Soha nem látott szintre pörögtek fel tavaly a közbeszerzések Magyarországon, közel 2400 milliárd forintot költöttek el az ajánlatkérők, ami a GDP 8,2 százaléka volt. Az állami szervek egyre többet fordítanak utazásra, tavaly 3,6 milliárdot. Közbeszerzési boom volt hazánkban 2013-ban: a közbeszerzési eljárások száma közel 41 százalékkal, azok összértéke pedig 80 százalékkal haladta meg az előző évit – derül ki a Közbeszerzési Hatóság (KH) tavalyi évről készült jelentéséből, amit a napokban nyújtott be a hatóság a felügyeletét ellátó Országgyűlésnek. Ez korábban soha nem látott szintet jelent, összesen 11 889 darab eljárás zárult le eredményesen, s ezeken az ajánlatkérők 2394,3 milliárd forint elköltéséről döntöttek. Az érték a magyar GDP 8,2 százaléka körül alakult, amely szintén jelentős növekedés a korábbi évek arányaihoz képest (2010-ben 5,5 százalék, 2011-ben 5,2 százalék, 2012-ben 4,7 százalék volt).

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Nem értek a közbeszerzéshez. Ha az elmúlt évben 40 % al több volt és volumenében 80 % al több volt az értéke, akkorcsak arralehet gondolni, azt meghelőzően nem jól tették a dolgukat. Arra is gondolhatunk, hogy bennragadt néhány ezer milliárd és gyorsan el kell költeni. Sőt arra is gondolhatunk, ott volt méhg az előző Eu.-s pénz, de már itt van a következő, a 14 - 20 ig tartó időszak pénzének az első üteme. Ez a 2400 milliárd Ft. sok pénz. A költségvetés kiadási oldala úgy 14 - 15 ezer milliárd Ft. lehet.
Jó lenne látni hogy miként kerül ez elosztásra. Mely ágazatnak, költséghelynek mennyi. Különösen fontos lenne hogy megértsük, hogy lehetséges az hogy most majd a nagyobbik fele, 60 % a a gazdaságfejlesztésre fordítódik. A miniszterelnök bejelentése szerint 2018 -ig egyetlen ember sem lesz, aki segélyből kell megéljen, mert teljes foglalkoztatás lesz. A köznevelés pedig Európa legjobb köznevelése lesz.
Ezt csak akkor lehet teljesíteni, ha olyan mértékű beruházások lesznek, amelyek felszívják a mai munkanélkülieket, ha olyan gazdasági ágazati piacképes termelési felfutás lesz, amely igényli a kétkezi tevékenységet is, különösen vidéken, ahol az agráriumban szükség lesz a szorgalmas munkáskézre, mind a termőterületen, mind a feldolgozó ágazatokban. Az egyszerű valóban kétkezi munkaerő nélkül, mindez a terv csak álom marad. Ma miért nem működik ez? Gondolkodjunk el ezen is. A köznevelés újjáépítése, az oktatási, nevelési NEMZETI irányelvek már néhányszor kiadásra kerültek. A NAT. félredobva, ahogy több más stratégiais. Az állami kézbe vett oktatási objektumhálózat és a pedagógus pályamodellhez most új oktatási- nevelési vízió, program, alaptanterv és sok egyéb tervdokumentum szükséges. 2018.-ig négy év áll rendelkezésre. Mindezek megtervezése, kidolgozása, társadalmi / szakmai vitája, a korrekciók és az elfogadás éppen addigra készülnek el. Addig hogyan lesz munkaerő az iskolákból kikerülő generációkból? Az átképzés, előképzés, utóképzés napi halaszthatatlan feladat.
bakegya
Érdekes,van itt pénz dögivel-PR-ra mindenképpen-
varrólány
A Közbeszerzésből a közmunkásokat is elvihetnék utazásra , ha már annyira "köz" itt minden !
radios45
@világlátó: nagy ló fa..t, lesz itt Mo-on teljes foglakoztatottság, soha nem lesz, Orbán egy álomvilágban él, hazudozik ígérget nap mint nap, ossza az észt.
Először is normális béreket kellene fizetni mindenkinek, nem megalázni a melósokat, a közmunkásokat, másodszor rendes termelői értelmes munkát kell végeztetni, nem azt hogy egyik évben kitisztítjuk az belvízelvezető árkokat a városban,/falúban, a következő évben még kiásatjuk 20-25cm.el mélyebbre, aztán megáll benne a csapadék, nem tud hova lefolyni stb. vagy söprögetik az utcát az asszonyok, reggeltől délig,
Ezekből elege van a lakosságnak már.
nyanya001
ehhez képest semmit nem értek el, csak azt, hogy ők utaztak
bizonyára jól is éltek, élnek, -
közben ez a szikkadt szipirtyó
scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10155710_1490502491233630_4029881422178621513_n.jpg?oh=d0061e55c365f953b9d90f137c155d69&oe=54ADA676
Az új költségvetés alapján Hegedűs Zsuzsa elindítja a

"Minden Csirke Lakjon Jól" országos mozgalmat !!

Nevezett,mint a miniszterelnök Főtanácsadója a mozgalma szervezéseként bárhol megjelenhet nagy kormányzati Audijával.
Kérjük fogadják megértéssel!
Az embernek erős hányingere támad tőle !
Toby
A Lézer féle "hivatalos állami" vadászatok, qrwára nem olcsók, főleg ha egy pénzéhes nőrtényt is visz magával a "hivatalos " útra ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.