Az Európai Parlament honlapján megjelent egy infografika, amiből kiderül, melyik ország mennyi forrás kap és mire az EU-tól.

Az ábra szerint tavaly például Magyarországra majdnem 6 milliárd euró támogatás érkezett, befizetnünk viszont csak 920 milliót kellett.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Na látjátok ! Ezért nincs helye az eu-s zászlónak a magyar parlamentben ! Az a gonosz, bukás előtt álló Európai Unió sokkal több pénzt nyom ide, mint amit befizetünk !
Ez hallatlan, de főleg magya-rellenes !

Az már más kérdés, hogy a tetves rezsim hogyan szórja magára és a haverokra a támogatás-milliárdokat !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Fene a "mocskos" EU-ba hogy ennyi pénzt adott.
pbalage
gyurcsánbajnai volt a gond, ő intézte, hogy fordítva legyen a grafikon.
Toby
Na látjátok ! Ezért nincs helye az eu-s zászlónak a magyar parlamentben ! Az a gonosz, bukás előtt álló Európai Unió sokkal több pénzt nyom ide, mint amit befizetünk !
Ez hallatlan, de főleg magya-rellenes !

Az már más kérdés, hogy a tetves rezsim hogyan szórja magára és a haverokra a támogatás-milliárdokat !
Dr. Felipe
Csak 6 milliárd eurót kaptunk? Sürgősen kitiltani a parlamentből az uniós zászlókat, meg a zországból is:)
papa.49
Holnap már legalább 20 fogják cáfolni a TÉNYT, mert nem illik a ,,gonosz EU.,, képébe...
Ha az Unió nem juttatná a pénzt nekünk, már éhen haltunk volna...
mekkelek
A rohadt tetvek csak 6.4-szer annyi pénzt adnak mint amit befizetünk...
moiszikf
EU-s tagságból eredő, ezáltal kieső vámbevételek? A kötelezően előírt "agyontámogatás" miatt elmaradó adó- és járulékbefizetések? Kompletten elveszített gazdasági ágazatokból és piacokról származó állami jövedelmek?
Ne csak az "aprót" számolgassuk, hanem a nagyobb címleteket is!
nemjoezigy
Akkor most a kormányon a sor, hogy megmutassa a népnek, hogy kinek, hova, mire mennyit adott belőle. És azok a valakik milyen nyereséggel használták azt fel a saját céljaikra. Amit aztán a nav ellenőrizhet, és az érintettek-parnerek igazolhatnak.
Clavigo
Remélem a birkamenetes b@rmok is felfogták a két összeget.Lehet menni Brüsszelbe,,szabaccságharcolni.
coyote3
Biztos vagyok benne, hogy azért lesz aki majd kontráz...
nandicskanyulu
Én azért megnézném azt is, hogy mennyi pénzt bukunk el évről évre az EU által leépített termelő és feldolgozóiparunk miatt. Egy tranzitország lettünk ahol nincs termelés, csak a magyar emberek a nyugatiak kocsijait szerelik össze a kinti fizetések töredékéért. A magyar gazdák sokszoros versenyhátrányban vannak a kinti kollégáikhoz képest és még erre jön rá az ultra korrupt kormányunk ténykedése. Ezt nevezem!
Don Quijote
@nandicskanyulu: "A magyar gazdák sokszoros versenyhátrányban vannak"
Hát azért ez nem egészen így van, mert akkor nem lett volna a földmutyi!!!
227 euró lesz erre az évre a hektáronkénti támogatás,azaz ha csak bukfencet vet a gazda akkor is közel hetvenezer forintot kasszíroz hektáronként! A kínai számológépem nem tud annyi karaktert amit a csúti "fűtésszerelőpolgimester" évente kap!!!
talánegyszer
A baj ezzel csak az,hogy megmondják mire költhetjük el.
Desischado
Ettől fordul fel a gyomrom! Az Unió pénze kell, de a zászlót sem tűrik ezek a férgek a Parlamentben! Kiváncsi lennék rá, mennyit síbolnak el belőle!
mate03
@moiszikf: Nem hiszem el! Ha ezt komolyan írtad,akkor nem mondok véleményt,mert utálok durva lenni! De ha viccből,akkor gratulálok!
bundi
@moiszikf: öööö pontosabban?
mennyit is buktunk akkor az uniós tagságon...mert ez csak vegytiszta marhaság...mármint amit írsz...
"EU-s tagságból eredő, ezáltal kieső vámbevételek?"
tudod ha annyi pénze lenne az országnak hogy mindenki ide szeretné hozni a portékáját eladni, és ezért hajlandóak lennének fizetni is vámot, mivel az ország unión kívüli lenne...akkor megérteném...de most ha kilépnétek az unióból...első lépésben a nagy autóipari cégek lépnének át a szomszédba, mivel ott nem kellene az uniós vámokat fizetniük, ha a készterméket bevinnék, az ország elesne az uniós fejlesztési pénzektől, amiből te is tudod, hogy a gdp-t növelő beruházások több mint 80 százalékát finanszírozták...tehát a gdp is átbukna durván nullába...a magyar terméket (pontosan ez alatt mit is szeretnél érteni?) ami ugye a gdp nagy részét adja, csak az uniós védővámok befizetése után vihetnék az unió piacára...de ha nem oda, akkor hova vinné az ország? jobbra unió, balra uniő...lent is fent is az...egyedül ukrajnán keresztül lehetne a nagy testvérkédnek vinni árút, de az oroszok max vodkával fizetnek lassan ...mert másuk nincs...
és még valami...
" Kompletten elveszített gazdasági ágazatokból és piacokról származó állami jövedelmek?"
ne feledd ezeket nem az unió vette el, hanem azok adták el mogyoróért akik épp akkor a tűz körül voltak...többek közt a mai 2/3-osok is...vagy tudnál mondani valamit, hogy te miből is tartanád fel az országban a jelenlegi életszínvonalat, ha kilépnétek az unióból?
m.macskosz
@moiszikf: "Kompletten elveszített gazdasági ágazatokból és piacokról származó állami jövedelmek?" december 3., 21:38
Az ipar, a mezőgazdaság szétverését, tehát a kieső állami jövedelmeket dr.Antall József kormányán kérd számon! Nem az EU adta el a gyárakat, TSZ-eket...
m.macskosz
@nandicskanyulu: ma, 11:02
amint "moiszikf"-nek is írtam: lehet dr.Antallnál és az MDF-nél reklamálni.
nandicskanyulu
@m.macskosz: szerinted az EU-nak nincs ehhez semmi köze? a pénzemberek, akik mozgatják a szálakat 10-20 évre gondolkoznak, jól lefizetik a vezetőinket, hogy milyen intézkedéseket hozzanak meg, hogy aztán meg tudják lépni, amit akarnak. rengetek multi cég van, akik jó előre felvásárolták a versenytársakat, hogy aztán bezárhassák, így ért véget a neves LEHEL gyár is az Electrolux megjelenésével és ez egy a sok példából.
m.macskosz
@nandicskanyulu: Konkrétan azt mondom, hogy az EU-ba való belépésünknek nincs köze az ország gazdaságának tönkretételéhez. Mondom konkrétan.
Dr. Felipe
@moiszikf: Maradjunk annyiban hogy a 6:1 et elég nehezen fogod tudni kihozni egálra. (még fociban is nehéz) Azért csak agyaljál rajta, hátha sikerül.
moiszikf
@Dr. Felipe: @m.macskosz: @bundi: @mate03: Számolni!
Dr. Felipe
@moiszikf: Hát ha kiszámolod egálra, akkor kusza szem biztos alkalmazni fog az unortodox egyetemen mint rektor.
m.macskosz
@moiszikf: Csatlakozom @Dr. Felipe: véleményéhez.

Mellesleg hazánk közgazdászai sem képesek semmiben egyetérteni,
pedig mindegyik ugyanazon az egyetemen szerzett diplomát, miért
kellene nekem megmagyaráznom bármit is?!
mekkelek
@nandicskanyulu: Csak egy példa: a Lehel, Hajdú, Videoton, Orion stb. a szocializmusban voltak nevesek, a KGST-ben el tudtuk adni a termékeket, vagy cserélni valami ott gyártottra. Ha ezek a gyárak akkori formájukban fennmaradtak volna, akkor most ki a bánatnak adnánk el az elavult cuccokat, hogyan versenyeznénk az Electrolux/Samsung/Sony stb.-vel? Értem a nosztalgiát, de abból nem élne meg egyik sem...
Az Oroszok nincsenek az EU-ban, de mégsem gyártanak többé Junoszt TV-t, Zaporozsecet, Moszkvicsot meg 1500-as Ladát. Igazából egy mai orosz terméket sem tudok megnevezni (ez persze nem jelenti azt hogy nincs, csak én vagyok tájékozatlan).
moiszikf
@Dr. Felipe: Te is jól tudod, hogy papíron minden lehetséges! Lásd.: GDP. Na, az még egy nagy "trükk"!
Dr. Felipe
@moiszikf: Ha nem érné meg EU tagnak lenni akkor köteles laca már rég kiléptette volna Magyarbajdzsánt az EU ból.
Don Quijote
@mekkelek: segítek!
Szukhoj, T-90, Borej (Északi szél) osztályú, 955-ös típusú hadászati rakétahordozó atom-tengeralattjáró!!!
mekkelek
@Don Quijote: Igen, ezek valóban meghatározó dolgok a mindennapi éetben és a boltok polcain. @nandicskanyulu is pont ezekre gondolhatott...
Mobil123
@mekkelek: Elvileg majd megnézheted velem együtt Paks II -t . (orosz lesz!) Na meg amit fizetünk érte!
moiszikf
@Dr. Felipe: "Magyarbajdzsán" :-DDDDDD Ez qrva jó!
Nyugi! Köteles Lacának, Kuszaszemnek (ezt se tudom megunni!) és a többi milliárdos politikus bűnözőnek, messzemenően megéri Magyarországot a nyájban tartani. Ami az országnak és a hétköznapi embernek sz@r, az egyeseknek profit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.