...
csa-csa
megoldás:
a mocsadék rabok szerveit kivenni, eladni, a pénzt a kórházak, éhezők gyerekekre fordítani!
mindjárt a szervdonor kérdés is megoldva!
miazavalami
@Bástya Elvtárs: luxus dutyija lesz. Megfizetheti! :-(
kamazuka
Ez mind nagyon szépen is hangzik,csak hogy a raboknak nem a hozzátartozójuk viszi be a gyógyszereit,hanem ott bentről adják nekik.Na erre varjanak gombot.
miazavalami
@kamazuka: Mikor műtöttek, sok olyan vizsgálatot is kiszámláztak a pénztár felé amit el se végeztek. Jól tették. Szégyen hogy a körházaknak hazudni kell ahhoz, hogy fenn tudjanak maradni! Mert az egészségbiztosítási pénztár sok mindent nem fizet.
Hova a francba tűnik el akkor a befizetett összeg?
Toby
Megy a hülyítés ismét az önkormi választás előtt !

Aki látta a tv-ben a "Tent-city" című, jenki elítéltekről szóló filmet ( sivatagban 50 fokos melegben sátorban-lakás) az érzékelheti, hogy mi a különbség a hazai és az amerikai börtönviszonyok között.
koszpeko
@szöszmösz: Egy pár hónapja hallottam,hogy Komlón újra bányát akarnak nyitni és vájjárokat toboroznak.
Itt van egy csomó munkaerő a börtönökben.
Hajrá!!!
Én egy mondatban meghatároznám nekik a normát.
2 tonna szénért meg van a napi kajája és a ruhatisztitás.
koszpeko
@mate03: Nekünk kötelességünk eltartani őket???
Mobil123
@koszpeko: Vájár képzés is indult Komlón:-)) Akkor nem kell ?
koszpeko
@Mobil123: Jó van na.
Kétszer nyomtam a "j"-t,ez van.
Ki az aki még nem híbázott írásban?
Mobil123
@koszpeko: Te! Én nem a két "j" miatt írtam amit írtam hanem komoly a vájár képzés indítása Komlón! ( hírdetve si volt az újságokban és voltak jelentkező iskolások , tehát indult )
koszpeko
@Mobil123: Ja bocs.
Én is azért írtam,hogy egy ötlet a rabok eltartására.
Amikor esetleg szabadul,akkor elmondja a haveroknak,hogy nem jó oda bekerülni.
Ha meg esetleg úgy gondolja,hogy nem akar enni és milyen jó,hogy rá rohad a ruha akkor,ne dolgozzon.
Mobil123
@koszpeko: Hát az urán bányát is nyitni akarják:-)
koszpeko
@Mobil123: HAJRÁ!!!
Zsúfoltak a börtönök.
:)
kamazuka
@miazavalami: Ma új trükk ütötte fel a fejét aközgyógyellátás terén.
Műtétre vagy előjegyezve.Aznap reggel,mikor befeküdnél asdott kórházba,telefonon értesítenek a kórházból,hogy és persze ilyen olyan indokkal,mint nincsen altató orvos,ez momentán igaz,mert hiány van belőle,szóval szólnak,hogy ne menj,mert elhalasztják a műtétet.Ezt a trükköt akár ötször is megjátszhatják.Tuzdok példát.
Ám aztgondolom a több sebből vérző közgyógyellátás olyan ismeretlen terület a kormány számára,mint a hazai mezőgazdaság kérdése,mert ezt az országot csak a mezőgazdaság ránthatja ki a kátyuból.de ne gondolkodjunk ennyire előre.Menjünk helyette stadiont építeni.Elvégre a cipész maradjon meg a kaptafánál.
Nem igaz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.