Kutatók szerint evolúciós okai vannak, hogy őket akarják feleségül venni. Noha ösztönösen vonzódnak az okosakhoz is. Jó kis ellentmondás, ugye? Adott egy 2013. évi kutatás, ami segít megérteni a dolgokat.

Feltöltő: Kalechtor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KERKA
Azt nem mondanám, hogy a buta nőkhöz vonzódnak. Inkább a védelmet, gondoskodást, "gyámolitást" és persze a megtermékenyítést látják benne.
Ha egy nő túlságosan erős egyéniség, a férfiak elbátortalanodnak mellette,
Bár a történelem folyamán sok férfi köszönhette karrierjét egy határozott nőszemélynek, volt rá példa bőven:)
tivoli
Okos, vagy buta, csak nézőpont kérdése.
Mindenki jó valamiben, ha másban nem is, embertársai bunkó parasztozásában.
Kalechtor
@Equilibrium: Igen, valahol ez is kijött. Az intelligensebb nők kevésbé fogékonyak a férfiak anyagi helyzetére.
varrólány
@tivoli: :-)))
Okos lehet a nő csak ne okoskodó !
De láttam én már tanult ,művelt nőt borzasztóan viselkedni, szóval attól még hogy okos nem biztos hogy jó egy társaságban lenni vele.
KERKA
@Equilibrium: 11.44 Valahol ez is benne van a nők nevelésének a gyökereiben. Az anyák igyekeztek mindíg "jól" férjhez adni a lányaikat. Vagyis igyekeztek az anyagi biztonságot megszerezni.
A mai kidörzsölt pláza cicusok és celeb hölgyek már tudatosan, és nem éppen bután választják ki a gazdag pasikat.Nyílván a bankbetétre hajaznak, még ha undorító is a pasi.:)
varrólány
@KERKA: 12:08 Ez igaz de az anyagi biztonság még nem minden , az érzelmi az fontosabb . Erre sokan akkor jönnek rá amikor már férjhez mentek egy "péncsodához!"
magyarbakancs
Se okos se buta nő nincs csak kevés alkohol.
KERKA
@varrólány: Igazad van , ha erről az oldaláról nézzük. Azért még vagyunk sokan nők, akik érzelmi okokból választunk, miután a nőknél az érzelem a döntő. Azt mondják, a férfiaknál a realitás. Hát ebben vagyunk különbözőek a férfiaktól.
De az is lehetséges, hogy aki egy pénzcsodát választott,az később másnál keresi az érzelmi kötődést. Vagy mást:))
Kalechtor
@KERKA: Nem is feltétlen az érzelmek, bár az is a jó kapcsolat alapja. :) A férfiaknál sem a realitás dönt. Nézd meg, hány gazdag férfi csábul el és hiszi azt, hogy ő 40-50 évesen, pocakosan tényleg olyan vonzó, hogy beleszeret egy 20 éves bombanő. :)
KERKA
@Kalechtor: Smájli(nevetek). Akkor már le sem merem írni, hogy milyen jelzőkkel illetik azt az 50-55 éves nőt, aki netalán beleszeret egy 40 éves férfiba, és tényleg, őszintén érzelmi alapon, itt szóba sem került a pénz és a márkás kocsi.
Vajon ez a nő okos volt, avagy buta?
JAJMÁR
Minden relatív, de egy biztos: én a nálam okosabb, művelt, jó humorú, kedves, de belátó és nem tökéletes, de hűséges, erős és gyengéd, férfiakhoz vonzódom, amelyik nem csak úgy csinál, aztán az első problémánál nyüszítő kisegérré válik,, meg az "ötödik gyerekké" )
Egy kis gazdagság nem probléma :)
(Nem 'tom' merre ténfereg?)
KERKA
@JAJMÁR: Van ilyen tökéletes?? Volt egy ilyen, ( nem nekem) elvitte a barátnőmet egy Adriai nyaralásra. MInden nagyon jó volt, de a nyaralás végén előállt egy cetlivel, ahova tételesen fel volt írva az összes költség. A felét pontosan kifizettette a nővel. Én hetekig ezen kacarásztam:))
varrólány
@JAJMÁR: Jó az utolsó mondatod!:-)))))))
JAJMÁR
@KERKA: 13:29 Hahaha, ez tényleg jó lehetett :-DDDD
JAJMÁR
@KERKA: 13:57 Nem, de el se mentem volna vele :)
Ahhoz alapos ismeretség kell.
tivoli
@JAJMÁR: Szerintem korrekt a fele-fele, csak előtte ezt le kellett volna egyeztetni és nem meghívásként kezelni a nyaralást.
(Biztosan nem vált be a pipi) :-))
JAJMÁR
@tivoli: 14:18 Igen, úgy tűnik, hogy az előzetes megegyezés elmaradt :)
varrólány
@KERKA: 13:29 Egy nyaraláson aztán tényleg meg lehet ismerni , a másikat ! Engem zavarna is ha a férfi fizetne mindent , vagy el se mennék csak akkor ha én is hozzájárulok a költségekhez , még ha meghív akkor is.
Kalechtor
@Horizont: Szerintem meg ha a nő nagyon okos, karriert épít és keres magának fiatal, helyes fiúkat. :)
varrólány
@Horizont: Most már a nők is erősek határozottak megállnak a saját lábukon ezt hangsúlyozzák.
De vágynak egy erős határozott férfira , csak épp ne szóljon bele a dolgaikba mert ugye ők is erősek határozott "éntudatos" nők.
Aztán meg csodálkoznak hogy nem találnak egy" normális "férfit , vagy legalábbis kevés viseli el őket vagy csak kevés ideig.
varrólány
@Kalechtor: 17:51 Ideig -óráig jók azok is olyannak aki nem akar családot , gyereket.
KERKA
@varrólány: 16.59 ez a pár ismerte egymást már 1 éve. Különösebben nem kellett ismerkedniük. Én is letisztáztam volna előre az anyagiakat, ez úgy fair.
Visszatérve az eredeti témához: okos vagy buta legyen -e a nő? Szerintem az az okos nő aki megfelelően tud hallgatni egy adott helyzetben, ne erőszakolja rá a megoldást a férfira, hagyni kell őt egy kicsit gondolkodni, aztán úgyis úgy dönt, ahogyan az a nőnek jó! ( vedd meg anyukám) Ilyenkor persze kijár a dicséret a bölcs döntéséért:))
Persze előfordul, hogy túlbonyolítunk mi nők mindent, mire a férfi egyetlen laza mondattal megoldja, mert nem akkora ügy, hogy órákig rágódjunk rajta.
Amit utálnak, az a célozgatás és a körülírás, mert igazából nem érti, hogy mit is akarunk valójában? Igazad van, lehet egy nő okos, de az örökké okoskodó harsány nőket ki nem állhatom én sem:))
Kalechtor
@varrólány: Egyébként is jó, ha házias és segít a gyereknvelésben. :) Az erővel és határozottsággal semmi baj nincs. Két erős ember se feltétlenül fog veszekedni.
Sőt: azt inkább két gyenge ember szokott. :))
Kalechtor
@KERKA: "Szerintem az az okos nő aki megfelelően tud hallgatni egy adott helyzetben, ne erőszakolja rá a megoldást a férfira,"

Szerintem meg az az okos, aki jobban tudja. Két okos, felnőtt ember még megbeszélni is képes és kölcsönösen elfogadni, ha épp a másik tudja jobban. :)

Az meg gyerekes és kisfiús, ha a férfi kedvéért hallgatni kell, nehogy már jobban tudja nála a nő. Nekem az jut eszembe, mint mikor Pistike apukája hagyja Pistikét győzni a birkózásban, hadd örüljön az a szegény gyerek! :D
Szimba
Vagy a szép nőkhöz. Aztán annál köt ki, akinél.
varrólány
@Kalechtor: Talán a férfiak erről többet tudnának írni milyen az erős határozott nő , mennyire tudnak ők férfiak maradni egy kapcsolatban és hogy mennyire megértőek a nők velük. Vagy azok-e?
Kalechtor
@varrólány: Szerintem az erő és határozottság minden embernél ugyanaz. Egy erős és határozott férfi épp úgy lehet frusztráló, ha okoskodni, hatalmaskodni, dirigálni akar.

Az is nemfüggetlen, hogy a gyengék igénylik a gyenge társat. :)
KERKA
@Kalechtor: Tudod, minden párkapcsolatban van egy domináns irányító. Akinek a szava a döntő, mert végül is döntést kell hozni valamiben. Ha a két fél egyforma kaliberű ,töltöttségű, és nem képesek a kompromisszumra, akkor ez csúnya veszekedéssé fajulhat.
Ha mindkettő egyformán okos, akkor megfelelő empátiával, alkalmazkodóképességgel csak dülőre lehet jutni. De ahhoz, hogy ne lökje le a trónról a nő a férfit, na most jön az, hogy tudni kell bölcsen hallgatni. Ez nem kényszerű belenyugvás, hanem bölcs kompromiszum.
varrólány
@Kalechtor: A gyengékhez talán inkább az erősebb való , így lennének egymás kiegészítői.
De persze helyzettől is függ lehet valaki néha gyenge néha meg nagyon erős a lényeg egymásért és persze boldogan éljenek !:-)
De recept nincs ilyenre , hogy ki kihez való majd kialakul az élet sodrásában!

Az igaz hogy túl erős férfivel aki kompromisszumokra képtelen élni nem lehet.
varrólány
@KERKA: A nap végére már lassan én sem tudom milyen vagyok !:-))
KERKA
@varrólány: Ebbe én is belekeveredtem, mint majom a házicérnába.:))
atyaisten, hogy jövök ki ebből??? Megkérdezem a páromat:))
Törölt felhasználó
Szerintem hülye nő hülye pasit keres és fordítva. Ha meg csak szexre kell akkor meg mindegy, mint ahogy a nőknek is, Talán annyi, hogy egyes nők ebben az esetben is szeretik túl misztfikálni a pasit, de nem kéne..:) Szóval dugni, persze egyszerűbb préda a hülye, aki még ki is pakolja magát, mint ahogy fordítva is a piperkőc olaszos csávó / nagyhangú gyúrós Misi sem nehéz préda a nőknek..:) Amúgy meg a társadalmunk kicsit férfi soviniszta ebben az esetben, mert egy kicsit szabadosabb nő, egyből hülye picsa/kurva. Ugyanez férfiben, milyen macsó csávó:)
KERKA
@ziziplanet: na! ugye, hogy a férfi megoldja, nem csinál belőle nagy ügyet ! jó volt ZIZI
Az bizony nagy igazság, hogy sokszor a nők olyan tulajdonságot is ráaggatnak a férfira, ami nincs is, és ebből jön a nagy csalódás!
Kalechtor
@KERKA: @KERKA: nem értek egyet. Ennél még az egyedüllét is jobb. Vagy egyenrangúság vagy a nő vigye a szekeret. A nők nem szeretik, ha irányítják őket, egy férfi meg nem ér ennyit. De mindenki csinálja, ahogy akarja. :) Szerintem viszont a férfiak nem születtek eleve trónra, dolgozzanak meg érte észérvekkel, érdemekkel, ha ők IS dönteni akarnak. Ez mindkettőre igaz. Miért hagyná a nő EGYOLDALÚAN dönteni a fütyijéért a férfit? Az terem minden bokorban. :))

A nőt se hagyják dönteni csak azért, mert nő.
Kalechtor
@ziziplanet: erről a macsó, domináns, gyúrós dologról olvasd el a cikk második részét. Aki végigolvassa az elsőt, az azt is látni fogja, hogy a ff-ak csak kudarckerülésből vesznek el buta nőket, akiket ösztönösen okosakkal csalnak, mert tőlük lehetnek életrevalóbb utódaik. A cím nem egyértelmű. :)
KERKA
@Kalechtor: Te valamit nagyon nem értettél meg abból amit én írtam. Nem vagyok alárendelt szerepben , ha azt gondolod. Sőt nagyon is irányító vagyok és eléggé uralkodó típus, ragaszkodom az elveimhez és az elképzeléseimhez. Viszont mindíg partnerként kezelem a partneremet, figyelembe veszem az ő véleményét is.
Nem dönt nálam a férfi egyoldaluan, mert nem tűröm el a fölényeskedést és az irányítást. Viszont van közös megegyezés a család érdekében, mert Te ezt kihagytad, ,pedig ez nagyon lényeges. Nem értem, hogy mit nem értesz,
tivoli
Szerintem vannak hagyományosan női dolgok és férfi dolgok. Egy házasság vagy párkapcsolat akkor működik jól, ha a nő nő lehet, a férfi meg férfi, a hozzá illő kompetenciával. Ha valamelyik folyamatosan beletenyerel a másik szférájába, abból adódnak később a nézeteltérések.
Kalechtor
@KERKA: nem kell védekezned, csak az előbb másképp hangzott. Én az elejétől egyenrangú döntéshelyzetről beszéltem, meg arról, hogy felnőtt emberek kölcsönösen elfogadják, ha valamiben a másik az okosabb. :)

Arra reagáltam, amit írtál. Szerintem bölcsen hallgatni egyiknek sem kell, hogy nehogy sérüljön a másik egoja. Bölcsen MEGHALLGATNI kell tudni EGYMÁST. :)
Kalechtor
@tivoli: már rég nem azokat a tevékenységeket végezzük mint 200 éve. De a család dolgaiban tán még akkor is a nők voltak kompetensebbek. Ma viszont mindez nagyon egyéni lett. Na meg mindkettő tanul, aztán munkát vállal.

Vegyünk egy példát. Autóvásárlás. A ff tegyük fel a motort, extrákat, lóerőt nézi. A nő azt, hogy keveset fogyasszon, praktikus legyen a csomagtér, kényelmes legyen a családnak. A legjobb ha mindkét szempont érvényesül. Okos emberek nem veszekednek rajta, kié az utolsó szó, hanem összeádják és ezáltal megduplázzák a tudásukat.
KERKA
@Kalechtor: Tudod mit Kalechtor? Nem érek rá a sületlenségeidet olvasni, tipródjál a blogodban, azt látom, hogy ott sem kommentelt neked senki.
További szép estét, én kiszállok abból, ami a számomra értelmetlen, fölösleges időtöltés!
Kalechtor
@tivoli: állítólag az üzleti életben is sikerre visz a többféle nézőpont és készség együttes jelenléte. A hagyományos, maszkulin vezetés nem szívesen hagyja érvényesülni a sajátjai mellett a nőies szempontokat és stílust, ezáltal viszont kevésbé sikeres.
Kalechtor
@KERKA: bocs, de ellentmondásos voltál. Ez nem az én hibám. Ha valami sértett, az okot nem bennem kell keresned. Te írtad, hogy hallgasson a nő, aztán ennek ellenkezőjét. Én meg nem értettem egyet, mindketten túléljük. A blogon külön kell beengedni a kommenteket, bár mindet be szoktuk. Ha gondolod, nézd meg a további cikkek olvasottságát.

A mostaniban írtakat meg nyugodtan cáfolhatod, szeretem a tudományos vitákat. :)
Csizmás Kond
Ha már senki nem tette Én kikérem magamnak, hogy valakit azért nevezzenek butának mert ragaszkodik valamihez !!!
Kalechtor
@Csizmás Kond: áh! Már így is szórhatom a fejemre a hamut. :)
tivoli
@Kalechtor: ma, 20:19
Az idők változnak, de a szemlélet nem. Ki miben
"Vegyünk egy példát. Autóvásárlás. A ff tegyük fel a motort, extrákat, lóerőt nézi. A nő azt, hogy keveset fogyasszon, praktikus legyen a csomagtér, kényelmes legyen a családnak. A legjobb ha mindkét szempont érvényesül."
Na ugye, hogy vannak férfi és női dolgok? Mindkettő másban kompetens. :-))
nemkati
Hűha! Megpróbáltam elolvasni és értelmezni ennek a kutatásnak az eredményeit, de csak arra jöttem rá, hogy én egy buta nő vagyok, mert szinte semmit nem értettem meg belőle. :(
Ez különösen megfeküdte a gyomromat (vagy inkább a hátsófelemet, ahol az agyamat tartom): " amennyiben a DCSA nem igazán megbízható prediktora a női termékenységnek és a reproduktív életkor túléléséi esélyit sem javítja, akkor milyen szelekciók nyomás hatására raktározódik a tápanyag mégis a gluteofemorális régióban és miért olyan érzékenyek erre a férfiak."

Ettől függetlenül azokkal értek egyet, akik gyakoribbnak tartják, ha egy értelmes pasi okos nőt választ társául vagy a nő a férfit (mindeig a nő választja ki azt a férfit, aki majd ki fogja őt választani!!! :),
illetve a gyengébb képességűek hasonlót választanak maguknak. De van valami, ami mindent felülír: nincs két egyforma ember, két egyforma szituáció, két egyforma esemény: csak hasonlóak vannak, ami egyáltalán nem ugyanaz!
Kalechtor
@tivoli: jó, de régen nem voltak autók. És mindkettő érvényesül. + van ahol a nő is nézi a motort. Egyéni, felesleges kicentizni. :)
Kalechtor
@nemkati: ez a rész arra kérdez rá, hogy miért a nőiesebb alkatú nők szaporodtak el, ha szignifikánsan nem kimutatható az, hogy termékenyebbek lennének.
Kalechtor
@nemkati: plusz, hogy miért ez az alkat tetszik a férfiaknak.
nemkati
@Kalechtor: Ne tetézd, ne tetézd! :)
Tehát a nőiesebb alkatú nők nem termékenyebbek? Hanem? És mégis ők szaporodtak el? Ezt meg honnan tudni? A nőiesebb alkatú nők vannak többségben? Vagy nem jól értem? Tényleg kezdem magam egyre ostobábbnak érezni. :(
Írj valamit lécci, amitől megvilágosodok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.