Türelmetlenül várja a miniszterelnök, hogy véget érjen a választási év, és az önkormányzati voksolás után nekifuthasson több nagy átalakításnak – írja a hvg.hu.

A lap forrásai arról is beszéltek, hogy a tettvágytól duzzadó miniszterelnök még azzal is számol, a változtatások okozta érdeksérelmek népszerűségvesztéssel járhatnak.

"Tudja, hogy a változtatások még a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlen érinthetik" – állította egy, a döntéshozatal központjára rálátó forrás, ez azonban nem érdekli, mivel a következő három évben semmilyen választás nem lesz.

A miniszterelnöki vízió alapvetése a források szerint az, hogyan lehet úgy átalakítani az egyes rendszereket – különösen az egészségügyet, oktatást és a közigazgatást –, hogy a jövőben csökkenteni lehessen az „államból élők arányát".

A hvg.hu azt írja, a lehető legtöbb területen szeretnék az e-közigazgatást bevezetni, a cél a minél gyorsabb ügyintézés, elsősorban a vállalkozások számára. Orbán szerint az átalakítás során a közigazgatásban dolgozóknak is „fel kell venniük az új ritmust", mert „akinek ez nem sikerül, attól megválnak".

Forrásaik szerint nem véletlen, hogy a nyár folyamán nekiálltak a médiapiac teljes átalakításának. Úgy tudják, a legfelsőbb körökben úgy látják, „mindenképpen" meg kell próbálni elmagyarázni a reformokat, de forrásaink arra is tettek utalásokat, hogy a kabinet elejét szeretné venni, hogy az ellenzék összeroppanása után a média – akár a kormánypárti sajtó – zúdítson össztüzet a kormányra a reformok okozta érdeksérelmek nyomán.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@verőce21: Tisztességes ember nem gondolja, hogy az adósságot nem kell megadni.
Tisztességes ember tudja, hogy a banktól felvett összegért kamatot kell fizetnie.
Tisztességes ember nem azonos ezekkel: www.blikk.hu/blikk_aktualis/tizmilliokat-nyertek-a-honatyak-2223051
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1szomjas
@Linna: O.K. Tehát szerinted is tegyük föl a kezünket . Mivel nincs tökéletes alternatíva, ezért inkább hagyjuk, hogy folytatódjanak a dolgok, ahogy eddig . És mondogassuk, hogy úgyis hiába minden . Ám akkor ne csodálkozzunk azon a több, mint 4 millió közönyös, vagy akár lusta, vagy ostoba nemszavazón se... És azon se, hogy mit tesz az országunkkal, az életünkkel, a jövővel a jelenlegi vezetés... Ha szerinted nincs jobb...
Linna
@1szomjas: Tudod, nekem már elmúltak azok az idők, amikor még aktívan nyüzsögtem, én már átadnám a stafétabotot. Most bárki bármit mond az elmúlt időkről, én azt látom, hogy a mai (nemcsak fiatal, hanem aktív) korosztály nem nagyon ér rá vagy nem akar a "köz"-zel foglalkozni, mint mi régen. (Jól, rosszul, ez most mindegy.) Manapság a többség örül, hogy lyuk van a s...én. Nem tudom, Te hány éves vagy, de ha benned van még tűz, akkor hajrá! Én már csak havonta lelkesedem, amikor jön a nyugdíjam.
Ezt a kis beszélgetést sem indulattal, hanem csöndes, szomorú nyugodtsággal folytattam le. És bármi volt régen, én MOST sajnálom az én gyerekeimet. Az én aktív életem sokkal jobb volt, pedig soha nem voltam gazdag. Én abba a bizonyos lecsúszott középosztályba tartozom, amely lassan-lassan koldus lesz, pedig végigdolgoztam az életemet. Ennyi.
volvós
aloe = tavaszi = nahát =
...a ...három...pontos...bértollnok...kommentelö kisasszony
a stilus...maga ... az ...ember !
volvós
Na egy mondat erejéig a cikkhez !

Viktorka, azt elöször meg kell nyerni, oszt azután tervezni !!
Vagy már elöre ez is le van szervezve, mint áprilisban ??? Bravo !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.