Türelmetlenül várja a miniszterelnök, hogy véget érjen a választási év, és az önkormányzati voksolás után nekifuthasson több nagy átalakításnak – írja a hvg.hu.

A lap forrásai arról is beszéltek, hogy a tettvágytól duzzadó miniszterelnök még azzal is számol, a változtatások okozta érdeksérelmek népszerűségvesztéssel járhatnak.

"Tudja, hogy a változtatások még a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlen érinthetik" – állította egy, a döntéshozatal központjára rálátó forrás, ez azonban nem érdekli, mivel a következő három évben semmilyen választás nem lesz.

A miniszterelnöki vízió alapvetése a források szerint az, hogyan lehet úgy átalakítani az egyes rendszereket – különösen az egészségügyet, oktatást és a közigazgatást –, hogy a jövőben csökkenteni lehessen az „államból élők arányát".

A hvg.hu azt írja, a lehető legtöbb területen szeretnék az e-közigazgatást bevezetni, a cél a minél gyorsabb ügyintézés, elsősorban a vállalkozások számára. Orbán szerint az átalakítás során a közigazgatásban dolgozóknak is „fel kell venniük az új ritmust", mert „akinek ez nem sikerül, attól megválnak".

Forrásaik szerint nem véletlen, hogy a nyár folyamán nekiálltak a médiapiac teljes átalakításának. Úgy tudják, a legfelsőbb körökben úgy látják, „mindenképpen" meg kell próbálni elmagyarázni a reformokat, de forrásaink arra is tettek utalásokat, hogy a kabinet elejét szeretné venni, hogy az ellenzék összeroppanása után a média – akár a kormánypárti sajtó – zúdítson össztüzet a kormányra a reformok okozta érdeksérelmek nyomán.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@verőce21: Tisztességes ember nem gondolja, hogy az adósságot nem kell megadni.
Tisztességes ember tudja, hogy a banktól felvett összegért kamatot kell fizetnie.
Tisztességes ember nem azonos ezekkel: www.blikk.hu/blikk_aktualis/tizmilliokat-nyertek-a-honatyak-2223051
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Gyanítom elkerekedik majd a szemük még a hozsannázóknak is...:)
verőce21
"...a kormány jövőbeni döntéseit nem lehet megúszni népszerűségvesztés nélkül..." - félő, az is igen, hogy a kormány megmenti majd a devizahiteleseket, de mint a "jótett helyébe jót ne várj", illetve a jótett mindig elnyeri méltó büntetését, sokan ellene fordulnak majd a kormánynak. Mert a hála már csak ilyen.

Én teljes mellszélességgel ellenzem a válogatás nélküli mindenkire vonatkozó adósmentést!
nyanya001
Lesz itt olyan " nem megszorítás " hogy belegebedünk !
m.macskosz
@nyanya001: Ez a hülye már előre is vetítette: "...ha a Fidesz elveszíti azt a társadalmi bizalmat, amit az idei választásokon megkapott, a rezsicsökkentés és az adósmentés végrehajtása is veszélybe kerülhet."
1magyar
@verőce21: Pedig a bankok válogatás nélkül átvágtak mindenkit, de nem csak ilyen kicsi összeggel amit visszaígérget a kormány, sokkal többel!
m.macskosz
@nyanya001: Igen, Ferge Zsuzsa jól látja azt, amit mi átlagos halandók a bőrünkön érzünk.
Az a baj, hogy kevés a Ferge Zsuzsa és hatalmuk sincs. :(
1szomjas
@coyote3: Sajnos, a vakok és/vagy az elvakultak nem akarnak kijózanodni, ők hisznek a rezsiátverésnek is... És kábító ötlete lesz még a Nemzetmegvezető Viktátor csapatának...
1szomjas
@m.macskosz: És az ilyen ,,adósmentés", a rezsiátverés kinek jó ?
Sziszifusz
"Most ugrik a majom a vízbe" "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok"
verőce21
@1magyar: (07:15) Jó is lenne az adósoknak többet visszakapni, mint amennyit felvettek! Így kezdődik az elégedetlenség.
m.macskosz
@1szomjas: A választások előtt a megvezetett szavazóknak, a választások után a fidesznek.
1magyar
@verőce21: Konkrét számokkal rendelkezem a befizetésekkel és az "ajánlatokkal" is.
verőce21
@1magyar: (07:29) És beetettek, mint a csukát?
m.macskosz
@1magyar: Tegnap félálomban hallgattam Bauer Tamást meg még két ürgét erről beszélgetni.
Az egyik ürge azelőtt egy külföldi de magyarországi érdekeltségű bank alkalmazottja volt 2007 körül, ma a Századvég (sic!) elemzője. Nagy egyetértés alakult ki köztük abban, hogy az Orbán/Rogán-féle kommunikáció hazug: nem a bankok miatt szívnak a hitelesek. :(
m.macskosz
@verőce21: Tisztességes ember nem gondolja, hogy az adósságot nem kell megadni.
Tisztességes ember tudja, hogy a banktól felvett összegért kamatot kell fizetnie.
Tisztességes ember nem azonos ezekkel: www.blikk.hu/blikk_aktualis/tizmilliokat-nyertek-a-honatyak-2223051
1szomjas
@m.macskosz: Józan emberek ezt tudják...
silber13
A narancs színű ruhába öltözött hajótüzérek pontosan tudják, hogy a kikötött hajóágyú, melyet már csak egy vékony madzag tart a helyén, el fog szabadulni, de a majdan okozott kár nafyságáról gőzük sincsen, vagy elbagatellizálját. Ennek a levét pedig a többi egyszerű matróz fogja meginni.
volvós
"...Orbán alig bírja visszafogni magát..."

Segitsünk, Viktor ???
Hellcat
Az lesz a neve, hogy "Feketeleves" program...olyan megszorítások lesznek be fogtok szarni...meg én is.
bakegya
Vicctor újabb sebes seggel önkényuralmi rendszert vált.JÓL ÉRZI A TURUL-TOLLAS-DAKOTA,vitéz alcsut felcsuti maradona Vicctor érdeksértései valóban óriási horderővel fognak a magyarok tiszteletére koszorúzni-végül is az önkéntes sírásás intézményét érdemes volt törvénybeiktatni.INNENTŐL MÁR CSAKKKKKK ÉRVÉNYESÍTENI KELL-elsők közt rá nézve is-minden orbánaréna megtelhet végre fityisscsontvázakkal-HAJRÁ MAGYAROK-CSAKKK A FIDESS-de nem csakkk cella-főparcella BULDÓZERRAL.
bundi
@verőce21: "félő, az is igen, hogy a kormány megmenti majd a devizahiteleseket,"
ettől ne félj...ezzel a mentéssel csinál másfélszer annyi kárvallottat...elkölt egyénenként 1-2 milliót mentésre a bankok pénzéből és kivet egyénenként 2-3 millióért új adót...
Január
@nyanya001: Már ezt többen és több helyen elmondták, hogy a választások ut6áni egy-két év a megszorítások ideje. Tehát következnek a reformok. Sajna a reform szó már a megszorítás szinonimája. A harmadik évben csöpögtetnek valamit a népnek is. A negyedik év pedig a választóknak az uralkodó kormánypárthoz való csalogatás - boldog-boldogtalan kap némi üveggyöngyöt - és a választás időszaka.
Bízva abban, hogy a nagyérdemű kóros amnéziában szenved és a hatalmonlévőket a hatalomban tartja, mert eddig ez bejött.
Igazi Trebics
Az átkosváltás óta minden politikus arról pampogott, hogy a nagy állami elosztórendszerek reformja nélkül elkerülhetetlen egy jó nagy córesz. Aztán amikor végiggondolták, mit kéne csinálni, megrettentek és egy-két tessék-lássék intézkedéssel próbálták elérni, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon.
Eredmény: minden probléma újratermelődik!
Ezek az intézkedések olyanok, mint amikor valakinek a fél lábát amputálni kell és mindenki megretten a dologtól - úgy az orvos, mint a beteg - ezért aztán inkább minden hónapban lenyiszálják egy-egy ujját. Aztán az újabb konzíliumon kiderül, hogy már nem elég a térdből amputálás!!!
Minden ijesztgetési szándék nélkül mondom, hogy előbb-utóbb kikerekedik a pupillánk az intézkedések láttán és akkor és ott lesz vége a centrális erőtérnek!
varrólány
Itt állandó változások , átalakítások vannak csak rossz irányba ! Mintha lenne neki olyan mániája hogy mindig tüsténkedni kell , vagy mint a duracell nyuszi állandóan mozgásban van !

" a jövőben csökkenteni lehessen az „államból élők arányát".
Azt a sok here féle embereket akik körülötte vannak azokat csökkentse !
silber13
Leginkább a fejében állandósult patologikus ötletrohamokat kéne nullára redukáni!
Linna
"mivel a következő három évben semmilyen választás nem lesz"
Ez most azt jelenti hogy tutibiztosan három nagyon szűk esztendőnk lesz?
A másik: csökkenteni lehessen az „államból élők arányát" -- kérem szépen, lehetne ezt a tisztelt parlamenti urakkal kezdeni??? Állítom, hogy rengeteg pénz megmaradna, amit másra lehetne költeni.
Hová kellene írnom, hogy meghívjam Orbán Viktort, éljen nálam egy hónapig, talán kialakulna némi fogalma arról, hogy a "nép" hogyan él? De ő is csak azt kapná, és azt tehetné, amit én! Szerintem be sem merné vállalni!!!
1magyar
@Linna: Na ő se palotából jött, vitte fel a nép a dolgát"csak már elfelejtette.
nyanya001
@Január: Úgy tűnik ez a csöpögtetés is félresikerült
viszont hülyíteni az embereket kiváló : www.napi.hu/magyar_gazdasag/ingyen_szazezrek_uj_kazanra_itt_az_elso_csalodas.587070.html
Clavigo
Amihez hozzányúl ez a F@cc,,az vagy eltűnik,,vagy ss@rrá válik..Van még valami,,amit még nem qrt szét ez a köcsög brigád???
Toby
"Tudja, hogy a változtatások még a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlen érinthetik"

Maradjunk csak ennél, mert a többiek már ismerik ezeket a "kedvezőtlen" érintettségeket !

Amúgy meg, ha megtévedne és próbálna emberi alapokról működni, akkor a fészekalja tettestársak fogják elvágni a nyakát, de ettől persze nem kell tartania, amíg nyáltól csöpögő, lihegő análtisztítók gyarapodása függ tőle !
Január
@nyanya001: Parasztvakítás ez az egész pályázati rendszer, mert miféle lehetőség az, hogy csak elektronikus úton lehet pályázni.
"A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatja be az a természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan - tulajdoni lapon szereplő - tulajdonosa és ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon. (Az ÉMI külön felhívta a figyelmet, hogy nem az emi.hu-n kell regisztrálni.)

Tisztában van itt a magyar valósággal a kiíró? Egy 50-60 éves ember, akinek szüksége lenne gy kis támogatásra, hol és mikor tud pályázni ezekre a pénzekre? Vagy csak 40 éves korig ember az ember? Kinek vannak régi házaik és régi háztartási gépei? - csak nem a 25-30
Január
@Január: folytatom: éveseknek? Miért hülyítik a népet ezzel a kiírással?

Vegyék már végre tudomásul, hogy a "módszerváltás" veszteseinek lenne egy ilyen meghírdetett program segítség! Vagy nem nekik szánták? Ők továbbra is verjenek minden garast a fogukhoz, hogy biztosítani tudják maguknak a még emberi életet?
bakegya
Azért keményen felelősségre vonhatná már a közakarat-milyen ideológiai alapon ÁLLAMOSÍT-
GAZDASÁGILAG -MILYEN ALAPON ELZSAROLHATÓK A BANKOK-MULTIK-nagyszolgáltató MAGÁN -ÉS TÁRSULT SZEKTOROK stb-EZZEL A TÖRVÉNYESÍTETT -ismereteim szerint törvénytelen-HIDEGÁLLAMOSÍTÁSAIVAL.A zsebszerződött osztrákokról is nagyon nagy a csönd!
Milyen alapon-folyik a lerabló állam adórendszere-vállalkozásban,közlekedésben-kereskedelemben a 27%,az energia-olaj,gáz,áram rizsa is csakkk politikai értékkovácsoló még a magas lakóssági terheken felül-a vizet ne is említsük!
Az oligarháinak RELATÍV AUTONÓMIÁJA-csakkk rabszolgaságot hozhat a mélyen tartott magyarnak
Az orbán FALANSZTER MÁRA MÁR CSAKKK EGY FOGJUL EJTETT ÁLLAM-gyakorlatilag ezt fogalmazta meg és hozta nyilvánosságra a zsivány.
Milyen államformánk kicsinálásán is tör be minket magyar polgárnak valókat ez a néhány manus!???
Nem hinném hogy csakkk egyedül következtettem ki a mondandójából, amit ide írtam.
karma1
Szoval most probalgatja a palastot, es most szabjak at a fejire a koronat? Mert szerintem mar ez is kinez belole...:o(((
silber13
@karma1: Palástot???Ugyan kérem! Azt nem ilyen seggdugókra méretezték!
silber13
@Mobil123: Ne félj, a jégtörők járni fognak!
Mobil123
@silber13: van még jégtörő hajónk?? vagy putyin elvtárstól importálunk??
silber13
Azt hiszem, an vagy 3 hajó, de állambácsinak nincs pénze az üzemeltetésükre ( elvitték a stadionok ) Ezért civilek hajtják szerződéses alapon!
KERKA
Hatalmas változások lesznek? nem féltem a Fidesz udvartartását. Amitől én tartok , az inkább az önkormányzati választások utáni helyzet

"az európai uniós források több mint 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kívánjuk költeni. Ezt csak úgy tudjuk megtenni, ha ebben az önkormányzatok partnerek lesznek, mert ellenkező esetben a kis-és közepes vállalkozói szektor nem tudja lehívni a pénzeket".

Ez burkoltan azt jelenti, hogy ha baloldali az önkormányzat, még az EU-s pályázatok beadásánál is keresztbetesznek..Ennek már látom a jeleit Szegeden. A Fidesznek semmi sem drága, ha a lottyadt jelöltjét akarja a Botka székébe ültetni.
bretagne
@volvós: Segítsetek neki, hogy bírjon magával.
Nil
Ez nem hír- ezt lehet tudni
HA ezt is megnyeri, nincs az az isteni hatalom ami megmentene minket
Ami eddig volt az a jéghegy csúcsa
mariaberta
"Csökkenteni az államból élők arányát" helyes ,elgondolás, kezdheti mindjárt magán és kormányán.
Ennyi hivatalos ingyenélő nem volt még kormányon.
Fradigege
Erre kíváncsi vagyok, hogy mekkorát fogunk szoppanttyúzni.
nyanya001
" Amint az kiszivárgott, Orbán csökkenteni akarja az „államból élők arányát.” Mindez azt jelentheti, hogy csökkenteni, illetve adóztatni fogják a nyugdíjakat, emelkedik a nyugdíjkorhatár, a betegeknek az ellátások, szolgáltatások jelentős részéért fizetniük kell, és új adók kivetésének lehetőségét is vizsgálják. A közszférában tömeges elbocsátások várhatók.

Nem véletlenül halasztották el a költségvetés benyújtását október végére. Abban ugyanis már ott van minden, amire készülnek. Orbán és a Fidesz a választás után mindenkit az árokba löknek: nyugdíjasokat, betegeket, közalkalmazottakat, köztisztviselőket, bérből és fizetésből élő emberek millióit. Saját oligarcháiktól persze egy fillért sem kívánnak elvenni. "

Tuti, hogy meglépi !
spu00
És erről Orbán Viktor már tud? vagy csak ezután kívánják felvilágosítani?
Ezt már minden évben elsütik 2010 óta, de még nem jött be. Mit gondolnak, mikor lesz olyan szerencséjük, hogy egyáltalán eltaláljanak valamit? Szeretnének szenvedni? Nyerjék meg a választást, s mindjárt bejön amit a fentiekben írtak, csak nem O.V-nak fogják hívni a beteljesítő nevét.
troppauerhumer
Sejthető volt. Van még szűk 4 éve, hogy teljesen taccsra tegye az országot gazdaságilag és morálisan,a külpolitikával ellenséget csinál minden velünk szövetséges demokrata országból és mindent el fog követni ennek érdekében.
Semmire nincs pénz (egészségügy, oktatás stb.), így fel sem foghatom, hogy Orbán vajon miből akarja a tervezett átalakításokat, átszervezéseket végrehajtani? Valahonnan, valakiktől előbb el kell vennie azt az összeget. Vajon kiktől?
Eddig is mutyizott,sarcolt különböző adókkal,elvont,szórta a közpénzt saját hobbira magán célokra ,s a FideSShaverok gazdagodására. A törvényeket,az alkotmányt saját szája íze szerint formálta.
Egykulcsosból a gazdagoké a Kánaán.
A szokásos:FideSS-ül nemmegszorítás ,magyarul adó emelés-betiltás-szigorítás.
Lesz majd +600000 munkahely még Angliában és Németországban...
Orbán mindig úgy adott egy bizonyos-számára megvásárolandó- rétegnek,hogy másoktól vett el,miközben a haza nagy jótevőjének hirdette ki magát.
Az igazi gond akkor jelentkezik, amikor kiderül, hogy az unortodox-kontár-"főszakács " úgy ürítette ki a kamrát, hogy ehető ételeket nem alkotott ! Sajnos erre van esély, mert az ország gazdagodása igen csak kérdéses, és időbeni kitolódása aligha jósolható meg. Így a "szűkösből" a gazdag gazdagodni, a szegény szegényedni fog tovább .
A"nagy ország" vízió már volt a történelemben, tudjuk is a végkifejletet...nem kéne ismétlésekben bocsátkozni! Mindenhez kicsik vagyunk, és csak akkorát álmodjunk, amekkorák a lehetőségek és tudásunk hozzá!
Ezt minden választópolgárnak meg az októberi választások előtt el kell olvasnia, hogy tudják hová tegyék azt a fránya X-et.
Választások után az ország kivéreztetése következik!?
Nincs attól rosszabb amikor egy elmebeteg nérói hajlamú diktátor még a tettvágytól is ég!

hvg.hu/itthon/20140922_Orban_alig_birja_visszafogni_magat_mi_joh
levi
@troppauerhumer: A baj csak az, hogy az országot már tönkretette. Az államkassza üres, nincs pénz, a közmunkaprogram meg csak a látszatot javítja, legalábbis külföld szemében.Rengeteg ember vesztette el az állását, és emiatt közmunkára kényszerült amiből viszont alig-alig lehet megélni, ergo félretenni nem tudnak, csak a szükségeseket vásárolják, azaz a gazdaság így sem javul.

Ha legközelebb valamelyik ellenzéki párt nyerné is meg a választást (nem a jövő havit) akkor sem tudnának semmit sem tenni. A fidesz bebetonozta minden vezetőpozícióba az embereit, azokat nem lehet elküldeni, mert az új törvények szerint több százszoros vigaszdíj jár nekik. És a fidesz által behozott törvényeket sem tudják megmásítani, senki.
Mert azt a fidesz 2/3-os többséggel hozta be, ergo az ellenzéknek is minimum ilyen többséggel kell választást nyernie, csak akkor lehet ezt a sok szar adót és nevetséges törvényt eltörölni.

A másik a pénz kérdés, ha az ellenzék megkapja az üres államkasszát, egyértelmű , hogy az únióhoz fognak fordulni-megint- amire a fidesz majd mutogatva harsogja, hogy ő megmondta, eladósítják az országot megint.

Szóval egy a vége, az országnak kishíján lőttek. Ha a fidesz valamikor el is tűnne, olyan mély károkat okozott ,hogy évekig érezni lehet majd.
kkalman
Úgy látszik, senki és semmi nem állíthatja meg a nagy ámokfutást. A következő három és fél év arról szól, hogy mindent a saját irányítása alá vonjon, és a gazdag még gazdagabb legyen, a szegény még szegényebb.
Desischado
@Horizont: Már megint egyeznek a gondolataink. Csak az égiek tudják, mi lesz itt, mert én is fenyegetésnek érzem az egészet. Az biztos, hogy nem magán meg a bandáján fog spórolni, hanem a kisembereken, eddig is ezt csinálta. És szerintem nyerni fognak, sajnos. Bár nekem ez nem újdonság, mindig is tudtam, hogy csak a választástokig fogta vissza magát, most kezdődik még csak a java! Remélem, a birkák is részesülnek belőle!
Linna
@silber13: Van egy kép, címe Hajóvontatók - ha jól emlékszem. Ők ugyan a Volgán vontatnak, de Putyin úr szerintem inkább ezt a megoldást fogja javasolni nálunk is.
1szomjas
@karma1: @Mobil123: @silber13: A vicc jó, de nehogy valósággá váljon ! A tavaszi választások eredményeit (és most mindegy, hogy jöttek azok össze... ) érdemes nem elfelejteni ! Sajnos, túl sok a vak és/vagy elvakított ember... De van több, mint 4 millió nemszavazó is ! Közülük kell minél többet ,,felébreszteni", mozdulásra, szavazásra bírni ! Az szép dolog, hogy itt leírunk ezt-azt, de ettől, sajnos, a Nemzetmegvezető Viktátor és csapata nem fog megvilágosodni ! Nekünk, akik még immunisak vagyunk a kormánypropagandára, nem szabad sajnálnunk az időt, energiát, hogy a közönyös, elfásult, vagy akár lusta emberek szemét nyitogassuk ! Most se szép a helyzet, de nem hagyhatjuk, hogy a rémálom is beteljesedjen...
nezelodo
Ha a HVG cikkben felvázoltak harmada valósul meg, és az sem gondolkoztatja el a szavazókat, nincs miről beszélni, kajálják csak az eléjük rakott gumicsontot, rezsit csökkentünk, elszámoltatjuk a bankokat, vagy mint az egyik polgármesteri székbe bevásárolt fideszes titán hirdeti saját fényképével, hogy megújultak a város útjai, miközben kivet a nyomvályú a nagykorúvá váló rozsdás autódból.
1szomjas
@levi: @kkalman: @Desischado: És akkor húzódjon mindenki a vackára, és várjuk, hátha fordul a szél ? Ezt nem gondolhatjátok komolyan !
silber13
@Linna: Van bizony olyan című kép! Ha jól tudom, tán Repin "követte" el. De a hamisítatlan nyírfaerdei képeit jobban szeretem..
silber13
@Linna: Mellesleg régebben voltak hajóvontatók a folyóinkon,,volt hajóvontatás is hol lovakkal, hol ebből elő emberellek, meg ún.: " turtujás" gyerekkel, vagy felnőttel. Majd a fényesarcú javasolni fogja a közmunkás vontató csapatok bevetését!
mate03
@Nil: Tévedsz! A jéghegy csúcsa,már belátható távolságban van . De a csúcsra a választások után jut fel ez a szerencsétlen ország!Narancs bőrűek! Lehet gondolkodni!
levi
@1szomjas: Itt békés kormányváltásra nem nagyon látok esélyt.
Erőszakosra meg még annyit se. Amint egy ember kiállna , szónokolna, felébresztené az embereket, már nincs munkája és minimum börtön az ítélet.
És nincs munkája az ismerőseinek, rokonainak, családjának, szomszédjának stb.
Ezért nem akar senki ilyen drasztikus-de jogos- lépéseket.
Desischado
@1szomjas: Félreértettél, dehogyis! Én azt mondom, mindent el kell követni, hogy a jó nép "megvilágosodjon", mint Buddha a fügefa alatt. De nagyon sokan vannak a hülyék, a megfélemlítettek, és a birkák között! A fanokat nem mondom, azok úgyis viktátorral tartanak, amíg megéri nekik. De én abban bízom, hogy minél több "intézkedés" lesz, annál többeket fog érinteni, és akkor csak felébrednek! Én ahol csak tudok, beszélgetek az emberekkel, és érdekes módon, sokan szidják orbánt. De szerintem is a nem szavazókat kell elsősorban megmozdítani, ők viszont erre azzal jönnek, hogy kire szavazzanak, meg nincs miért elmenni. Ez a nagyon nagy baj! De ismétlem, bízom benne, hogy orbán addig feszíti a húrt, amíg elfogy a türelem!
aloe
@Desischado: legutóbbi választás ota nem jártam itt...kisbarátom, épülnek az utak...cseréheted a szar kazánodat, rezsicsökkentés t követnek ujabbak, ,,,,,egyre többen dolgoznak, már zoltai Guszti is tanácsadó, és minden közvélemény elött csak a fidesz...értve vagyok...szinte hihetettlen hogy itt azóta is diktátorkodtok...és antiszemitáztok...rossz nektek..és igy rossz is marad.
aloe
@levi: neked is irok...hogy nehogy hiányold. barátkozz a ténnyel ...20 évig lesz minimum jobb oldali kormánya az országnak...ebben a söpredék baloldalban te még bizol???---levi-levi...na ennyi.
silber13
@aloe: Aggasztó az állapotod! Nem habzik a szád és nincs késztetésed, hogy megharapjad a járókelőket? Vigyázz magadra kérlek!:-)))
kata53
@nyanya001: Ettől a baromtól minden kitellik! Már jó dolgában nem tudja mit csináljon! Lipóton volna a helye!
aloe
@silber13: kitartás barátom...kitartás ...a remény hal meg utoljára. okt. 12 ig párszor benézek,hogy lássam mennyire vannak megrekedve a balos komentelők...akiket semmi nem győz meg ,,,hogy jól mennek a dolgok...nekik a rossz...csak sajnálni lehet őket.
silber13
@aloe: Árulkodó a sok pontocska. Volt itt egy finoman mondva is dilis, elvakult kormánypárti. Na, ő használta a 3 pontot sorozatban, Nem ze vagy az véletlenül, aki Tavaszi névre hallgatott?:-)))
silber13
@nyanya001:Ez az @aloe nevű izé nem ismerős véletlenül? A sorozatos három pontos írásra gondolok!:-))))
silber13
@nyanya001: Hát Nyanyuska, akkor valószínűleg egyazon személyre gondolunk!:-))
Toby
@aloe: Lottószámokban is vagy ennyire jó ?
kata53
@nyanya001: az olyan kevés mint mackósajtban a brummogás! Ha ismernék alaposan,a kkor ott is tartották volna!
mate03
@aloe: Laknál itt majd megtudnád,hogy milyen diktatúrában élünk!Könnyű kintről pofázni! Gyere haza próbálj meg munkát keresni,diplomával,vagy szakmával.Mehetsz közmunkára,ha (fideszre szavazol)!Csupa kisbetűvel.Mert másként még közmunkát sem kapsz!Ennyit szeretett vezéredről!
levi
@aloe: Nem vagyok baloldali. Mindkettő egykutya, mármint a fidesz meg a baloldal. A fidesz is csak annyira jobb oldali mint az mszp, ne azt nézd mit modnanak, hanem , hogy mit tesznek.
De az tény, hogy ez a kormány -ha nem teszünk valamit- sokáig fog uralkodni Magyarország romjain.
csip-csop
màr megvàltoztatta a csalàdok èletèt, mi a lo@t akarmèg megvàltoztatni?
Hellcat
Öszöd feelingje van ennek...másik cikkben volt nagyon jó párhuzam...
Linna
@1szomjas: Alapvetően egyetértek, de hol találunk olyan embert, aki becsületes, elvhű, nem hallgat a s..gnyalókra, elég okos, hogy ne verjék át, és soha nem felejti el, hogy honnan jött, akkor, amikor a sok pénz közelében van. Tehát olyan becsületeset, akinek nincs az a pénz, amivel meg lehet vesztegetni.
Részemről a szomszéd Józsi bácsit, Ilonka nénit - akárki olyant, akit tisztességesnek ismerek - is megválasztanám, de hogyan kerülhetne olyan helyzetbe, hogy valóban bejuthasson a parlamentbe?
Mert ez a baj, hogy nincs kit választani. A mostaniakat minek???
1szomjas
@Linna: O.K. Tehát szerinted is tegyük föl a kezünket . Mivel nincs tökéletes alternatíva, ezért inkább hagyjuk, hogy folytatódjanak a dolgok, ahogy eddig . És mondogassuk, hogy úgyis hiába minden . Ám akkor ne csodálkozzunk azon a több, mint 4 millió közönyös, vagy akár lusta, vagy ostoba nemszavazón se... És azon se, hogy mit tesz az országunkkal, az életünkkel, a jövővel a jelenlegi vezetés... Ha szerinted nincs jobb...
Linna
@1szomjas: Tudod, nekem már elmúltak azok az idők, amikor még aktívan nyüzsögtem, én már átadnám a stafétabotot. Most bárki bármit mond az elmúlt időkről, én azt látom, hogy a mai (nemcsak fiatal, hanem aktív) korosztály nem nagyon ér rá vagy nem akar a "köz"-zel foglalkozni, mint mi régen. (Jól, rosszul, ez most mindegy.) Manapság a többség örül, hogy lyuk van a s...én. Nem tudom, Te hány éves vagy, de ha benned van még tűz, akkor hajrá! Én már csak havonta lelkesedem, amikor jön a nyugdíjam.
Ezt a kis beszélgetést sem indulattal, hanem csöndes, szomorú nyugodtsággal folytattam le. És bármi volt régen, én MOST sajnálom az én gyerekeimet. Az én aktív életem sokkal jobb volt, pedig soha nem voltam gazdag. Én abba a bizonyos lecsúszott középosztályba tartozom, amely lassan-lassan koldus lesz, pedig végigdolgoztam az életemet. Ennyi.
volvós
aloe = tavaszi = nahát =
...a ...három...pontos...bértollnok...kommentelö kisasszony
a stilus...maga ... az ...ember !
volvós
Na egy mondat erejéig a cikkhez !

Viktorka, azt elöször meg kell nyerni, oszt azután tervezni !!
Vagy már elöre ez is le van szervezve, mint áprilisban ??? Bravo !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.