A Miniszterelnökség mellett a Szijjártó Péter által vezetett Külgazdasági és Külügyminisztérium is átállt a napi 10-12 órás munkarendre – írja a Népszava.

A lap információi szerint a külügyi tárca szabályozása megfelel a közszolgálati tisztviselőkre vonatkozó törvényeknek, vagyis a meghosszabbított munkaidőt úgy töltik ki, hogy az adott munkakört mindig elvégzi valaki, de az egyes dolgozók munkaideje nem haladja meg a jogszabályban megszabott napi nyolc órát.  

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban közleményében nem adott választ a túlmunka kifizetésének, illetve például szabadnappal történő ellentételezésének kérdésére, mindössze azt emelte ki, hogy nem egy családbarát munkahelyről van szó és munkatársaival a jövőben akár 12 órát is hajlandó dolgozni.

A közszolgálati tisztviselőkről szóló jogszabály értelmében a heti munkaidő 40 óra, amitől kivételes esetben el lehet térni. A hatályos törvények értelmében a túlmunkát pluszdíjazással vagy szabadidővel kell honorálni, erre azonban Lázár János eddig nem adott választ.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Egy átlag vállalkozónál már réges-rég razziáztak volna a munkaügyi felügyelettől karhatalmi segédlettel.
De hát ez a fideszkdnp családbarát demokráciája.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@szandokan: mit röhögtünk rajta évtizedekig!
evacica
Ilyen az aki elfelejtette hogy honnan is jött! Lázár isegy felkapaszkodott ember, hiányzik valami neki, és azt hisz hogy Isten után ő a második!
szandokan
@csa-csa: Semmi bajom vele, mivel azt sem tudom, kicsoda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.