A kormány minden településhez egyformán viszonyul, de az sem mindegy, hogy a települések hogyan viszonyulnak a kormányhoz – mondta az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke csütörtökön Tatán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének fóruma előtti sajtótájékoztatón.

"Azt reméljük, hogy a választópolgárok olyan vezetőket fognak választani október 12-én, akik a kormánnyal szeretnének saját településük fejlesztése és jövője érdekében együttműködni" – tette hozzá Gulyás Gergely.

A kormánypárti politikus úgy vélte, egy településnek nem válik javára, ha az ellenzék a helyi közhatalom gyakorlására való felhatalmazást úgy értelmezi, hogy hídfőállásokat létesítsen, ahonnan a kormányt támadhatja. Ennek vesztesei az adott település választópolgárai – fűzte hozzá.

Az Országgyűlés alelnöke szerint a baloldal a kormánnyal szemben határozza meg magát, amikor azt hirdeti, hogy a kormányt megbuktatni kell és nem együttműködni vele, ezért az ellenzék nemcsak országosan, de helyileg is alkalmatlan a kormányzásra.

A devizahitelesek ügyéről elmondta, a törlesztőrészletek csökkenésének mértéke a húsz százalékot mindenkinél eléri, de lesz, ahol a negyven százalékot is elérheti, az érintett bankok jogellenes tevékenységének mértéke szerint. A kormány betartja azt az ígéretét, hogy a forintosítás után, jövő év végére nem lesz Magyarországon devizahitel.

Mráz Ágoston Sámuel politológus a sajtótájékoztatón kijelentette: "jót tenne Magyarországnak egy erős baloldali párt, mely a nemzeti szempontokat is felvállalja, jót tenne a pártnak egy megújulási folyamat".

A Nézőpont Intézet vezetője hozzátette, még a baloldali választópolgárok is érzik, hogy a baloldal súlyos morális vezetési és programválságban van. Az önkormányzati választási vereség olyan külső hatás lesz, amely rábírhatja a baloldalt a megújulásra – vélekedett.

Harrach Péter KDNP-frakcióvezető azt mondta, pártja egy olyan szövetség tagja, amely "ma egyedül kormányképes erő, egyedül alkalmas az önkormányzatok vezetésére".

Hozzátette, a Fidesz-KDNP szövetség az ország nagy részén közös jelölteket állított, és bízik abban, hogy az idei első két választáshoz hasonlóan a harmadik is sikert hoz számukra.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Istenem, ha ezt a sz@rzsákot egyszer istenesen szájba kaphatnám ! :)))))))
Boszi27
Az a nem mindegy, hogy a kormány hogyan viszonyul a településekhez!
Szimba
Üzenete:Ha nem fideszes nyer,nem lesz lóvé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.