Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint sokkal jobban működik Magyarországon a polgári demokrácia, mint nyolc évvel ezelőtt, ezt igazolja az internetadó elleni tüntetések kormányzati kezelése, az adójavaslat visszavonása.

2006-ban nem lehetett ilyen békésen tüntetni Budapesten, az akkori kormányzat ezt nem engedélyezte volna. Ráadásul a mostani magyar kormány sokkal inkább odafigyel a tüntetésekre, mint a nyugatiak – esett át a ló túloldalára Rétvári Bence a HírTV P8 című műsorában szombat este. Kocsis Máté hétközben még tízmilliós kárt okozó vandalizmusról beszélt.

Rétvári szerint azonban ha valaki visszanéz erre az eseménysorozatra, akkor azt láthatja, hogy Magyarországon jobban működik a polgári demokrácia, mint bármelyik másik országban.

Franciaországban egymillióan is tüntettek már

Felidézte, hogy Olaszországban több százezres tüntetések vannak a római utcákon, de nem valószínű, hogy ezért a kormány változtat az álláspontján. "Magyarországon nagyságrendekkel kisebb volt azok száma, akik kétszer felvonultak Budapest utcáin, mégis a kormányzat korrigált a szándékán" – fogalmazott az államtitkár, nem különösebben kitérve Olaszország és Magyarország területi és népességi különbségeire.

Aztán ennél is tovább ment: emlékeztetett, hogy tavaly Franciaországban egymillióan tüntettek a házasság, a család intézményével kapcsolatban, a szocialista francia kormány azonban nem tett semmit.

Kényszerítik a vasárnapi munkára

Rétvári Bence beszélt a "szabad vasárnapra" vonatkozó KDNP-s javaslatról, amely szerinte a párt régi követelése. Bízik benne – mondta – , hogy a következő hetekben sikerül kidolgozni egy olyan javaslatot, amely akár már jövő évtől hatályba léphet. Mint mondta, mindenkinek biztosítani kell, hogy minden héten szabad legyen a vasárnapja. A bevezetés indokaként a többi között azt említette, hogy a vasárnapi munkát senki sem önként vállalja, arra kötelezik az embereket, miközben a gyermekes munkavállalók csak hétvégén lehetnek együtt gyermekükkel.

Arra a felvetésre, hogy nem tartanak-e elbocsátásoktól az intézkedés miatt, az államtitkár azt mondta, arra törekednek, hogy minden embernek legyen Magyarországon munkahelye, és a javaslatot biztosan sokan fogják támadni. Hozzátette: vannak olyan számításaik, amely alapján a vasárnapi forgalom kisebb, mint az átlag napi forgalom. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem akarják ellehetetleníteni azokat az embereket sem, akik vasárnap akarnak megvenni egy zsömlét.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Síkhülye a manus. Ezek már megint nem beszélték meg, hogy mit nyilatkozzanak. Először is, a kormány nem vonta vissza az adójavaslatot. Nem hallotta ez a süket ágyú, hogy mit mondott a főnöke? Másodszor 2006-ban, nem békés tüntetéssel kezdődött, hanem alapból ment élesben.
A szabad vasárnapról: "mindenkinek biztosítani kell, hogy minden héten szabad legyen a vasárnapja"
Akkor, ne dolgozzanak a BKV-sok, a vasutasok, a rendvédelmisek, az egészségügyisek a trafikosok se!
Bencus! Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Vagy nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@nyanya001: A másik, ugyanilyen hatalmas buli a takarítókat alkalmazó közvetítő cégek!
A szolgáltatást igénylő cégek pedig rengetegen vannak, ahogy a közvetítő cégek is. Mindenki kaszál a bulin, csak az állam és a kiszolgáltatott dolgozó nem.
m.macskosz
@m.macskosz: Persze, ha a kormánynak normális adóztatása lenne,
a közvetítő cégek eltűnnének, a szolgáltatást igénylők korrekt módon bejelentenék
a dolgozóikat, nem lennének trükközés a bejelentésekkel, zsebbe fizetésekkel...
kormonoemi
Bence, te nagyon hülye! Nyilván kevesebben vonultak ki itthon, mint bárhol máshol, mert jóval kisebb ország vagyunk! Capise? És csak úgy megsúgom: Az általatok "felépített" demokrácia ellen tüntettek. Ja, és még egy dolog: Ez a magát kormánynak nevezett csürhe sem változtatott semmin, csak időt akar nyerni, amíg kicseréli a pelust, és még nagyobb disznóságot talál ki a nép ellen. Meg kell adni: Nem vesztegetitek az időt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.