Az általános csökkentés csak az egyik eszköz, amivel a kormány korlátozhatja a nyugdíjakat. De vannak más módszerek – ezek közül többet már használnak. A nyugdíjak csökkentése és a nyugdíjakra a költségvetésből kifizetett összeg csökkentése nem ugyanazt jelentik. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyilatkozataiból az derül ki, hogy a kormány 2015-től kezdve három év alatt 1700 milliárdot akar spórolni az állami kiadásokon.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gödörben
"Az MSZP és az Együtt–PM abból indulnak ki, hogy azt az 1700 milliárdot, amit Varga Mihály meg akar spórolni a következő három évben az állami kiadásokon, csak a nyugdíjakat, az oktatást és az egészségügyet érintő drasztikus megszorításokkal lehet elérni." Hát ez szép. Miért nem a saját és rokonaik, barátaik, mutyisaik zsebeibe turkálnak? Mit akarnak még elvenni a kisembertől? Azt gondolom ez most nagyon idevág.
Abszurd túlélési stratégia nyugdíjasoknak!
Elgondolkodtam rajta, mi lesz velem, ha nem lesz elég a nyugdíjam a megélhetéshez.
Az önkormányzatnál arról tájékoztattak, hogy a munkához semmi kedvet nem érző, de határozottan követelőző, jól definiálható összetételű népesség részére feltétlenül fizetniük kell a segélyeket.
Ez után aligha marad annyi pénze az államnak és az önkormányzatnak, hogy gyógykezelésem, gyógyszereim költségeihez hozzájáruljanak, vagy öregotthoni elhelyezésemet támogatni tudják.
Mindezt tudomásul véve az alábbiak szerint látom a túlélés lehetőségét:

Megtakarított pénzemből veszek egy lőfegyvert és 4 töltényt, melyeket felhasználva lelövök
- egy a konyhakertemet dézsmáló megélhetési bűnözőt,
- egy bűnöző, illegális bevándorlót,
- egy az elévülés és a mentelmi jog fedezéke mögé rejtőző cinikus politikus bűnözőt,
- és egy az előbbieket védő, náluk is nagyobb gazember ügyvédet.

Ezek után, természetesen, börtönbe kerülök.
De !!!

Ott biztosítva van:
- naponta 3 x étkezés (diétával)
- egy tető a fejem fölött
- konditerem
- internethasználat
- könyvtár
- lehetőség újabb diploma megszerzésére
- központi fűtés
- légkondicionálás + orvosi ellátás
- új szemüveg és fogpótlás
- új csípőprotézis-beültetés és minden más, amire szükségem van.
- csak az látogathat meg, akit én fogadni óhajtok.

És ki fizeti ezt ki ?
Ugyanaz az állam és önkormányzat, akik azt mondták, hogy nincs pénzük a tisztességben megöregedett emberek támogatására..
Börtönlakóként adót sem kell...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@nyanya001: és? A nyugdíjasok eddig imádták...mint az a nénike aki a tv-ben énekelte meg...vagy a többi... Egyébként is az alaptörvényből már kivették ezt...azóta csakbadható de nem jár...hát eztán max nem adják...ennyi...
tivoli
Az Eu abból a sok ezer milliárdból, amit pumpál a magyar infrastruktúrába, vagy mibe, igazán előírhatná, hogy ennyit és ennyit kell elkülöníteni a nyugdíjasok ellátására. Mert a jövő alapja az ifjúság, s az ő egészséges fejlődésükhöz szükség van egy jókedvű, tevékeny nyugdíjas társadalomra is.
:-))
bundi
@tivoli: nem tehetik...de egyébként is jön egyáltalán onnan valami? Mert eddig csak a kormány mondta higy nemsokára újra fog jönni...legalább is azt mondták havi több mint 100 milluárdnak kell majd jönni...de eddig csak 100-150 jött április óta...
Desischado
Ugyan kérem! Abszurdisztánban a nyugdíjasban legyen már annyi udvariasság,, hogy villámgyorsan feldobja a bocskort, és akkor nem kell nyugdíjat fizetni!
mate03
@bundi: Ha megkérhetlek, ne általánosíts a nyugdíjasok,többsége , utálja a vezérürüt !
bundi
@mate03: elnézést...és megköverlek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.