A mai kormányellenes tüntetés apropóján többen a rendőröknek feszültek az Országház lépcsőjénél. "Holnap veletek basznak ki" – skandálták eközben.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rika93
Én ott voltam és igen érdekesnek tartottam amikor még semmi jele nem volt a zavargásnak akkor már osztották ki a "palackokat" nem tudom hogy könny-gáz vagy paprika spray volt,hol 3-mas sorfalat áltak hol 4-es sorfalat...miért nem minket védenek a mocskos-hazug kormány ellen???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rika93
Én ott voltam és igen érdekesnek tartottam amikor még semmi jele nem volt a zavargásnak akkor már osztották ki a "palackokat" nem tudom hogy könny-gáz vagy paprika spray volt,hol 3-mas sorfalat áltak hol 4-es sorfalat...miért nem minket védenek a mocskos-hazug kormány ellen???
m.macskosz
@rika93: Büszke vagyok Rád, Kisleány, de most már menj szépen aludni, mert holnap iskola! Ja, már téli szünet van, akkor ráérsz, holnap addig alhatsz, amig csak birsz! :)

Azt mondják, a fiatalok apolitikusak, ezek szerint Te nem vagy az. :)
Sok hasonló korú demonstráló volt (kérdőjel)
Bocs, de ezen a nyavalyás klaviatúrán nem tudom, hol van a hosszú i meg a kérdőjel.
rika93
@m.macskosz: igen 93-ban születtem és már sulis nem vagyok! tudod mi vagyok? munkanélküli...akármit teszek mindig falakba ütközök ééééééééééééééééés itt vagyok 21 évesen...szép kis karrier
rika93
@m.macskosz: rengeteg magam korú volt! nem egyedűl vagyok akinek nagyon elege van ebből a rendszerből ahogy van! és sosem voltam apolitikus!
laszlobihari
@rika93: Úgy néz ki, hogy szervezett provokátorokat vetnek be vagy megvan rá a terv, csak egy kissé korán kezdtek reagálni a rendőrök, a megbeszéltekhez képest, vagy a balhésok nem tudtak időben "kibontakozni".
m.macskosz
@rika93: Nos, akkor nem is lehetsz apolitikus sajnos, ha imunkanélküliként kezded a "nagybetűs életet". Sajnálom, és drukkolok, hogy mielőbb elhelyezkedj.
rika93
@laszlobihari: valahogyan azt észrevettem hogy Direkt kimennek (nemtudom milyen utasitásra) Provokátorok és próbálják a balhét csinálni igy bemocskolva a tüntetőket bár az már jelent valamit HA már a tanárok felszólaltak és a mozgássérűltek is...
rika93
@m.macskosz: köszönöm,bár nem itt tudom elképzelni a jövőmet de ameddig itt kell lennem minden lehetőséget meg fogok fogni és tüntetésre kimenni!
m.macskosz
@rika93: Szomorú vagyok, amikor azzal szembesülök, hogy már megint valaki másutt találja meg a számitását, de megértem. Bárhogyan is alakuljon, sok sikert kivánok!
verőce21
@rika93: (01:51) Ilyen helyesírással ne csodálkozz kislány - "hol 3-mas sorfalat áltak hol 4-es" -, hogy munkanélküli vagy. Csoda, hogy le tudtál érettségizni.
verőce21
Vajon mit akartak a Parlamentben ezek a félanalfabéták? :)
wagabund
@verőce21: ...és ezeket a hibákat nem lehet a klaviatúrára fogni.. :-)
eszegfu
@verőce21: Ha egy kicsit is jóindulatu lettél volna, akkor a helyesirási hibákra másképpen is felhivhattad volna a figyelmét... nem vagyok benne biztos, hogy az országházba, vagy esetleg a biróságra jelentkezett titkárnőnek, vagy fogalmazónak.
Azt meg végképpen nem hiszem el, hogy nem tudod pontosan: mennyire nincsenek munkahelyek!
vukkocska
@verőce21: nem szoktam Veled egyetérteni. De most kénytelen vagyok. Tényleg, mit akarnak a Parlamentben ezek a fél-analfabéták. Annyiban módosítanálak, hogy ezek teljes analfabéták. Ha ekkora támogatottságot egy hónap alatt egyharmadával csökkentették, ha Orbán népszerűsége egy hónap alatt 16 %-kal csökkent, azért az nem semmi. És ez még nem a vége. Én is ott voltam a tegnap tüntetésen. Zene volt füleimnek a "mocskos Fidesz" és az "Orbán takarodj" skandálása. S ami még jobban tetszett - ugyan a híradások nem teljesen így szóltak -, hogy amikor az Árpád sávos zászlót kibontották, a tömeg egy jelentős része eléjük állt, és "nácik haza" skandálással kiszorították őket a József nádor térről. A rendőrök, akik közrefogták őket, végig kísérték a kiszorítást. A Kossuth téren pedig volt egy öreg provokátor, aki kifejezetten azért ment oda, hogy a tüntetőket mocskolja. Tuareg megkérte a rendőröket, hogy - mivel az "úr" a tüntetés céljával ellentétesen uszított, kísérjék ki a térről. Tapsvihar kísérte a rendőrök munkáját. Persze, nem azt, ahol az ATV operatőrét szembe paprika sprayezték. Akkora spray volt náluk, mint az autóba való tűzoltó készülék. Most hogy ez véletlen volt, hogy nem a Parlamentbe nyomulót fújták le, hanem a jól látható, munkáját végző operatőrt, azt már nem lehet tudni. Összeesküvés elméletet pedig nem akarok gyártani.
rika93
@verőce21: figyejl,tudtommal nem egy helyesirási verseny ugye? akkor meg? gondoltam itt az emberek elnézik ha a másik téved helyesirásban de te gondolom remekelül irsz helyes...tévedni emberi dolog,nem hallottad még ezt a mondást??? mellesleg visszanéztem amiket kommenteltem és hát nem találok bennük súlyos,drasztikus helyesirási hibát! gondolom nyelvtan tanár vagy
rika93
@verőce21: de basszus kulcs a másik meg nekem ne pampogj kérlek mert te kinnt voltál? gondolom otthon ültél..akkor nekem ilyen ne pampogjon a nyelvtanról!
verőce21
@rika93: (13:09) Csak az a baj kislány, hogy ez nem a " tévedni emberi dolog" kategória, hanem nem tudsz helyesen írni! Nem ismered az anyanyelvedet, Súlyosbító, hogy visszaolvasva sem! Talán próbáld meg hátulról visszafelé olvasni, úgysem zavar annyira.
Hiteltelen leszel mindig így az életben. nem figyelnek oda rád soha sehol, ha keresel egyáltalán munkát. (Nem a tüntetéseken való részvétel ad rangot.) :)
soljanka
@rika93: Kedves Rika: verőce21 nem lehetett kint, mert épp ellene tüntettetek. :)
Majd a legközelebbin gondolj egyszerűen rá is, miközben skandáltok :)
verőce21
@vukkocska: (11:18) Hidd el, őszintén sajnálom az ATV-s operatőrt. Megszívta. Biztosan jó közeli vágóképet akart csinálni. Szakmai veszély, nem is kell összeesküvés elméletet gyártani.
rika93
@verőce21: Oké Kisfiam! köszönöm szépen a kioktatást,látom itt sok marha okos ember van! ahelyett hogy összefognánk a helyesírásomat elemezitek ki..hát kratulálok pasztmek!!! de ti soha az életben nem vétettetek hibát az írásban? ugye? akkor mit kezdenétek avval az emberrel aki pl a Jó estét úgy irja hogy "jó es tét??? mert ilyennel is találkoztam vagy az olyat úgy irja hog y ojan??? köszönöm szépen hogy kielemezik a K**va irásomat és nem a valódi problémával foglalkoznak! Maguk igazi Úriemberek...
pbalage
@rika93: nyugi van, verőce kicsit ideges lett, mert politológiailag felb@sztad az agyát, és másba hirtelen nem tudott belekötni.
(egyébként tényleg a pusztulat kategóriába tartozik a helyesírásod)
:)
miazavalami
@rika93: Jájj! te lyány" Há" monn má nékí ízes máygár szót akko" érteni szok! :-)

Szia aprónép! Sajna hogy kishercegbe ütköztél eme szent napon mikor beléptél köreinkbe. De azért üdv neked! :-)
miazavalami
+ - sa ! - es rendőr sorfal?
Mi a szösz mösz? 2006-ban miért nem álltak rendőrök már készenlétben a békések elé?
miazavalami
@miazavalami: Az előző kommentem olvastakor rájöttem pihent aggyal nem jó okoskodni!
:-)
3-as 4-es akart lenni...
vukkocska
@rika93: nehogy ezen bosszankodjál. Előfordul ezen az oldalon - ugyan szerencsére nem gyakran -, hogy ha valaki nem tud másba belekötni, akkor beleköt a helyesírásba. Azért nem panaszkodhatsz, örömmel fogadtak a kommentelők :)
rika93
@vukkocska: köszönöm a jó tanácsot,bár az kövezzen meg aki sosem tévedett a helyesirásban és a Magyar nyelvtan minden csínját-binját ismeri...sajnos vannak olyanok akik unatkoznak
verőce21
@rika93: (20:14) Szeretném, ha megértenéd, hibás írás-olvasással, "Hiteltelen leszel mindig az életben. nem figyelnek oda rád soha sehol" - kivéve ezen a blogon, de csak ha a Fideszt szidod.
Egyébként lehet élni hibás írással is amíg fiatal vagy, ha úgy tudsz szopni, ahogy az jó. (És még VVrika is lehet belőled.)
rika93
@verőce21: mi jogon minősitessz engem csupán az irásom alapján? gondolom te baromi helyesen irsz hogy egy hibát sem vétesz...ha te sosem vétettél hibát az irásban akkor pampogj nekem de mint mindenki te is emberből vagy! unatkozunk-untkozunk???
verőce21
@rika93: (00:30) Én unatkozásból nem szoktam írni, minden jót kívánok Neked.
De kész csoda, hogy engedtek leérettségizni, bár ha jól értelmezem, már egy főiskolán is túl vagy.
"minősitessz" - Szégyen!
verőce21
@rika93: (00:49) Egy félanalfabétával több ezen a blogon! Annyit is ér a véleményük.
Desischado
@rika93: Rika kedves, nincs vége a világnak, ha esetleg helyesírási hibát vétesz! (kedvesen simikéz) A lényeg az, hogy kiálltál, és sajnos, a saját bőrödön tapasztalod te is, mi van itt. Amúgy Verőce kartárssal nem kell foglalkozni. Sok sikert kívánok neked!
Desischado
@rika93: Ja, és az lemaradt, hogy nem kell mindenkit egy kalap alá venni, nem vagyunk mi ellened! Verőcén meg nem kell kiakadni. Isten hozott! Amúgy meg bárcsak ennyi lenne az összes bajunk, hogy a helyesírásod milyen. De szép is lenne!
rika93
@Desischado: megpróbálom megfogadni a tanácsodat,nem foglalkozom vele! bár igen szomorúnak tartom hogy pont a helyesírásommal foglalkozik...na m1...azért vannak még jó emberek!
Desischado
@rika93: De vannak ám! Ha maradsz, meglátod, itt is milyen sok rendes, és kedves ember van!
rika93
@Desischado: fogok maradni csak sokszor kiakasztanak ezek a dolgok! én legalább kiálltam és nem a net mögé bújtam! :)
eszegfu
@verőce21: Mindenki magából indul ki! Nyilvánvalóan Te nagyon jól tudsz helyesen
irni, sőt a szexuális életed is olyan remek, mint amilyennek Rikáét leirtad! Irásaidból csak erre lehet következtetni... Na meg ezzel a mocskolódásoddal teljesen "leiskoláztál" mindenkit, Tiéd a pálma! Szerinted ez tényleg "nevelő" célzatu volt?! Ha nincsenek érveid, akkor talán esetleg főzhetnél, kötögethetnél...
eszegfu
@rika93: Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!!! Szerencsére nem vagyunk egyformák, Verőce ilyen... vagy elfogadod igy, vagy mintha itt sem lenne... Maradjál itt!
Hellcat
@verőce21: Szerintem a helyesírás nem dönt el semmit...Plagipali az ország élén volt félanalfabétaként. Helyesírásba akkor köt bele itt az ember ha már semmi más módon nem tudja megtámadni a hozzászólót. Gratulálok.
JAJMÁR
@rika93: 22:06 A többség a véleményedre kíváncsi, a helyesírás pedig sokat javul, ha valaki sokat olvas és ír - és mindenki hibázik néha, még én is - üdv. a blogon :)
verőce21
@Hellcat: (08:46) "Plagipali" bácsi? Igen, nekem is az volt a véleményem, csak a neje nagyravágyása miatt vállalt túl sokat. Tisztában lehetett volna a képességeivel, ebbe bukott bele. Egész életében megbecsült, tiszteletnek örvendő ember lehetett volna mint kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó. Sőt a nemzet sportolója címet is ugyanúgy megkaphatta volna. de a politikai szerepvállalása szerencsétlen választás volt,

Látod mennyire igazam van, milyen sokat jelent a helyesírás és mennyire hiteltelenné, lehetetlenné teszi az embert? Te bizonyítottad be a hozzászólásoddal.
Hellcat
@verőce21: Igazad van. Ezzel a példával amit levezettél egyetértek. Viszont az én hozzászólásom második fele ettől még ugyan úgy igaz.
verőce21
@Hellcat: (11:28) Amit mások is kifogásoltak? :)
(A hiteltelensége érdekében? Azért vigyázol Te is.)
verőce21
@Hellcat: Mármint a hitelességed miatt.
világlátó
A tüntetésszervezőknek és a rendőrségnek közös érdeke a vandalizmus, a dulakodás során bekövetkezhető sérülések elkerülése.Ha a szervezők megállapodnak néhány alapvető kérdésben, kommunikációs kapcsolat létesül a szervező és a neki alárendelt rendezők valamint a rendőri vezetők között a műveleti területen, jelentősen csökkenthető a félreértés, kiszedhetők a provokátorok, de kiszedhető néhány olyan tüntető is, aki indulatában túlmegy a normalitás határain .Ha a szervezők is, néhány erre felkért rendező is, valamint a rendőrség is folyamatos kamerafigyelem alatt tartja az eseményeket, tisztázhatók a vitás kérdések. A szervezők egyik legfontosabb feladata kell legyen a tüntetés céljának tisztázása a szórólapos és a hangos szóval történő tájékoztatás. A tüntetők minden eszközzel, módszerrel tartsák vissza embertársaikat a tettlegességtől más emberek és a rendőrök ellen. Ne adjanak alapot a tüntetések besározásához.
rika93
@JAJMÁR: szeretek olvasni,szoktam is :)
Hellcat
@verőce21: Tény. Ettől függetlenül a helyesírás támadását erőszeretettel használja az aki másba nem tud belekötni. Hiába ír tökéletes nagy igazságokat, ha elvét egy betűt vagy félre gépel, máris az a válasz, hogy "Ha még írni se tudsz, hogy vegyünk komolyan" és ezzel akárkit hiteltelenné lehet tenni bármennyire is igaza volt. Na ezt elég szánalmasnak tartom. Csizmás majom is csak félrebeszél, ha nem tud mit kezdeni a tényekkel amivel szembe van állítva. Ahogy nézem te sem próbáltál meg érdemben válaszolni.
JAJMÁR
@rika93: 14:31 Az jó. Egyébként a Te hozzászólásod kiemelt helyen van, ebben a témában a legkedveltebb. A Tiéd, és nem a verőcéé, és nem az enyém. Nagyon fiatal vagy még, és remélem megéred, hogy olyan lesz ez az ország, amilyennek szeretnéd. Világlátó tanácsait is érdemes megfogadni, ne hagyjátok a provokátoroknak bemocskolni a tüntetéseket.
Remélem máskor is megosztod majd a tapasztalataidat :)

@vukkocska: 11:18 Még olvasni is jó volt :)
bencemacska
@Hellcat: Azt a módszert választom, hogy csatlakozom a véleményedhez, nem válaszolok az illetőnek egyenesen. Nincs kedvem - és erőm - vitázni. (Ezért elnézést kérek!)

Szeretném előre bocsátani, hogy mindig nagyon jó volt a helyesírásom, és kritikus is voltam a rossz helyesírással szemben!

DE: az itteni hibák zöme nem helyesírási hiba, hanem elütés! A kettő között illik különbséget tenni. A helyesírás tudás kérdése, az elütés figyelmetlenség.
Találkoztam olyan orvossal, aki képtelen volt egy üdvözlő lapot helyesen megírni! Ettől még jó orvos volt! (Tudok mondani nagy hatalmú mai hivatalnokot, akinek a születésétől az érettségiig háziorvosa volt!)

Az elütéseket viszont a figyelmetlenség okozza. Ha valaki ideges, vagy türelmetlen és visszaolvasás nélkül elküldi, benne marad. Ez nem von le semmit sem a tudásából, sem a véleményéből. Az elütések ellen még a helyesírás ellenőrzés bekapcsolása sem minden esetben véd meg!
bencemacska
@rika93: ma, 14:31

Ne légy elkeseredve, nem is valódi helyesírási problémáid vannak, hanem elütések, amit egy kis odafigyeléssel ki tudsz küszöbölni!

Aki kötözködni akar úgyis beléd köt. Vágj vissza neki, de udvariasan. Ne menj le az ő szintjére!!!
verőce21
@Hellcat: (14:36) Ha a hozzászólásom első fele igaz volt, akkor a második méginkább igaz! Mert arra a "pampogásra" válaszoltam, hogy nincs munkahelye, képzeljék már el itt az emberek.
Felvilágosítottam, Ilyen képességekkel nem is lehet, az lenne csoda, ha kapna munkát. Sőt az, hogy elvégezte az iskoláit. Ennél jobb képzettségű fiatal magyar diplomások még Londonban is sorban állnak egy tányérmosogatói állásért.
Te akarod elterelni a szót!
verőce21
@bencemacska: (16:03) Hiába vigasztalod a "Monica Lewinsky"-t, a fentebb elkövetett helyesírási hibái butaságból származnak, nem elütésből!

(Szegényke nem kap munkát, ilyen kitűnő képességekkel, inkább amiatt vigasztald.)
bencemacska
@verőce21: ma, 16:33
Mondd, te ismered őt, hogy minősíted?
Én nem ismerem, a képzettségét sem.
DE: a nem megfelelő helyesírás ellenére még nagyon jó szakember lehet! (pl. orvos is, fodrász is!)
verőce21
@bencemacska: (16:40) Orvos nem lehet, ahhoz túl fiatal, de kívánom Neked, hogy Ő műtsön meg!
(De Te is egy észkombájn lehetsz, ha orvosnak nézed) :)
bencemacska
@verőce21: Kértelek már ne minősíts embereket, nem vagy rá feljogosítva! (És nem is illik!)
Én mindig általában beszélek ember típusokról!
Ha végig olvastad volna az általam korábban írtakat, akkor tudnád, hogy ott írtam egy konkrét jó orvosról, akinek pocsék helyesírása volt!
Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy az elütés és tényleges helyesírási hibákat a kézíráson érdemes tanulmányozni!
verőce21
@bencemacska: (17:05) Azért sokat meg lehet tudni emberekről, akkor is, ha azok névtelenek, semmi bizonyosat nem lehet tudni róluk, és egy-egy pillanatra mutatkoznak csak meg, mint a Loch Ness-i szörny. :)
tivoli
@verőce21: Sokat meg lehet tudni nemcsak a helyesírásból, hanem a témaválasztásból, fogalmazásból, reakciókból.
JAJMÁR
@tivoli: @verőce21: Hihihi ... hahaha ... jobbak vagytok, mint a szilveszteri kabaré :-DDD
1. Mire mész vele, ha ismeretlen emberekről sokat megtudsz?
2. Amíg azt gondolod, hogy másokról sokat megtudtál, addig mások rólad sokat megtudtak ! HAHAHA Horizont után szabadon :-D
mate03
@bencemacska: Ne próbálkozz vele ! Úgysem érti, akkor meg minek idegesíted magad? Hagyd rá,hisz a narancslé elöntötte az agyát!
rika93
@JAJMÁR: mindig követtem a híreket és mikor azt olvastam hogy ennek ilyen háza van a másiknak olyan antik órája és stb stb na akkor nyílt ki a bicska a kezemben! Míg ezeknek kész,picsa melegmálé van addig a nép szenved,már kezdem azt hinni hogy Ceaușescu-nak a reinkarnációja tért vissza Orbán képében mert nagy a hasonlóság a kettő között! csak egy a baj,a rendőrség őket védi,a hazug embereket már ha lehet embernek nevezni azt aki(k) miatt több százezer ha nem millió ember éhezik...csak a hatalomra megy ez az egész játék,tudjátok mit nem értek? ha erre ember válaszol le emelem elötte a kalapom! Nem jobb lenne akkor kivetni új adónemeket ha az emberek jobban élnének és meg tudnák fizetni az adókat? nem lenne jobb ha virágozna az oszág? mert most csak hanyatlik? ez mire jó hogy az embereket nyomorba döntik?? Visszatérve @verőce21-hez sajnos vannak olyan emberek akik az élő fába belekötnek,nem tudnak érdekelni!
Én addig fogok kimenni a tüntetésekre ameddig nem lesz látszata! Bár az is eléggé furcsa számomra hogy kimennek de isznak,berúgnak,na jó egy sörrel nincs gond azt én is megiszom de amikor a tüntetésen taj részegre le isszák magukat...az ilyen minek megy ki? legyen +1 ok az ivásra???
Desischado
@rika93: Ez szép is ám! De mint idősebb, hadd adjak egy tanácsot, ne általánosíts, mert nem mindenkinek van lehetősége felutazni, vagy elmenni a tüntetésekre. Vagy pénzhiány, vagy nem ér rá, mert beteget gondoz, mint például én is. De vannak, akik csak ücsörögnek, rájuk illik, amit mondtál! Bár ha nem lanyhulnak a tüntetések, akkor előbb utóbb lesz valami eredménye! És eljön az idő, mikor sokkal többen leszünk! Ha nagyon muszáj a városomban én is kimegyek, valahogy majd megoldom. Bár előzőleg egyen már voltam, ha nem is tudtam sokáig maradni. Hajrá!
rika93
@Desischado: Igy utólag elnézést szeretnék kérni Mindenkitől hogy általánosítottam! Tisztelet a Kivételnek! :)
eszegfu
@verőce21: Csupán néhány dolgot felejtesz el... "plágipali" egész életét a nyilvánosság előtt élte (elismert vivó, majd nagykövet, NOB elnök...köztársasági elnök), közszereplő volt!! Továbbá nem a helyesirási hibái miatt "bukott meg" és lett hiteltelen! @rika pedig, mint ahogyan én is, Te is a köznéphez tartozunk, de hibáink ellenére nem gondolom azt, hogy "hiteltelenek" lennénk!
JAJMÁR
@rika93: 21:23 Ekkora tömegű tüntetésen ott lenni felemelő érzés lehet. Még akkor is, ha némelyek isznak - de ezt is megértem, mert vagy feszültséglevezetés, vagy nélkülözhetetlen a hangulathoz - egy-két üveg sör belefér. A folyadékbevitel következményeinek a levezetését nem tudom, hogy oldják meg a tömeg közepén,, de valahogy megoldják. :)))
A vandalizmust el kell kerülni, mert abba belekötnek, és a rendőrség megtilthatja a tüntetést. Azok, akik a 2006-os vandalizmus tetteseit felmentik, börtönbe zárnák ezeket.
Békés úton is sikerülni fog - ebben biztos vagyok -, a tüntetések sokat számítanak, a fidesz szét fog esni, mert még ott is vannak lelkiismeretes emberek.
Sajnos, hogy hagytuk idáig romlani a dolgokat, - mert én már nem vagyok fiatal - és benneteket ilyen helyzetbe hoztunk. Messze vagyok a fővárostól, de ide a szomszéd városba megyek tüntetni 2.-án.
Te pedig vigyázz magadra, és majd tudósíts :)
verőce21
@tivoli: (18:14) Nem gondoltam, hogy erre vissza kell még térnem, de látom utóhullámokat vet még a helyesírás téma.
Jó amit írsz, ez az alap, a magyar nyelv helyes ismerete! Amit életében a legtöbbet gyakorol az ember. Talán a franciák, vagy angolok fogják majd helyettünk megtanulni? Mit és hogyan fog majd átadni a gyerekeinek? Mert egy írástudó embertől elvárja az ember.
Aki még az anyanyelvének helyes írására-olvasására is képtelen, hogy tudna bármi mást megtanulni? Az menjen szakmát tanulni, nyolc általános után oda nem szükséges. De mire elvégez valaki csak egy középiskolát, annyit kell írni-olvasnia, hogy beleivódhatna az anyanyelve, vagy pedig nem tanult, csak bejárt az iskolába.

Elkeserítő tény, hogy már főiskolás szintről is félanalfabétán kerül ki minden második diák. Teljesen hiteltelen bármit mond, csinál, véleményez az ilyen, mert a világon semmihez sem ért! Semmilyen összefüggést nem képes felfogni, csak érzései vezetik, mint az állatot!
(Más egy "szakibácsi" megítélése)
verőce21
@eszegfu: (07:45) Nem felejtettem el!
De ha nincs az a "dolgozat", ma is folttalanul él! Ezt teszi az anyanyelv "nemtudása", már egy bizonyos szint elérése után!
Hellcat
@verőce21: Ez nem kifogás. Munkát lehet szerezni rossz helyesírással. A sor mellett a gombnyomkodáshoz nem kell tudni helyesen írni. Azért nem kap munkát mert nincs. Hála a kdnp agymenésének megint olyan munkahelyek tízezrei fognak megszűnni amit például érettségivel is akárki ellát. Hallottam nagyon extrém esetekről felvételiztetés közben és ennek ellenére betanított munkásnak tökéletesek.
tivoli
@JAJMÁR: tegnap, 20:27
Jól látod, ez pontosan így van.
1, például, hogy mennyire vehetem komolyan mint társalkodó partnert, levelezó társat. Ha már felkeltette az érdeklődésem, lehet belőle igen jó ismerős, még ha sohasem találkoztunk is. Vagy elkerülöm, mint a pestisest.
2, a barátságok úgy alakulnak ki ismeretlen emberek között, hogy előbb kölcsönösen megértik, megkedvelik egymás személyiségét.

Az egész írásodból süt egy horizont epigon. Vagy fordítva? :-))
tivoli
@verőce21: Valóban, a helyesírást alapból müveltségi feltételnek hihetnénk, de ez így szó szerint nem igaz. Szerintem ez is adottság kérdése, mint a rajzkészség, vagy a szép énekhang. Ilyesmiért nem is szoktam senkit megszólni, de az már visszatetsző, ha az illető magát három diplomás ének vagy rajzművésznek állítja be, holott még nem is találkozott olyannal. A butaság ilyenkor ordít.

Az utolsó bekezdéssel egyetértek. Elszomorító, hogy a diploma megléte vagy nem léte minősíthet egy-egy embert, holott abból nem lehet messzemenő következtetést levonni szakmai alkalmassági, értelmi, de semmilyen képességével kapcsolatban.
JAJMÁR
@tivoli: 13:03 Látod, látod... tévúton jársz :)
Elég annyi, hogy a Horizont egy-két szokását átvettem - 1x,2x - és már nem tudod, hogy akkor hogy is van ez...? (Pedig még oda is írtam "Horizont után..."
Egy picit azért elszomorít, de túlteszem magam ezen :)

Garantáltan eredeti vagyok :)

(Igen, persze, meg lehet ismerni a másik ember gondolkodásmódját, picit a személyiségét is, és valóban számít az is, hogy milyen szavakkal fejezi ki magát, nem csak a tartalom.
Ismerlek is benneteket eléggé :))) )
de nem élek vissza vele soha !
tivoli
@JAJMÁR: Ha átveszed valaki szokásait, akkor már nem is vagy garantáltan eredeti. :-))
eszegfu
@verőce21: Ezt ugy értsem, hogy lehet csalni, lopni és bármit, amit a "jó erkölcs"
megenged, csak ne tudodjék ki?! Továbbá ez szerintem nem az anyanyelv "nem
tudásával" függ össze egy "bizonyos szint" felett.
JAJMÁR
@tivoli: 14:06 Már alig vártam a pillanatot, amikor erről a véleményemet leírhassam neked, mert ez a vesszőparipád, ugye? Mert ha valaki az állítását egy más tollából származó idézettel támasztja alá, akkor azt mondod, azok nem az ő gondolatai, és kifogásolod :)
Ádám Éva óta az emberbe szokásokat nevelnek bele, vagyis szocializálják, képessé teszik a közösségi életre. Ezért tudunk együtt élni. Mégis, minden ember egyedi és "eredeti" :) Attól, hogy átveszel egy-egy szokást, mozdulatot, nyelvezetet, netán jól megfogalmazott tanulmányt valakitől, még nem válsz azzá a másvalakivé, de igaz, hogy változol, minden nap és minden pillanatban. Senki nem marad ugyanolyan, se külsőleg, se belsőleg, mégis ugyanaz marad.
A gyufát és a kereket is feltalálták már, - többek között - mi pedig "csak" beépítjük a mindennapokba, a más tudását használjuk, - sokszor nem is tudjuk, hogy kiét -. mégsem leszünk olyanok.
Vagyis, ha én a Horizont - egyébként érthető - jelét használom arra, hogy kifejezzem a jókedvemet, attól én még nem leszek a Horizont. (Bocs, Horizont :) ).
Hiába írnék én oda egy olyan jelet, ami annyira eredeti, hogy csak én ismerem, azt nem értenék, pedig az a célom, hogy mások megértsenek.
A sok egyforma szokás és jelhasználat ellenére sincs 2 egyforma ember. Ugye, milyen érdekes? :)
tivoli
@JAJMÁR: ma, 14:40
Kicsit sántít a hasonlatod szerintem, de miért ne értsek egyet? De Te miért pont Horizonthoz akarsz hasonlítani? Miért nem hozzám? :-))
Desischado
@rika93: Jól van kicsim, semmi baj! (mosolyog)
verőce21
@Hellcat: (13:01) Csak ott sántít a példád, hogy aki csak leérettségizett - ami semmi -, már nem betanított munkás akar lenni!
(Olyat keres, amit soha nem érhet el a "képzettségével". Egy helyesírási hibás motivációs levél a szemétkosárba kerül mindig.)
verőce21
@JAJMÁR: (20:27) "Nyerít a kéjvágy, bőg a hiúság, vonít az irigy önzés éhesen…”
JAJMÁR
@tivoli: 15:24 Azért, mert egy kicsit kemény a... kobakod :-D
(Nem, nem, nem hasonlóságról írtam! Különbözőségről :) )
JAJMÁR
@verőce21: 07:12 "tt már hiába átok és imádság!
Én már csak a kénkőesőt lesem.
És eljön az, hah, itt is a határon;"

(Vajda János: Sodoma)
Döbbenetes, hogy nagy költőink sorai megint igazak, ahogy ezek is.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 11:00
Kemény? Miért baj az?
Ha nem az volna, azt mondanának, hogy nem komoly, mert maga se tudja mit akar. Az önálló gondolatiság viszi előbbre az emberiséget, nemigaz?

Sokak szerint egyéniség vagyok. Szerinted? :-))
JAJMÁR
@verőce21: 07:06 Nem akartam a nyelvi részébe beleszólni, de ...most már akarok :-D

Az anyanyelv, és ezen belül az írás, olvasás, nagyon fontos mérője volt az intelligenciának, hiszen jelezte, hogy aki ennek a képességnek a birtokában van, az sokat olvas, tájékozott és gondolkodó ember. A gondolatait pedig képes úgy megfogalmazni, hogy mások is megértsék.
Múlt időben írom, mert ezt már rég meghaladtuk. A világ megváltozott, nem a könyv az egyetlen információforrás, és nem az írás az egyetlen közvetítési mód.
Ráadásul az anyanyelv ismerete csak egyetlen - bár fontos - módszere az ismeretszerzésnek. Hosszú ideig csak erre épült az oktatás, de már egy ideje próbálkoznak, több-kevesebb sikerrel. Nagyon nehezen mozdul, az utóbbi években pedig megint visszafele megyünk.
Azért leírom: a kompetencia alapú oktatás, ez ma a kihívás !
Egy példa: megtanulhatom én kívülről a kézilabdajáték szabályait, és le is írhatom hibátlanul, de ettől még játszani nem tudok. Pedig ennek az a lényege, a játék !
Ehhez pedig még egy csomó képességre szükség van.
Ma, nem feltétlenül az lesz sikeres, aki az iskolában könnyen és gyorsan elsajátítja az elméletet, hibátlanul ír.. stb. Az lesz sikeres, aki "játszani" is tud.
Csapatban, ha úgy adódik, egyedül, ha úgy adódik... és még egy csomó képességgel rendelkezik.
Ma már azt is tudjuk, hogy az IQ mellett fontos az EQ, az SZQ, és kell még a szerencse is :-D
JAJMÁR
@tivoli: 11:21 Igen, egyéniség vagy szerintem is :)
(Jó értelemben)
tivoli
@JAJMÁR: ma, 11:38
Köszönöm az elismerésed! :-))
verőce21
@JAJMÁR: (11:14) Vajda János verssorával én a Te infantilis és meghasonult magatartásodat kívántam jellemezni 20:27-ben.
(Erre nem válasz, hogy a hatalom változását várod, mert idővel az úgy is megváltozik, csak ki kell várni, aki megéli.) :)
verőce21
@JAJMÁR: (11:34) Kár volt a "nyelvi részébe beleszólni”. Az anyanyelv ismerete, helyesírása az alap, az elsődleges, a megítélés alapja az embereknél!

Nagyon-nagyon ritka az olyan ember, akinek a kreativitása, emóciós, vagy művészi képessége feledtetni tudja ezt. Ott már van köze a szerencsének is, amiért nagyon sokat kell tenni, hogy szerencséje legyen valakinek.
Úgyhogy ne próbálj felmenteni egyetlen félanalfabétát sem!
Mindzsi
@verőce21: " A világot nem kell rendbe tennünk, a világ maga a rend.
A mi feladatunk, hogy e renddel összhangban éljünk."
(Henry Miller)

"Életünkben egy dolog állandó - a változás. Mindig minden változik, fejlődik."
verőce21
@Mindzsi: (10:42) Ráadásul, a világnak nincs szüksége rá, hogy megmentsék!
Mindzsi
@verőce21: ...bár rengetegen jelentkező van erre a feladatra...:)

Mindenkinek!
Két dolog miatt soha nem szabad idegeskedni:
1. amin lehet segíteni
2. és amin nem

Anélkül h bárkit megbántanék: irigylem azokat, akik Habony táskáját tekintik központi problémának, mert ha valóban ez a legnagyobb gondjuk, akkor vélhetően nagyon boldog emberek :) :) :)
verőce21
@Mindzsi: Tele van ez a blog ilyen boldog, unatkozó, fotelforradalmárokkal! :)
Mindzsi
@verőce21: Ráadásul elsiklanak a ténylegesen fontos kérdések felett
Már több ízben indítványoztam h 25 év után rendezni kellene a prostik jogállását, de sajnos falra hányt borsó...:)
verőce21
@Mindzsi: Ezen jót nevettem! Remélem a politikai prostikra gondoltál?
Mindzsi
@verőce21: is-is...:)
ez a f@szság úgy merült fel, hogy egy rinyó mesélt pár dolgot erről (stricije nincs)
valóban nehéz kenyér = az árbevétel persze kimondva sok, viszont rengeteg járulékos költsége is van, hogy forgalma legyen a nagyon is telített piacon
marketingmanagerre már nem futja belőle :)
verőce21
@Mindzsi: (11:20) Nem értek a "striciszakmához", szerintem Hollandiában jobban csinálják. De jó az ötlet, ezt is állami ellenőrzés alá vonjuk, sok adóbevétel van benne! pl. "Nemzeti Kupleráj"
JAJMÁR
Tudom, hogy mi volt a szándékod :)
(Megsérteni ugye? Én pedig fel akartam oldani, de ha nem, hát nem )
Figyelj csak mit írtál, mitől is lett nekem "infantilis" jókedvem?
"Azért sokat meg lehet tudni emberekről, akkor is, ha azok névtelenek, semmi bizonyosat nem lehet tudni róluk..."

Kifogásolod egyesek nyelvi, vagy/és fogalmazási hibáit, miközben azt képzeled magadról, hogy tévedhetetlen vagy...

(Azért kösz a figyelmeztetést, én hajlamos vagyok a "túlzásokra", főleg így karácsony felé :-D )
bencemacska
@verőce21: ma, 10:40

Nem akartam ezt a témát folytatni, mert úgy érzem meddő vita. Két dolog, ami miatt visszatérek rá:
1. Én nagyon sokáig vallottam azt az álláspontot, amit te most az egyetlen műveltségi mércének tartsz! Később rájöttem, hogy nincs igazam. Vannak értelmes, művelt emberek elviselhetetlen helyesírással, akiket nem szabad e miatt "leírni".
2. Minimális gépírói tudás nélkül kellett egy időben rengeteget írnom. ("Csak 14 évig csináltam.) Ehhez egy elég ócska Erika írógép állt rendelkezésemre. Elhiszed, hogy 10 év után már elfelejtettem a hosszú magánhangzókat?!
Kézírásban nem!

Ilyen dolgok miatt revideáltam azt az álláspontomat, hogy mindenkit a helyesírásán keresztül minősítsek!
Mivel most is sokkal gyorsabbak a gondolataim, mint a "bepötyögtetés", nagyon sok az elütésem. Ha van időm átolvasni, javítom, mert tudom, hogy nem az van ott, amit én akartam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.