A magyar emberek jól teljesítettek az elmúlt években, mindenki szeretne ilyen munkaerővel dolgozni és olyan biztonságos és kiszámítható helyen befektetni, mint amilyen Magyarország – mondta Orbán Viktor pénteken Milánóban a közmédiának nyilatkozva. A kormányfő a kétnapos Ázsia-Európa Találkozón (ASEM) nyilatkozott, amely 53 állam vezetőinek részvételével pénteken ér véget.

Orbán Viktor tanulságosnak nevezte, hogy az összes hozzászóló egybefüggő területként beszélt Európáról és Ázsiáról, amelynek a gazdaságát meg kellene szervezni. "Ez most az európaiaknak, vagyis nekünk különösen érdekünk, hiszen az ázsiai gazdaság adja a modern világgazdaság felemelkedésének tekintélyes részét és erejét" – mutatott rá.

Nincs két egyforma ország

A kormányfő óvatosságra intett mindenkit, aki más országok válságkezelési modelljeit akarná átvenni Magyarországon. Nincs két egyforma ország – jelentette ki, megjegyezve: "egy japán modellhez japán emberek kellenek, egy kínai modellhez kínaiak – ráadásul jó sokan –, egy orosz modellhez oroszok, magyar modellhez meg magyarok". A hazai modell, értékelése szerint az angolokéval mutat hasonlóságot, de összességében nem egymás modelljeinek átvételét tartotta feladatnak, hanem a gazdaságok kölcsönös összekapcsolását.

Orbán: mindenki szeretne olyan biztonságos és kiszámítható helyen befektetni, mint Magyarország :DDDDDDDDDDDDD

A miniszterelnök jelezte: ezért tárgyalt szingapúri, maláj, kazahsztáni vezetőkkel áruszállításról és befektetési lehetőségekről. Az ezek előtti akadályok elhárítása volt a célja mind a konferenciának, mind a megbeszéléseknek – tette hozzá, kiemelve: számos gazdasági eredményt sikerült elérni a kétoldalú tárgyalásokon.

Hozzánk jönnek termelni Ázsiából

A versenyképességre utalva azt hangoztatta: a szingapúriakkal például négy komoly beruházás Magyarországra hozásáról tárgyaltak. "Tehát nem arról van szó, hogy otthon termelnek és nálunk adnak el, hanem nálunk fektetnek be" – fejtette ki Orbán Viktor. Példaként hozta azt is, hogy a dél-koreaiak, japánok is Magyarországra jönnek termelni, ami azt mutatja, hogy a magyar gazdaság lassan, de biztosan versenyképessé válik még az ázsiai térségekben történő termeléssel is.

A kormányfő hangsúlyozta azt is, hogy Magyarországnak van némi "történelmi előnye", ezért a kutatásfejlesztésre épülő iparágakba kell egyre inkább befektetni. Szép dolognak nevezte a fizikai munkát, az autógyártást, az összeszerelést, ami emberek százezreinek ad megélhetést, de szavai szerint hosszabb távon folyamatosan növelni kell a kutatásra, fejlesztésre épülő, magasabb hozzáadott értéket termelő iparágakba történő beruházásokat. Most már ilyen gyárakat hoznak Dél-Koreából, Japánból, Szingapúrból – mondta Orbán Viktor, aki ezt azzal indokolta, hogy a magyar emberek jól dolgoztak az elmúlt években, mindenki szeretne ilyen munkaerővel dolgozni, és olyan biztonságos és kiszámítható helyen befektetni, mint amilyen Magyarország.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vasárnapiiskolás
Alig győzik elhajtani a befektetőket,annyian jönnek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Úgy ajánlgat ez a csuti hazug, mint olcsó munkaerőt. Amit Ziziplanet is vázolt előttem, ha neki ennyit akartak adni, akkor a kétkezi melós mennyit kaphatna, és mennyi munkáért?! Szép a fizikai munka, mi? Mondja ezt egy olyan, aki életében még egy napot sem dolgozott! Azzal is egyetértek, hogy eladott bennünket, és olcsó rabszolgák kellenének! Tényleg húzzon innen mindenki ilyen bérek mellett! Hogy szakadna rá az ég erre az embertelen, hazug haza és emberek elárulójára!
csip-csop
@Desischado: igazad van! vagyis gazember, hazaàrulò!
Boszi27
@A Tündik bündije: Méltóságos??? Ráadásul úr??? :)
Boszi27
@ziziplanet: Én meg semmilyen szinten. Turistaként sem megyek arra, egyszerűen taszít Ázsia. Bizonyára nem volt piros pötty a hátsómon. :))
Jankó123
Ezentúl, kabarét sem nézek/hallgatok, ez bőven elég! :-)
Boszi27
@Jankó123: Ez inkább tragikomédia! :((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.