Novemberben csökkent a kormánypártok népszerűsége, ami minden bizonnyal a közelmúlt hazai és nemzetközi politikai konfliktusainak következménye lehet. Kisebb mértékben, de növekedtek az ellenzéki pártok táborai, viszont a legnagyobb mértékben a bizonytalanok és pártválasztásukat eltitkolók tábora nőtt meg – közölte a Tárki szerdán az MTI-vel.

A november 13. és 23. között 1006 fős országos véletlen mintán személyes kérdezéssel végzett felmérés szerint a Fidesz-KDNP 12 százalékpontot vesztett népszerűségéből a teljes népesség körében, vagyis októberhez képest a támogatói kör harmadával csökkent, azaz novemberben 25 százalék. Tekintve e tábor méretét, ez szinte "földcsuszamlásszerű népszerűségvesztésre utal", de továbbra is egyértelmű a kormánypártok előnye – írta a Tárki.

A többi párt támogatottságának változását tekintve – olvasható a közleményben – óvatosan kell fogalmazni, mivel a bizonytalan, illetve az eltitkolt preferenciával rendelkezők aránya nőtt leginkább. Ez a kör a korábbi 34 százalékról 44 százalékra duzzadt, vagyis arra a szintre, ahol az idei önkormányzati választások előtt állt. Jelenleg még bizonytalan, hogy ezt a heterogén tábort mely politikai erő tudja majd megnyerni.

A közvélemény-kutatás szerint a Jobbik népszerűsége lényegében nem változott: az októberi 11 százalék után e hónapban 12 százalék.

A legjelentősebb baloldali erő, az MSZP támogatottsága változatlanul 11 százalék, és ezzel stabilizálta a baloldalon vezető szerepét. Nem változott a Demokratikus Koalíció (DK) szimpatizánsi körének mérete sem az előző hónaphoz képest (3 százalék). Sem az LMP, sem az Együtt-PM támogatottsága nem változott szignifikáns mértékben, előbbi 2-ről 3 százalékra, utóbbi 1-ről 2 százalékra módosult. A pártpreferenciájukat nem közlő válaszadók között különösen megnőtt azok aránya, akik eltitkolják pártszimpátiájukat; az október 13 százalékról 19 százalékra, de növekedett a bizonytalanok aránya is, 21 százalékról 24 százalékra.

A pártválasztók, azaz a határozott pártpreferenciával rendelkezők körében a Fidesz-KDNP népszerűsége 10 százalékpontot csökkent, 55 százalékról 45 százalékra. Mind a Jobbik, mind pedig az MSZP 4 százalékpontot növekedett; előbbi 17 százalékról 21 százalékra, utóbbi pedig 16 százalékról 20 százalékra nőtt. A Jobbik esetében ez az erősödés egy hosszabb ideje tartó trend folytatását is jelenti egyben. Az LMP 3 százalékról 5 százalékra változott, a DK-t választóké viszont továbbra is 5 százalék, így mindkét párt a parlamenti küszöbön áll. Az Együtt-PM tábora 2-ről 3 százalékra módosult.

A Tárki közleményében megjegyzi: a regisztrált változások alapján kirajzolódó tendenciák csak a következő hónapok során erősíthetők meg.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Akibe szorult egy kis tisztesség, jó érzés, az hányinget kapott ezektől a patkányoktól !
Csak fertőznek és büdösítenek, rombolnak, rohasztanak, amortizálnak - és bőszen lopnak mellé !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Akibe szorult egy kis tisztesség, jó érzés, az hányinget kapott ezektől a patkányoktól !
Csak fertőznek és büdösítenek, rombolnak, rohasztanak, amortizálnak - és bőszen lopnak mellé !
1magyar
Érdekes a nagyszámú titkolózók ----- miért is?
Toby
@1magyar: Azért, mert gengszterállam a titkosszolgálatait arra használja fel, hogy bérmunkában kiadja egy-egy kétséggtelenű hű, megbízható magánnyomozó cégnek azoknak az "elégedett" polgároknak az adatait, akikről lehallgatás útján állapították meg, hogy "elégedettek".

Ezt úgy hajtják végre, hogy nemzetbiztosnsági ( a TEK is ide sorolandó ! )jogosultságukat felhasználva, iktatás nélkül, minden bírói engedélyt nélkülözve - hisz nincs iktatva az anyag, bukás esetén azonnal megsemmisíthető minden vonatkozó dokument és a megsemmisítésről sincs ezért jegyzőkönyv ! - lehallgatják az illető telefonforgamazását, ,majd az abból nyert információt megszűrve, a szolgálat egy embere - csak ő van kapcsolatban a magánnyozó céggel, de fedés alatt, ergo a m.nomozó cég nem tudja, hogy egy nemzetbiztonsági tiszt a megbízó - kiadja azokat az információkat, melyek a megfigyelés alá vont követéséhez, zaklatásához szükségesek.
Ugyanis az egész mókának ez a jelentősége, hogy zaklassák az "elégedettet" tudassák vele hogy naponta, minden órában megfigyelés alatt áll. Az nbh-s csak olyan infót ad ki, amelyekből nem következtethető maga a lehallgatás ténye és hogy abból nyeri az infót.
A magánynyomzói meló egy "elégedettre" nézve 80.000 és 400.000 HUF között mozog, attól függően, hogy mennyi költsége van a m.nyomozó cégnek a megbízással kapcsolatban ! ( Szálláshely, motel, albérlet, átalakítás előtt álló önkormányzati (!) vagy egyébként üres lakás, étkezés, ugrásra kész szolgálat 24 órában, ha a megfigyelt éppen éjszaka indulna útnak, walkie-talkie alkalmazás, esetleg cb rádió, de ez engedélyköteles,a w-t kézibeszélő nem az, benzinköltség...stb.) Az önkormányzati lakás báziskén/szálláshelyként való alkalmazásához a fideszes önkormánzatok szó - és papírok nélkül hozzájárulnak, tehát írásos nyoma nincs !

Tehát tekintélyes összeg, de van pénz - közpénz !

Ezek a megbízások egy-egy m.nyomozó cégnek heti, kétheti melót jelentenek, majd jön egy másik cég, hogy az autók cseréje megoldott...
mariaberta
"Egyszer csak mindennek vége lesz majd,
nincs olyan csók, amely örökké tart...
Toby
Nem írom újra, de egy jelentős része( a "kukkosokra" vonatkozó része )még lemaradt. NEM MESE, ez a valóság !
Egyszer, ha valahol téma lesz - a HVG nem fél ezektől a majmoktól, tehát elsősorban a HVG-től várható, hogy felszínre kerül a téma - akkor a lemaradt részt is közzéteszem, hogy mindenki tudja, mitre számíthat és mi mit jelent a gyakorlatban !
Toby
Mégis folytatom:

...tehát hogy az autók cseréje megoldott legyen. A m.nyomozói kocsik rendszámtábla keretén nincs településnév, csak max szervíz, vagy márkafelirat, hogy ne lehessen településhez kötni a megfigyelőket. Ezek átlagos teljesytményű kocsik, azonban ha gyakran találkozik a megfigyelt felsőkategóriás, vagy kuxuskocsikkal, akkor okkal gyanakodhat arra, hogy a "szolgálat" is besegít a m.nyomozóknak. Ez fleg olyankor fordul elő, amikor a megfigyelt szórakozni megy, vacsizni megy, vagy lehet attól tartani, hogy a megfigyelt egyedül vagy haverjaival elkapja a megfigyelőt és kiverik belőle a megbízót, de adj' isten, agyonverik.
Na és persze a "szolgálat" így tehermentestett tagjai szívesen vesznelk részt vacsikon, szórakozásokon - mert az is közpénzből megy, márpedig a "szolgálatnál" abból van bőven, míg a megfigyelésel megbízott m.nyomozói talpas csicskák kint rohadnak a hideg kocsikban és fél napja száraz szendvicseket majszolnak.

A hivatásos "szolgálati kukkosok" ( a kukkolásból ered a becenév) csak akkor vesznek részt a játékban, ha nemzetbiztonsági háttere is van az "elégedettnek" mint pl. Habony ukrán bartnőjének ( nem is értem, hogy ez miért nem nemz.bizt.-i kockázat, hisz az ukrán bel - és állambitonsági erők tele vannak FSZB-s és GRU-s ügynökökkel !!!)

Amikor gyalogosan közlekedsz és a közeledben egy pali ( vagy nő, mert az nem feltűnő ) a mobilját, vagy ahhoz nagyon hasonló méretű és kinézetű eszközt ) babrál, azt jelenti, hogy beméri éppen, be van-e kapcsolva a mobilod, annak az-e a kapcsolási száma, amit ismernek, vagy SIM kártyát cseréltél-e, amiről még nem tudnak, de éppen most fogják megismerni az újabb kapcsolási számodat és ehhez még csak a szolgáltatói hívásforgalmi adatokat sem kell lekérni.
Alaposan nézd meg a lakásod közelében parkoló kocsikat.
A mai első világítás LED rengetében smán el lehet rejteni egy üvegszálas optokáéjú kamerát, tehát nem is hgyanút keltő a kocsi, mert senki nem ül benne, de a kamera szépen közvetíti egy közeli...
Toby
Feladom az okítást, oldalterjedelmi okokból, pedig nagyon szeretném, ha senkit nem tudnának leszivatni ezek a patkányok, a közpénzen fenntartott titkosszolgálatokkal és a szabad kezű TEK-kel !
moiszikf
@Toby: Köszi az okítást, de ez nem újdonság. Operatív munkát végző szervek mindig is voltak és lesznek is. Remélem azt is ilyen pontosan tudod, hogy az "emmútnyócév" időszaka alatt sem volt másként.
moiszikf
1006 főt kérdeztek meg? Ez még Bp. nyóckerben sem számít sokat.
pbalage
remélem elérkezik az idő, amikor ugyanúgy jár a Fidesz, mint a Nemzeti Front :)

www.youtube.com/watch?v=ZgNGTlmIapI
(a Brian életéből az Amfiteátrum jelenet egy részlete)
köhögő bolha
A teknyővájót már csak Új-Guineán szeretik,bográcsban kékre főzve!
dzurinda
Majd jön az újabb rezsicsökkentés, és a bizonytalanok visszatámolyognak kedvenc baloldali pártjukhoz, a Fideszhez.
pbalage
@moiszikf: és Felcsúton kérdezték meg azt az 1006 embert, vagy pl. Salgótarjánban, vagy Ózdon? Az sem mindegy ám!
Toby
Azért sem adom fel:

tehát a száloptikás kamera egy közeli lakásba közvetíti a képet, ott pedig akár nézik akár rögzíthetik is, mikor, ki jár hozzád, medig van nálad, hányan mennek oda, mikor távoznak, te mikor érkezel, mikor távozol...stb.
Ugyan ez a technikai trükk a hátsó világytó testekkel is működik, sőt, az odalsó irányjelzőkben is, de ekkor többnyire a világtó test burkolata semlegesen áttetsző, vagy átlátszó.
Nem gyanakszol, mert a kocsi üres.

Gyanús, ha a rendszámtábla nem keretben rögzül a kasznihoz, azonban felerőstő csavarokat sem látsz átfúrva a táblát. Ez a secpec alatt végrehajtható táblacserét jelenti., hisz aki látványosan nem fotózza, vagy videózza a figyelőit, az napokkal később nem fog visszaemlékezni a korábban gyanús kocsi színére sem, nemhogy a rendszámára.
Tehát nyugodtan fotózni, videózni, semmi nem tiltja, csak a nyilvános felhasználás van körbe "jogozva" és elsősorban a "szolgálatok" embereinek védelmében, a lebukást és a tevékenység nyilvánosságra kerülését megelőzendő.

Természetes a "szolgálatok" hivatásos állománya ilyen esetben nem alkalmazhat fizikai erőszakot, de igyekenek elvenni a felvételt, a kamerát. Ne add oda, mert más fizikai erőszakot veled szremben nem alkalmazhatnak !
Ugyanez vonatkozik a magánnyomozókra is, a 2005 törvény és más jogszabály tiltja a fizikai erőszakot a megfigyelttel szemben, pontosabban törvénykövető magatartást követel meg, törvényellenes cselekménnyel kockáztatja a működési engedélyét és bántalmazás esetében a büntető eljárást is. Nem teszik, mert igen jól keresnek a magánynyomzók, különösen nbh-s megbízással. Ennek nincs pénzügyi korláta.
Amennyiben a m.nyomozó megfigyelő fenyewgetően lépbne fel, azonnal látványosan telefonálni a rendőrségre, mert ez a tömjénfüst számukra, a rendőri intézkedés során sok minden kiderül róluk és bukhat a megbízó - mint tudjuk, a fedett nbh-s tiszt !

Nem tudom, a parlamenti ellenzék miért nem tépi a száját a mobilvásárlásoknál megszokott teljes személyi adat...
moiszikf
@pbalage: Országosan, szerintem telón. Engem is nyaggattak egy ideig. Ámde egy szép napon, arra a kérdésre, hogy: "Jobboldali", vagy "baloldali" szavazó-e?
Azt találtam válaszolni, hogy: "Kikérem magamnak, hogy ilyen szinten korlátoltnak nézzen!" - Lekoptak.
moiszikf
@Toby: Nyomjad Tesó! (Már ott vagyunk a "C" meghajtódon! :-D )
Toby
@moiszikf: Lefogadom, hogy sokan nem tudják a témát.

A "zemúltnyócévben" nem tapasztaltam, hogy bármilyen szervezet, vagy m.nymozó iroda szaglászna utánam, de a "zemútegyévben" fotókkal és videókkal bizonyítom, bizonyítanám, de a végső cél az, hogy idegen szerverről, külföldről kimenjen a netre és örülhessenek maguknak a "szolgálat" emberei és az alacsonyabb rendű jelzett csicskák is ,miután a nyitva felejtett kocsimból ellopták a vonatkozó a tartalmú adattárakat ! (!)
moiszikf
@Toby: Ez csak azért van, mert akkoriban senkinek nem tapostad a tyúkszemét, nekik a cimbijük vagy. Vannak viszont olyanok, akik senkinek sem voltak cimbijei az "emmúthuszonöt" évben. Kérdezd a témáról Toroczkay Lászlót, vagy Budaházy Györgyöt!
Toby
@moiszikf: Akkor szedjétek össze magatokat, most éppen a negyedik szerverről megy a műsor, külföldről. Amúgy keress rá jogszabályt, amely tiltja vagy bünteti, hogy a személyes és ismerősi tapasztalataimat megosszam a net nyilvánosságával, különösen úgy, hogy nem voltam tagja egyetlen egy "szolgálatnak" sem, ergó az állam - és szolgálali titok megsértése valaki másra vonstkozik, így pedig tőlem nem várható el, hogy ismerjem, mi minősül állam - és szolgálati titoknak.
Arról csak a töketlenek tehetnek, ha nyilvánosan megbuknak !

Jó munkát, de különösen sok szerencsét, mert lesz még folytatása !
Toby
@moiszikf: A két nagyon mafla meg is érdemli, hiába na, a KGBéla nem tartott kioktatást számukra figyelésből, lehallgatásból, provokációról...stb.

Ami a senkinek nam tapostam a tyúkszemét anno, valszeg félreértés lehet, vagy töketlen volt az akkori "szolgálat" a baloldal is kapott tőlem hideget-meleget, mégsem halgattak bele az alsógatyámba és nem nézték, mikor hova megyek és kivel talákozom !
Ez különbség - nagy különbség !

Tehát ahogy jeleztem, alkalomadtán folyt.köv.
Dr. Felipe
@moiszikf: Amikor torony magasan vezetett a fideSS akkor is 1006 főt kérdeztek meg.
Dr. Felipe
Normális ember nem is támogatja ezeket a fideSS férgeket, mikor szarrá adóztatják a lakosságot ők maguk meg pofátlanul gazdagodnak.
Toby
@moiszikf: Ezt pedig kifejezetten neked, mert te megérdemled:

- amikor vadidegen hívás megy a mobilodra, de visszahíváskor nincs vonal mögötte, csak egy nagy csend, akkor kíváncsak rád, igen nagy valósznűséggel a "szolgálat" szeretne puszit küldeni a mobilodra...vagy valamit másért akaszkodott rá...

- amikor napokon belül túlságosan sűrűn kapsz kedves "meghívókat" különböző szogáltatást végző cégek nevében, akkor is számthatsz a "szolgálat" érdeklődésére !
moiszikf
@Toby: Vagy éppenséggel a mostaniak töketlenek és az előzőek voltak vérprofik... mivel nem vetted őket észre.
Köszi a kitüntető figyelmet, nem leszek hálátlan!
1. A vezetékes teló is simán lehelgatható, akár 200 m-ről is, "rámadzagolás", poloska és egyéb, helyszínen telepített eszköz nélkül.
2. Nézz ki az ablakon! Bármelyik autóban lehet olyan eszköz, amely falon keresztül is "letapizza" a monitorod fénykibocsájtását, és az alapján összerakja az általad nézett monitorképet, méghozzá realtime!
Egyébként Toroczkay és Budaházy is tudta, hogy megfigyelik, csak lesz@rták, mivel nyíltan szegültek szembe a hatalommal. Tőlük fosnak is, a mai napig.
"most éppen a negyedik szerverről megy a műsor, külföldről" - Tudjuk... Azok a mi szervereink. ( :-DDDDD )
moiszikf
@Dr. Felipe: Akkor is kiröhögtem őket! Ha jól emlékszem, valami olyasmit írtam, hogy egy reprezentatív, országos és mérvadó felmérés létezik, azt úgy nevezik, választás.
Dr. Felipe
@moiszikf: Igen, amit legutóbb Újpesten is láttunk.
Linna
Szerintetek egy ősrégi, fekete-fehér primitív kijelzős, nem internetes, a telefonáláson kívül szinte semmi mást nem csináló telefonba bele tudnak férkőzni? Elképzelem az ábrázatukat, amikor próbálkoznak... :)))
Juhász István
Emlékezetm szerint, anno...az utcákon, országszerte csapatok vonultak, zászlókkal, és üvöltözték, hogy Gyurcsány takarodj... hol is van most? Ha jó a hallásom, most mintha az zúgna, hogy Orbán takarodj...
human
Az a gond, hogy a bizonytalanok tábor nőtt csak érdemben. Ez üzenet az ellenzéknek. Aztán vagy megértik vagy nem.
Toby
@Linna: Ne "aggódj" mindenbe bele tudnak férkőzni ! Konnektor, zsebszámoló, toll, világítótest, ma egy lakás, vagy iroda csupa poloskafészek ! Dugig van minden helyiség elektronikával, digitális kütyüvel, ezekben érzi jl magát a "poloska".
Amúgy nem a telódba másznak bele, hanem rácsimpaszkodnak a telód által használt szolgáltató vonalra.
Egyik legalkalmasabb fészek a szolgáltatói set top box.

Éppen néztem az NGC műsorát, amikor szakadozni kezdett a kép, aztán elnet, visszajött, ismét szakadozott és ez felpöckölte a cérnáimat.

Telefon a szolgáltatónak. Közlöm a gondot. Kérdése, van-e internet - mondom van.
" Akkor na, nézzük, látom az NGC-t nézi ! " HOPPÁ ! Ha az operátor hozzáfér ilyen adatokhoz, akkor a "szolgálat" mindenhez !

Ott vannak gondban, ahol nincs tele a lakás/iroda elektronikai cuccossal, mert oda akkor telepíteni kell a poloskát, ehez ki kell vonni a környezetből a szomszédokat, a lakásban más hozzátartozókat, meg kell győződni, van-e riasztó, működik-e, a huncut lakástulaj nem rejtett-e el ajtónytásra működő picuri kamerát, hangfelvevőt.

Mindenbe bele tudják tenni a ketyerét, ha van akkora - minimális ! - fizikai tér számára.
Ne add kölcsön a telódat soha, a barátod/nőd is előtted telefonáljon róla, ha szükséges. És ez általában minden elektronikus szerkezetre vonatkoztatható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.