A magyar emberek jól teljesítettek az elmúlt években, mindenki szeretne ilyen munkaerővel dolgozni és olyan biztonságos és kiszámítható helyen befektetni, mint amilyen Magyarország – mondta Orbán Viktor pénteken Milánóban a közmédiának nyilatkozva. A kormányfő a kétnapos Ázsia-Európa Találkozón (ASEM) nyilatkozott, amely 53 állam vezetőinek részvételével pénteken ér véget.

Orbán Viktor tanulságosnak nevezte, hogy az összes hozzászóló egybefüggő területként beszélt Európáról és Ázsiáról, amelynek a gazdaságát meg kellene szervezni. "Ez most az európaiaknak, vagyis nekünk különösen érdekünk, hiszen az ázsiai gazdaság adja a modern világgazdaság felemelkedésének tekintélyes részét és erejét" – mutatott rá.

Nincs két egyforma ország

A kormányfő óvatosságra intett mindenkit, aki más országok válságkezelési modelljeit akarná átvenni Magyarországon. Nincs két egyforma ország – jelentette ki, megjegyezve: "egy japán modellhez japán emberek kellenek, egy kínai modellhez kínaiak – ráadásul jó sokan –, egy orosz modellhez oroszok, magyar modellhez meg magyarok". A hazai modell, értékelése szerint az angolokéval mutat hasonlóságot, de összességében nem egymás modelljeinek átvételét tartotta feladatnak, hanem a gazdaságok kölcsönös összekapcsolását.

Orbán: mindenki szeretne olyan biztonságos és kiszámítható helyen befektetni, mint Magyarország :DDDDDDDDDDDDD

A miniszterelnök jelezte: ezért tárgyalt szingapúri, maláj, kazahsztáni vezetőkkel áruszállításról és befektetési lehetőségekről. Az ezek előtti akadályok elhárítása volt a célja mind a konferenciának, mind a megbeszéléseknek – tette hozzá, kiemelve: számos gazdasági eredményt sikerült elérni a kétoldalú tárgyalásokon.

Hozzánk jönnek termelni Ázsiából

A versenyképességre utalva azt hangoztatta: a szingapúriakkal például négy komoly beruházás Magyarországra hozásáról tárgyaltak. "Tehát nem arról van szó, hogy otthon termelnek és nálunk adnak el, hanem nálunk fektetnek be" – fejtette ki Orbán Viktor. Példaként hozta azt is, hogy a dél-koreaiak, japánok is Magyarországra jönnek termelni, ami azt mutatja, hogy a magyar gazdaság lassan, de biztosan versenyképessé válik még az ázsiai térségekben történő termeléssel is.

A kormányfő hangsúlyozta azt is, hogy Magyarországnak van némi "történelmi előnye", ezért a kutatásfejlesztésre épülő iparágakba kell egyre inkább befektetni. Szép dolognak nevezte a fizikai munkát, az autógyártást, az összeszerelést, ami emberek százezreinek ad megélhetést, de szavai szerint hosszabb távon folyamatosan növelni kell a kutatásra, fejlesztésre épülő, magasabb hozzáadott értéket termelő iparágakba történő beruházásokat. Most már ilyen gyárakat hoznak Dél-Koreából, Japánból, Szingapúrból – mondta Orbán Viktor, aki ezt azzal indokolta, hogy a magyar emberek jól dolgoztak az elmúlt években, mindenki szeretne ilyen munkaerővel dolgozni, és olyan biztonságos és kiszámítható helyen befektetni, mint amilyen Magyarország.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vasárnapiiskolás
Alig győzik elhajtani a befektetőket,annyian jönnek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bercifiu
Talán még nem aludta ki a győzelmi bulit?
nezelodo
Csak nem azt javasolta nekik, hogy fektessenek be a magyar MANYUP alapba, vagy a kolontári segély alapba, esetleg a hazai parlagfű mentesítési alapba, stb majd a Kreditjenő fogja kezelni a befektetéseiket.
silber13
@Bercifiu: Vagy totálra leitta újólag és ismét magát! Mert hosszú az út oda! Múlatni kell valamivel az időt!
Dr. Felipe
A csuti gnóm persze hogy azt szeretné ha mindenki befektetne de senki sem annyira hülye hogy pont itt gengszterisztánban fektessen be.
silber13
Azért kormányszinten ideje lenne elgondolkozni a Nagy Szabadságharcos aktuális elmebéli állapotáról, kiváltképp egynémely külfödi, államférfiak és gazdasági szakemberek előtt tett meg- és kinyilatkoztatásait figyeembe véve!
leszúrt rittberger
Azok a hülye külföldiek úgysem olvasnak újságot, még késsel-villával enni sem tudnak - gondolta a bölcs nagyvezér.
almosd
Magyar modellhez ...nem szavazó emberek kellenek.
Dr. Felipe
"Hozzánk jönnek termelni Ázsiából"

Ja már 2010 óta, csak még nem értek ide mert "nagyontávolkeletről" jönnek, meg Belső-Mongóliából.
verőce21
"...a magyar gazdaság lassan, de biztosan versenyképessé válik még az ázsiai térségekben történő termeléssel is." ? - itt olcsóbb a munkaerő, mint a szingapúri, maláji?
alte trottel
@verőce21: Az indiaival már versenyképes, ezért telepítenek nálunk gumigyárat!
bencemacska
Most igazat adok Verőce21-nek.
Ha OV igazat mond(?), akkor meneküljön, aki tud, mert olyan alacsony munkabérek mellet - ami a dél-Ázsiaival is versenyképes - itt csak éhen dögleni is lehet!
Itt télen hideg van, öltözni és fűteni is kell!
pityuka
Az évtized viccét hallottuk. Ezt nehéz lesz überelni.
bakegya
Arra lennék kiváncsi a néhai VÁRADI András földjét melyik MUZSIKJÁVAL művelteti meg,vagy annak már van gazdája-azzal is eldicsekedhetne...de arról belügyesen hallgat...még hogy kutatásfejleszt...nem elég neki amit itthon lenyúlt és látensen markolt-a titokzatos Kelet is kell-játsza a Csekonics bárót A MAGYAR ÁLLAMADÓSSÁGBÓL...ez tényleg elment itthonról!
nyanya001
Valaki megkereshetné a gyógyszerét,
miről beszél Orbán ? Tudja egyáltalán ?
Orbán országlása elől fejvesztve menekülnek a befektetők !
A Tündik bündije
Így profilból pont úgy fest a méltóságos úr, mint Rákosi parókában...
human
@verőce21: Orbán már máskor is beszélt arról, hogy az olcsó munkaerővel kívánja ide vonzani a befektetőket. Ha pedig az olcsó munkaerőt szociális juttatásokkal akarnák kompenzálni arra pénz kellene, amit a jól keresőktől kellene elvenni. Ezt ugye nem lépheti meg, mert támogatói ebből a körből kerülnek ki elsősorban.
Toby
Hát hgy a p***ába ne lenne biztonségos az ország, amikor egyéni képviselői indítvány-trükökkel tömik a haverok zsebeit !

Fodesznyik vagy ? Mondd, hogyan szójlon a törvény, hogy neked hasznos legyen ?

Ez az ostoba agyhibbant debil, elhúzhat a halál vérvörös farkára ezzel a sötét, üres hazugsággal !
Vasárnapiiskolás
Alig győzik elhajtani a befektetőket,annyian jönnek...
bundi
Erről a kutatásfejlesztésről épp most olvastam az amerikai verzoót...tanulságos...ki is tiltották a nav vezért...
nezelodo
"Vasárnapiiskolás
Alig győzik elhajtani a befektetőket,annyian jönnek..."

Majd kitiltják a befektetni szándékozókat kis hazánkból, viszonzásul, hogy megelégelték az újvilágban a nemzeti maffiánk ténykedését! Nekünk nem kell a tőke, inkább önként éhen halnak a hű alattvalók!
Vasárnapiiskolás
@nezelodo: Nem hiszem hogy sór kerülne erre.Külföldön értelmesen fektetik be a töküket,mert elúszik a pénzük.
Szimba
Annyira jók vagytok, hogy csak Tetszik-t tudok nyomni.
verőce21
Jó bizonyítvány jött az IMF-től is hazánknak. Befektetésre ajánlott hely.
nezelodo
"verőce21
Jó bizonyítvány jött az IMF-től is hazánknak. Befektetésre ajánlott hely."

Azért simlis egy társaság ez az IMF! Eddig ahogy a mi Viktorunk elmondta róluk, mindenhol csődbe vitték az általuk menedzselt országok gazdaságát! Most meg csak nem azt mondja, hogy mégis értenek a közgazdasághoz, azért ajánlanák a mi fergetegesen száguldó gazdaságunkat a pénzvilág jövedelmező befektetéseikhez?
mate03
@pityuka: Csak tudnám hogy miért nem szakadt rá a plafon!?
nemsemmi
A legvonzóbb a befektetők számára a szavahihető, korrekt miniszterelnőkünk akivel öröm szerződést kötni.
Attól tartok, hogy az a befektető aki a betegesen hazudozo tolvaj kormányunk ellenére ide hoz működő tőkét az sültbolond, vagy Orbánnál is fondorlatodabb bandita.
bencemacska
@verőce21: Nem zavar, hogy az IMF-nek nincs ehhez jogosítványa!
verőce21
@bencemacska: De javaslatot tehet a másik háromnak! :)
bencemacska
@verőce21: Én is tehetek neked, és ki is röhöghetsz érte!
Vasárnapiiskolás
@Rózsika Hatházi: Sajnos!Megvette a debil,hogy nemzet tábort nyisson benne:))
Citromka
Nincs videó erről a tanácskozásról? Megnézném azt a röhögést, amikor ez az eszement biztonságosnak és kiszámíthatónak nevezte az országot!
coyote3
Néztem a híradót és csak egyetlen valaki-bocs SENKI-gurult zsebre tett kézzel a konferencián...
csip-csop
@Citromka: van video, de azt titkositottàk 20 èvre, mert ott is hazudik.
Toby
@verőce21: Ja, befektetésre ajánlott hely, csak a jenkik nem így látják a korrupciót !
herczeg0210
Jó lenne ha valaki, egyszer már végre, felvilágosítaná ezt a mini Szterelnököt, hogy zsebre dugott kézzel nem illik kóvályogni. Ha már nem volt katona és senki nem tanította meg erre egy bennfentes, akire hallgat, megmondhatná neki, hogy a zsebhoki bunkóság. Remélem nem ennek alapján azonosítják a Magyarokat!
bretagne
@Rózsika Hatházi: Nem, csak várólistán van.
DR Eric CARTMEN
Már a grazi orvosokban se bízhat az ember!!??
Törölt felhasználó
Tök jó, hogy azoknak a kínai cégenek meg fogja érni idejönni, akik eddig 2kg rízs árát adták egy havi bérnek... Nagyon szeretnék ilyen munkaerő lenni. Voltam ilyen cégnél amúgy egyszer állásinterjún, mint a cég online kereskedelméért felelős vezető. 140 nettót akartak fizetni úgy hogy napi 60km-t kellett volna ingáznom budapestről... Nem nevezem meg a céged, de az egyik legnagyobb led és világítótest forgalmazó itthon és sok környező országban is.. Röhögve jöttem ki az interjúról...és persze 4 munkakőrt kellett volna betöltenem kb... Szóval én ebből a keleti nyitásból "munkaerő" szinten nem kérek...
Desischado
Úgy ajánlgat ez a csuti hazug, mint olcsó munkaerőt. Amit Ziziplanet is vázolt előttem, ha neki ennyit akartak adni, akkor a kétkezi melós mennyit kaphatna, és mennyi munkáért?! Szép a fizikai munka, mi? Mondja ezt egy olyan, aki életében még egy napot sem dolgozott! Azzal is egyetértek, hogy eladott bennünket, és olcsó rabszolgák kellenének! Tényleg húzzon innen mindenki ilyen bérek mellett! Hogy szakadna rá az ég erre az embertelen, hazug haza és emberek elárulójára!
csip-csop
@Desischado: igazad van! vagyis gazember, hazaàrulò!
Boszi27
@A Tündik bündije: Méltóságos??? Ráadásul úr??? :)
Boszi27
@ziziplanet: Én meg semmilyen szinten. Turistaként sem megyek arra, egyszerűen taszít Ázsia. Bizonyára nem volt piros pötty a hátsómon. :))
Jankó123
Ezentúl, kabarét sem nézek/hallgatok, ez bőven elég! :-)
Boszi27
@Jankó123: Ez inkább tragikomédia! :((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.