Több rendkívüli esemény is történt a Csongrád megyei Bakson, ahol a területi választási bizottság döntése alapján meg kellett ismételni a polgármester-, a képviselő- és a megyei önkormányzati választást – közölte a választási iroda vezetője vasárnap.

Heinerné Kecskés Aranka elmondta, egy választó a szavazatszámláló bizottság tagjainak felszólítása ellenére szavazólappal a kezében távozott a szavazóhelyiségből. A történteket jegyzőkönyvben rögzítették.

Az egyik szavazatszámláló bizottság tagjai nem fogadták el az elnöki döntést, és összevitatkoztak arról, ki vigye el a választókhoz a mozgóurnát. Itt végül megegyezés született, így nem kellett fölfüggeszteni a voksolást – közölte a jegyző.

Az egyik jelölt, akinek otthona átellenben található a szavazóhelyiséggel, kamerát szerelt házára, és a délelőtt folyamán rögzítette, kik mennek el voksolni. Felszólításra a jelölt abbahagyta a felvétel készítését – tudatta a választási iroda vezetője. Hozzátette: az egyik párt aktivistái – már a szavazóhelyiségek 150 méteres körzetén kívül – film- és fényképfelvételeket készítettek a választási helyszínre tartó emberekről.

A történtek ellenére rendben zajlik a szavazás a községben – mondta Heinerné Kecskés Aranka.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
Mindenki őrizze meg a nyugalmát. Erre kitört a pánik:))
szöszmösz
Az átellenben lévő házból be lehetett kukucskálni a szavazó fülkébe, vagy nyílt szavazás volt, amint mint egy két helyen, ahogy októberben láttuk .
Fradigege
IQ bajnokok. Minek készít felvételeket, hogy kik mennek szavazni? Ennyire ráért? Mit akart ezzel, hogy kamerázott? Gyógyó!
Desischado
"Az egyik párt..." Na, vajon melyik lehetett? Van egy tippem, és tuti, nem tévednék!
mate03
@szöszmösz: Egy kis faluban ,midig az nyer,akinek a legtöbb földje van! Ha nem rá szavaznak,nincs munka a földjén! Ki van ez találva.
KERKA
@mate03: és érdekes módon, mindíg ő a helyi vadásztársaság elnöke is. Vajon miért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.