A házasságon kívüli nemi érintkezés bűn, ahogy az azonos neműek tudatos közeledése is, írja a Szent István Társulat hetedik osztályosoknak szánt hittankönyve. A kötet csak a keresztény egyház nézeteit közvetíti – véli a kiadó, az oktatásért felelős államtitkárság szerint pedig a hittantanár felelőssége, hogy mit ad át a gyerekeknek. Ma Magyarországon több mint 400 ezren élnek élettársi – az egyházi felfogás szerint bűnös – kapcsolatban. A baltával gyilkoló Paint-animáció után újabb megkérdőjelezhető iskolai segédanyagot talált az Origo. Nemes György és Mácsik Mária Isten útján című, 7. osztályos fiataloknak szánt hittankönyve a 2010-es kiadásban így fogalmaz a Bűnök a nemiséggel kapcsolatban című alfejezetben: ”A nemiség terén az követ el bűnt, aki szembefordul azzal az értékrenddel, amelyet Isten kíván. (…) A házasságon kívüli nemi érintkezés bűn.”

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

143 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Egy ujabb baromsag!
Igenis kell hazassag elott sexualis eletet elni, inkabb elotte, mint alatta.
Foleg a leendo hazastarssal kell kiprobalni a szexet az eskuvo elott, jobb meggyozodni hogy minden a helyen van es mukodik, mint hogy az eskuvo utan kellemetlen meglepetesek erjek a feleket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@JAJMÁR: (10:56) Jaj már, én több úton járok és biztosan. Magadból indulsz ki Édeske a botladozással (adóügyek, stb.), sőt néha négykézláb kúszva haladsz előre, mint a dzsungelben. :)

Most meg mire célozol a "boszorkány"-nyal? :)
JAJMÁR
@verőce21: 15:00 Azt hittem, ismered a mesét... (Dorothy a sárga téglás = arany tömb - útján - ami egy ábránd - végig a varázslóban bízik, de a jó boszorkány menti meg - )
Hajjaj, több utat is jársz egyszerre? :) ...és egy jó boszid sincs?

Hát, tényleg nem a legsimább utat választom általában, ez igaz. Viszont jó a cél, és jók az adottságaim :)
verőce21
@JAJMÁR: Nekem jó boszim a könyvelőm! :)

A "jó adottság" nagy szociális érték is lehet! :)
verőce21
@JAJMÁR: (15:35) És fizikálisan miben jelennek meg a "jó adottságaid"? - Egyesben lehet veled szántani? :)
JAJMÁR
@verőce21: Ezt én már "bölcsen nem kommentálom" . :-o)
varrólány
Hét elejére már kell egy vicc , ennyi komment után!:-)

A falu nyugdíjba vonuló lelkésze helyett egy fiatal érkezik a templomba. Az idősebb türelmesen elmagyaráz mindent, a fiatal pedig bólogat. Egy hét múlva az öreg pap lopva beül a gyóntatófülkébe, ahol a fiatal éppen gyóntat. Mikor végez, az idős pap félrevonja kezdő társát:
- Fiam, a gyóntatással kapcsolatban szeretnék neked pár dolgot mutatni. Próbáld utánam mondani:
- Ezennel feloldozlak bűneid alól, ámen.
A fiatal csodálkozva utána mondja.
- Látod fiam mennyivel komolyabbnak tűnik ez, mint ha a térdedet csapkodod, nevetgélsz, és azt mondod: "Nem mondod komolyan! Tényleg? És aztán mit csináltál vele?".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.