A “jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok” kategóriába sorolták a napelemet a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosításával. Seggfejország lvl. 999.

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség hívta fel a figyelmet arra a rendkívül mókás tényre, hogy január 1-től kilónként 114 forint termékdíjat kell majd fizetni a napelemek után. Összehasonlításképpen: az akkumulátorok enyhébb besorolást kaptak, így azok után csak 57 forint kilónként a termékdíj.

Ha nagyon sok ideje van, itt elolvashatja a törvényt, mi elmentünk hányni.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levi
Na most baszták fel az agyam. Csak szólok, hogy sok általános iskolában, valamit mifelénk már a gimi és a kollégium tetején is van, valamit rengeteg magányszemélynek.
Ja igen, a kurva nyugaton egy kis falu 230%-os túltermelést csinált áramból, mivel ott midnen házon van napkollektor.
Ez egy újabb lehúzás és az egyik legmocskosabb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kacsa0707
Igazából a környezet károsítása miatt kevésnek találom a kivetett adót.
A beszedett adót szélenergia, geotermikus és az általam felsorolt egyéb nem környezetet károsító napenergia alkalmazásának támogatására fordítanám.
tivoli
@kacsa0707: ma, 11:10
Üdvözlöm az ötletet!
Bercifiu
Mert L Simon szerint nem süt éjel a nap.
Boszi27
@kacsa0707: ma, 10:48-ra:"Már több mint tíz éve oktatok környezetvédelmet, és mindig elmondtam eddig is, hogy nagyon jó a napelem környezetvédelem szempontjából, de a gyártás során több környezetkárosító anyag keletkezik, mint más energia termelő rendszerek működésénél."- ezt írtad. Ha valaminek a gyártása során sok káros anyag keletkezik, akkor az nem lehet környezetbarát, akkor sem ha te oktatod, tehát ez az állítás hamis. Én úgy tudom hogy gyártása nagyon anyagigényes, a ráfordított anyagmennyiség kis része található a késztermékben, a többi hulladék, de ez a hulladék környezetbarát. Nem ártana utána olvasnod neked sem, főleg azért hogy ne taníts butaságot.
Boszi27
@tivoli: tegnap, 22:21-re: Nem erre gondoltam konkrétan, ám mivel sok gyerek élelmezése sok helyen gondot okozott a téli szünetben, én valahogy megoldottam volna annak a 18 MD Ft-nak a töredékéből amit néhány önkormányzatnak szórtak Karácsonyra. :))
F_Viktor
@kacsa0707: Várom a számokat. Kiindulhatunk, ha 18 darab napelem egy családban megtermel évi 3000 kWh áramot, akkor 35 év alatt 105 MWh-t, miközben a gázüzemi erőműhöz képest 115,6 tonnával kevesebb CO2-ot bocsájt ki (vagyis semmit).

Tehát érdekelnének a számok, mekkora környezetkárosító hatása van a 18 darab napelem legyártásának, mekkora környezetkárosító hatása van 105 MWh előállításának gázüzemi-, szén-, illetve atomerőműben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.