A KDNP egyértelműen kiáll amellett, hogy a kormány visszaállamosítson mindent, ami közműszolgáltatással kapcsolatos, mert csak így garantálható az emberek ellátási biztonsága – hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, pártelnök csütörtöki csákvári lakossági fórumán.

Semjén Zsolt egy helyi étteremben mintegy 250 ember előtt elmondta: a rezsicsökkentés "tisztán gazdasági terméknek indult és nem politikainak". A rezsicsökkentés indokának nevezte, hogy a gazdasági válság és a 2010-es kormányváltás után a magyar középosztály elkezdett megtakarítani, de nem vásárolt.

A belső fogyasztás serkentésének egyik eszköze lett a közműcégek extraprofitjának elvétele, majd az árak radikális csökkentése, amely "pénzt hagyott a zsebekben" – mondta a politikus.

Megjegyezte: az ellátási biztonság növelésének záloga az áram- és gázszolgáltató szektor teljes államosítása lesz, amelynek első lépéseként visszavásárolta az állam az E.ON-tól a gáztárolót. Ma már nem csak külföldi cégek döntik el, lesz-e fűtés télen, és ma már nem ők döntik el, mennyit fizessünk érte – fogalmazott.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vasárnapiiskolás
Milyen jól elintézte az állampolgárságot is,most beleugat ebbe is a segghülye...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vasárnapiiskolás
Milyen jól elintézte az állampolgárságot is,most beleugat ebbe is a segghülye...
Hellcat
Zsótti te foglalkozz azzal amit rádbiztak és elkúrtál...
nyanya001
Értékteremtő munkahelyeket kellett volna létesíteni, hogy a munkanélküliek ne a megalázó közmunkabért kapják ! !
Stadionok, szobrok Kossut tér átépítése, Orbán várbaköltöztetése,
3 ezer menyup elherdálása... ezekből meglehetett volna oldani sok sok munkahelyet !
A rezsiarcotokkal meg elmehettek a jó francba mert amit megnyertünk a réven, duplán visszaveszik a vámon !
Ja, és te vagy hülye meg a bégetőid !
joopapa
Ez az egysejtű miről pofázik, ennyi hazugságot hogy mer kiejteni a száján egy kereszténynek hazudott valaki!
nyanya001
Meg az egyházi birtokokat is !
Oszt jó napot !
Hofipisti
Amikor egy nemlétező párt semmihez nem értő, de dr., fejlődés-elméleti szakértő, énekesmadár-hajhász komoly dolgokról mond hülyeséget, azaz felmondja a mantrát.
Kár, hogy senki nem kérdezte meg tőle, hogy mikor volt, hogy külföldi cég döntésére nem volt fűtés? Én ilyenre utoljára 1952-re emlékezem. Akkor kellett tüzifá vinni minden nap kettő másiknak az iskolába. Egyébként Putyin nem külföldi "cég"?
mate03
@Hofipisti: Igazad van ! Valahol az 52-es,évekre ,emlékeztet a kommunikáció, nem beszélve az életszínvonalról!
tivoli
@Hofipisti: @mate03: Úgye? Akkoriban is segédmunkások, földművesek lettek kinevezve komoly pártfunkciókra, egyetemi oktatásra, gyárigazgatásra, az ideológia terjesztésre, oszt mégis itt vagyunk. Megszoktuk, túléltük, majd most is lesz valahogy.
1magyar
EGyetértek! Az állam kezében kell, hogy legyen a stratégiailag fontos elemek! Az állam felel az emberek alapszükségleteinek kielégítéséért!
Grafix69
Semilyen tovább is mehettél volna pl így , vissza kell államosítani mindent aztán a rokonaim közt szét osztani oszt jóvan.
tivoli
@Grafix69: ma, 09:52
Nem gondolod, hogy csúf dolog olyasmit adni valaki szájába, amit az illető soha sehol ki nem mondott? Ez kimeríti a becsületsértés fogalmát.
Mit te szólnál, ha rólad híresztelnének eszement dolgokat, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a személyeddel?
Grafix69
@tivoli: Te nagyon gyenge intelektuális , feltételes mód , feltételezés valaminek a meglétéről.A tovább is mehettél volna az egy feltételes mód , olyan mintha azt mondanám, ki is forgathatnád a szavaimat. Az is feltételes mód.Amúgy meg körbe is csókolhatod az összes párt katonádat . A becsületről meg vannak elképzeléseim ezek meg rohadt messze vannak tőle.
magyarbakancs
Szerényen kérdezném Semjén úrtól akkor mért volt a rendszerváltás ha mindent államosítunk?
Mer a kapitalizmus az ,hol szabadon lehet vállalkozni és kereskedni.
Szocializmus az ,hol minden állami és néptulajdonában van.
Látszik önön Semjén úr és a mostani kormánypárton ,hogy a szocializmusban szocializálódott.
Toby
Tömjén, Tömjén, te annyit érsz, mint a "diplomád" !
tivoli
@Grafix69: ma, 10:10
Na igen. Mindjárt gondoltam, hogy magasan szárnyaló szellemi értékeid az eget verdesik.
tivoli
@magyarbakancs: ma, 10:22
Egyszer olvastam valahol, hogy amit visszaállamosítanak, azt már a zsidók nem tudják kivonni az ország vérkeringéséből.
Grafix69
@tivoli: Nem akarok bele menni a személyeskedésbe de kishantosnál írtad : Fel kéne lógatni a lábánál fogva amíg ki nem zöldel... Na akkor ugorjunk neki megint . Feltételes módban , fel kéne. Aztán a te magyarázatoddal: Hogy jössz te Tivoli ahhoz ,hogy egy embert fellógass amikor azt sem tudod mit tett és nem bíráskodhatsz felette , mit gondolnál ha rólad ilyeneket írnának?:))))))))))))))))))
tivoli
Nem tett az semmi különöset, csak beszórták a biogazdaság földjét műtrágyával. Azelőtt meg kiszántották a vetést.
Ez tény, és nem mondhatod, hogy én találtam ki helyette, én adtam a szájába, hogy biztos ezt csinálta volna, ha elnyeri a kishantosi földeket.
Grafix69
@tivoli: Téma lezárva részemről. Az államosításról: olyan emberek akik az akkori rendszerben politikai hatalommal bírtak a privatizáció során lobby érdekeket képviselve saját zsebbe pénzért garantáltan nyomott áron herdálták el a nemzet vagyonát. Nem kell itt nagyon arra hajazni ,hogy a gonosz nyugat ide jött aztán itt kizsákmányolták a magyarokat . Igen ide jött szarért hugyért megvette az energia piacot és valamelyik Nemzeti Magyarnak a haza árulásért zsebbe fizetett milliókat , milliárdokat. Amiket szépen kivittek Svájcba 40000 milliárdot. Nem az imperialisták csinálták henem a Magyarok , azok lopták szét és adták szinte ingyen külföldi cégeknek. Nem a vevő a hibás hanem az eladó. Volt olyan bank amit 1 FT adtak el , képzelheted de előtte feltőkésítette a magyar állam milliárdokkal. A Martfűi Étolaj gyárat is eladták az Olaszoknak , mit gondolsz mért volt olyan nagy üzlet? Azért mert az a párt ember vagy állami igazgató zsebbe kapott pénzt az üzlet létrejöttekor . Na ez a hazaárulás . Most vissza akarják szerezni a felügyeletet az energia szektoron, igen helyes már régen kellett volna , de legjobb lett volna el sem adni olyan áron ,hogy még a hülyének is megérte volna. A bökkenő az ,hogy pont azok vannak hatalmon akik akkoriban ebben a mocskos játékban a saját gyarapodásuk érdekében benne voltak. Most gondolod ez másképpen lesz vissza felé? Hát nem mert amihez eddig hozzá nyúltak az valahogyan eltűnt.
tivoli
@Grafix69: Köszönöm szépen a felvilágosítást, nagyon egyetértek veled. Igaz, hogy szorulna némi kiegészítésre a téma, de vannak itt érzékeny lelkű kommentelők is.
De nem ez volt a nézeteltérés tárgya közöttünk.
1magyar
@Grafix69: Azt kell a népnek megakadályozni, hogy még egyszer az megtörténjen amit leírtál!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.