A “jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok” kategóriába sorolták a napelemet a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosításával. Seggfejország lvl. 999.

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség hívta fel a figyelmet arra a rendkívül mókás tényre, hogy január 1-től kilónként 114 forint termékdíjat kell majd fizetni a napelemek után. Összehasonlításképpen: az akkumulátorok enyhébb besorolást kaptak, így azok után csak 57 forint kilónként a termékdíj.

Ha nagyon sok ideje van, itt elolvashatja a törvényt, mi elmentünk hányni.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levi
Na most baszták fel az agyam. Csak szólok, hogy sok általános iskolában, valamit mifelénk már a gimi és a kollégium tetején is van, valamit rengeteg magányszemélynek.
Ja igen, a kurva nyugaton egy kis falu 230%-os túltermelést csinált áramból, mivel ott midnen házon van napkollektor.
Ez egy újabb lehúzás és az egyik legmocskosabb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Fijjjjjjjjjjjjjjjjúúúúk !!!
A gatyámat ne toljam le Nektek ???
coni
Kíváncsi vagyok hogyan fogjuk teljesíteni az uniós környezetvédelmi vállalásainkat ha 4 éve minden intézkedés éppen az ellenkező irányba hat?
Desischado
Ezeknek a környezetvédelem azt jelenti, hogy azt is megadóztatják?! Akkor minek kell az útdíj, és miért öldösik a fákat?!
Dr. Felipe
Vajon mit szól ehhez környezetvédő káder elvtárs? Ebből így nem lesz ENSZ főtitkári poszt ha csak kuksol ilyenkor a Sándor palotában.
levi
Na most baszták fel az agyam. Csak szólok, hogy sok általános iskolában, valamit mifelénk már a gimi és a kollégium tetején is van, valamit rengeteg magányszemélynek.
Ja igen, a kurva nyugaton egy kis falu 230%-os túltermelést csinált áramból, mivel ott midnen házon van napkollektor.
Ez egy újabb lehúzás és az egyik legmocskosabb.
Fradigege
Nem semmi. Orbán is környezet szennyező. Mészáros disznótelepe is szennyező. Szennyezi a családod a Magyar nemzetet! Igyatok fagyállót!
F_Viktor
A fityesz a bizonyítéka, hogy a hülyeségnek nincs határa...
Nem tudom eldönteni, ennyire szakbarbárok, vagy "csak" egy újabb arrogáns, erőfölény fitogtatás a Zemberek felé.

Picit is gondolkodásra képes kormányok a világ minden részén gazdasági erejüknek megfelelő mértékben támogatják az alternatív energiát (még az olajban dúskáló Arab-félszigeten is!), ennek ellenére Orbánék újra csak bemutat a magyar népnek...

Már gondoltam arra is, hogy ezzel bizonyítsák Paks II. létjogosultságát, de ez érvnek még viccnek is harmat gyenge.
kkalman
Ezek a barmok kifogyhatatlanok a megadóztatható termékek, szolgáltatások megadóztatásából. Valaki befalazhatná végre az ötletforrást.
F_Viktor
Ide is:
Tudjátok mennyi ötletre van még szüksége kormányunknak, hogy behajtsa rajtunk azt a 2700 milliárd forintot amire szükségük van?

Hol van a 2700 milliárdhoz az a 16 milliárd ami az útdíjból befolyik, vagy a 30 milliárdot remélt élelmiszer-felügyeleti díjak?
F_Viktor
Lemaradt, hogy egy 4,5 kW-os rendszer ára kb. 18-20 ezer forinttal lesz drágább. Tehát a rendszer árához (1,6-2,5 millió forint) nem nagy összeg.
Magával az elvvel, a kormány hozzáállásával van probléma, mert az alternatív energia nem lehet a mutyikat fedező pénzbehajtás része.
human
Ez gondolom már a paksi kampány része. Már csak azért is bebizonyítják, hogy a paks mutyi lesz a legolcsóbb megoldás.
Gedeon74
Úgyis mondhatnánk, hogy:

Inkább az áruk, a szolgáltatások adóztatását, jövedék esetében, napelem esetében, amelyek termékdíjként jelentkeznek, és azok ilyen környezetvédelmi szempont, hogy a napelemeknek az ügyében fellépve próbáljuk meg ezt a szemléletet csökkenteni, tehát egy sor olyan adóintézkedést fogadtunk el, amelyik alapvetően nem érinti az emberek mindennapi életét.
Clavigo
Az L.Szájmon nevű sertés mit szól a kérdéshez ?? Ja..a napelem éjjel nem termel energiát..Ezért meg kell adóztatni...oszt jó napot.
agnes200
Hát jön a majd a Paksi áram, nem tudjátok? A sugárszennyező fűtőelem az majd biztos adómentes lesz.
Cicamama55
A csekkeken ez áll: Címzett: Úr Jézus Lakcím: Menyország...
silber13
Csak remélem, hogy Áder végképp búcsút inthet az ENSZ-ben maga alá álmodott bársonyszékneek! Félelmetesen buta népség! Ja, és gátlásrtalan, rablóhorda!
Toby
Patkányisztán irodalmian csak Viccország ! Ennyi idióta debil még soha nem volt hatalmon a Kárpát-medencében !
nyanya001
Ami azt illeti, ti vagytok az a veszélyes hulladék,
akik beszennyezitek az országot, ti, az adócsökkentések kormánya !
Bár engem nem érint, de mégis felháborít, hogy mi mindent kitaláltok
az emberek megsarcolására, az elhibázott gazdaságpolitikátokért
és azért, minél többet bezsebelhessetek !
eszegfu
@human: Van igazságod! A napelemek ma környezetvédős alternativ energiát jelentenek. Garancia 20-25 év, élettartamuk pedig 20-40 év, vagyis mire Paks termel, addigra ki kell cserélni, és ezzel a termékdijjal sokkal drágább lesz. Tehát ma meg kell gondolni: ha áttérek erre a napelemes rendszerre, akkor kénytelen leszek a napelemek cseréjére is (mert ugye a "szobányi", nem látható átalakitó berendezés is egy vagyon).
Tibor43
A “jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok” köréből kihagyták a stadionokat...
Gondolom ez a sarc/nem a végső/.
mariaberta
Van még valami ebben az országban. amit nem adóztat meg ez a díszkormány?
simmering73
Seggfejország.:D:D:D Ez tetszik.
Én meg azt mondom ez az ország maga az OPNI.
Yeromos
Gondolom később majd meg fogják adóztatni a napsütést élvezők táborát is, de be kell tartani a fokozatosságot.
lajospapa
Ez egy logikus lépés! Nem kell verseny Paksnak.
coni
@human: "Ez gondolom már a paksi kampány része. Már csak azért is bebizonyítják, hogy a paks mutyi lesz a legolcsóbb megoldás. "

Pontosan. Bár soha nem fog megépülni Paks II. (az országnak soha nem lesz 3E Milliárd saját tőkéje az orosz hitel mellé), de pillanatnyilag kell a szabadon felhasználható pénz amit nem az OLAF ellenőriz.
Feraj49
@Yeromos: A napsütést már adóztatják,úgy hívják,hogy IDEGENFORGALMI adó.

Más:Tőlem ,meg az autómtól elvárják,hogy környezett védő legyek,/gyűjtsem szelektíven a háztartási hulladékot/ az autóm a megengedett Co-t bocsássa ki,mert elvezik a műszakiját.
Amikor tennék valamit a környezetér akkor meg megadóztatják ? Erre mit mondana Besenyő Pista bácsi ?
- " Hát Margit,nooooormális vagy ???
gulyasgyula
@Tibor43: Meg 2.5 - 5.0 m3 terpjárókat mert az ilyen autóval nem az ipari parkban ,kereskedelemben dolgozók járnak ..
Hellcat
A hozzánemértésük eddig is tudott volt, de azért csak bizonygatják még néha,
coni
Környezetvédelem műfajban a "rezsicsökkentés" volt a csúcs intézkedésük, olcsóbban fűthetjük az utcát. Szerencsésebb országokban már 20-25 éve van állami támogatás az energiahatékonyság növelésére, így fele annyi sincs egy osztrák háztartás négyzetméterenkénti átlagos energiafogyasztása mint nálunk, ráadásul az is kevésbé környezetszennyező.
KERKA
Dilettánsok. Máshol mindent megtesznek a megújult energiaforrások felhasználásáért. Nálunk ezért bünti jár.
Majd be fogják bizonyítani, hogy mennyire szükséges nekünk Paks 2.
colibri
Ha nem nálunk/velünk történne, tán mosolyogni lehetne ekkora szakbarbárságon, de mivel itt történik, már q.vára nem vicces. Meddig tart még ez a lejjebb, sosem érjük már el a gödör fenekét?
Törölt felhasználó
Matolcsy odaszólt, hogy az olcsóbb benzin az kevesebb jövedéki bevétel, így van ez a gázzal is, ha nem használunk gázt, akkor nincs jövedéki adó sem.
A következő mi lesz, hogy 30 éves autók után nem kell semmit fizetni, mert sokat fogyasztanak..:)
Meine Ehre heisst Treue
Orbáncoséknak is ilyen adót kellene fizetni, hiszen minden lélegzetvételükkel, de a puszta létezésükkel is szennyezik a környezetet.
Mobil123
Hát Paksra gyüjteni kell a lóvét valahogy !!
jancsipapa
Nemcsak a napelemek után . A szélkerekek után is . (a környezetvédelem jegyében ) Hol van most pl. Illés Zoltán ? Meg a többi ingyenélő ...
Bercifiu
A kormánytagoknak havi 300 ezer forint szakbarbár adót kellene fizetni.
miazavalami
@köhögő bolha: Az kőtálba van te! Mármint a jobb templomokban...:-)
Bercifiu
Talán Szakonyfaluban is stadion épül, s azért kell a suska?
Szóljanak, örömmel összedobjuk az a pár milliárdot.
Január
Ettől a "társulattól" csak ez telik, új adók, új sarcok. Ha nagyon belegondolunk ehhez az óriási pazarláshoz, ami kormányszinten folyik a magyar gazdaság teljesítménye kevés, valahonnan össze kell szedni/behajtani a pénzt. Ezért ez a kontraszelektált banda csak újabb és újabb sarcok kiagyalásával tölti az idejét.
Persze nincs mit csodálkozni rajtuk, s azon, hogy nincs egy építő, országjobbító gondolatuk, - sajnos az ország lakóinak okos, tehetségesebb része már régen más országot gazdagít.
lópicigáspár
Megadóztatni a napot!! Mekkora ötlet! Most következik a szél, és az eső...! :-)
spu00
Hányás közben meg kellene nézni, hogy megsemmisítése milyen károkat okoz, s főleg mibe kerül?
Érdekes, hogy Önöknél minden olyan intézkedés ami előnyös pénztárcájukra az természetesen jár, de ha valamiért fizetni kellene, az már diktatúra, hozzá nem értés. Miért fogadták el annak idején a 10.000 pedagógus elbocsájtását, iskolák, posták, kórházak bezárását, inflációt, csökkenő fizetéseket stb. Önöknek a jó sem jó. Szenvedni szeretnek, de miért nem magukban?
F_Viktor
@coni: Írod:
"Bár soha nem fog megépülni Paks II. (az országnak soha nem lesz 3E Milliárd saját tőkéje az orosz hitel mellé)..."

Többször kifejtettem, hogy Paks II megépítése 10-12 000 milliárdba kerül(ne). Ezért nem fog soha villamosenergiát termelni.
Az lehet, hogy 1-2 000 milliárdot belefeccölnek, miközben 1-2 000 milliárdot elmutyiznak saját zsebbe, de soha nem fog véglegesen megépülni.
F_Viktor
@spu00: Meséld el, egy 250kW-os, 20 kg-os napelem "megsemmisítése" milyen környezeti károkat, okoz, de ha picit is szakértő vagy, akkor azt is írd meg, hogyan lehet újrahasznosítani! Mert utóbbiról tudok neked infókkal szolgálni!
m.macskosz
@jancsipapa: ma, 13:29 Illés Zoltán is megéri a pénzét! Amikor bejelentették, hogy az útszóró sót használó háztulajdonosok százezres bírságot fizetnek, a riporter megemlítette neki, hogy az emberek azért sózzák a járdát, mert a környezetkímélő anyag nagyon drága. Erre ez a f.fej közölte, hogy akkor majd megemelik az ótszóró só árát!!!
m.macskosz
@spu00: Te is ritkán szólalsz meg, de akkor is minek?!
Gondolom az atomhulladék semlegesítése mellett vannak érveid...
Rumcájsz
Valaki olyan gyártja a napelemet, akinek nem kellene. Ez az adó neki van kitalálva.
Persze Ő tovább hárítja a vevőkre.
Eszetlen, arrogáns banda!

Na de a többi sem jobb...
laszlobihari
Nekem csak egy kérdésem van, egy ilyen impotens banda, hogy a bánatba tud szaporodni?
nena
Na ismét egy ragyogó ötlet a napelemet adóztatni. Ami a legszebb az egészben, mindenki úgy sír,mintha térdig állna a napelemben... :P
m.macskosz
@nena: Egy ostoba ötlet bírálatához annak is joga van,
akinek csak petróleumlámpája van.
nezelodo
Mi jöhet még? Újra ellopják a babakötvényt, ha már a Nemzetgyarapodás érdekében adott adómentes GYES alatti kereseti lehetőséget Nemzeti Konzultáció nélkül suttyomban, ahogy ezek a suttyók szokták, eltörölik. Hogyan lesz a csornai vitéz ENSZ főtitkár, ha az aláírásával a saját zöld programját is megfúrja? Fijjuk, nincs valami bődületes ellentmondás a nemzetmentő dumátok, meg a szabadrablásotok között?
miazavalami
@Dr. Felipe: Mé? neki is jut a környezetvédelmi mutyiból.
tivoli
Nyújtsa fel a kezét, aki a napelemei adója miatt tönkremegy?
Használ valaki itt egyáltalán napelemet?
nena
Egyáltalán valaki komolyan elgondolkodott már, hogy napelemet használjon... / nem százból egy, aki meg is engedheti magának.. / Ettőf függetlenűl ez egy hülye adó lenne..
mate03
@lópicigáspár: Kifelejtetted a levegő adót! Minden Magyar állampolgárra ,szereljünk légbeszívó mennyiség mérőt! A beszívott mennyiség után,fizessük meg a kiszabott tarifát!Így hazánk fényre derül,mert akkor lesz itt a Kánaán!
Bercifiu
Ezek szerint Áder papa csak szájkaratézott? Minden intézkedékük a természet és az emberek egészségét rombolja. Útdí, termékdíj, szappanadó, napkollektor adó, rizsa csökkentés / aki csak teheti szénnel, vagy fával tüzel /.
lópicigáspár
@mate03: Gyakorlatilag a szél-adóba belefér. Ámbár a fingással erősen hozzájárulunk a globális felmelegedéshez, így az emberek hátsó felére szerelt légátfolyás mérővel, igen pontos adóalap számítható! :-)
tivoli
@Bercifiu: Ha közösségi közlekedést használunk, nem kell útadót fizetni.
Termékdíj köteles terméket nem kötelező venni.
Nem használunk szappant, akkor ez sem érdekel.
Napkollektora még az ismerőseimnek sincs, miről beszélünk?
Ezek az adók nem a szegény emberek megsarcolására vannak kitalálva, sőt, éppen hogy a tehetősebbeknek. Nem is értem a hőbörgés okát.
oncogito
A fotoszintézist is meg kellene adóztatni...
dömdödöm
A föld napkörüli mozgását is meg kell büntetni mert egy azon pályán
száguld ( bemérték ) és nincs matricája :-)
gazdag dezső
Végül az adó adóját is megadóztatják mert kell az egyre több,és több,nagyobb létszámú ingyenélő banda életéhez akik egyre nagyobb luxusban akarnak élni!!Kellene még a kutya dó,és ehhez kapcsolódva a bolhaadó,lélegzetvételi adó...és így tovább ami alól persze lesznek kivételek akikre ez sem vonatkozik mert ők mentesülnek ezek alól!!A fiatal képzett szakemberek akik akarnak is dolgozni egyre többen kimennek külföldre dolgozni,és sajnos kevesen fognak ezek közül visszajönni.Hát alig lesz majd elég adófizető ahhoz ,hogy eltudja tartani ezt az óriási nagyra duzzasztott ingyen luxusban élő csapatot.Ezért kell a több ,és több adóbevétel. Hogy lehessen a szigeteken valahol tölteniük a téli,tavaszi,nyári,őszi szüneteket,amíg a szegényebb emberek dolgoznak!/ Akinek még van persze munkahelye /Ez a demokrácia ? Hogy van akinek 3-4 milliós jövedelme van havonta,mások pedig éljenek meg havi 47 ezerből !Szerintem most már cserélni kellene.Nekik börtönbe kellene menniük,és akik eddig csak húzták az igát,mos menjenek a szigetekre pihenni felváltva.
gazdag dezső
Hát ez aztán már mindennek a teteje !Eddig azt mondták segíteni kell a környezetkímélő technikai módszereket,megoldásokat! Sőt eddig támogatásokért lehetett folyamodni. Most pedig már környezetszennyező lett a napkollektor !! Hát nincsen olyan ember remélem aki ezt el is hiszi ! És még akad olyan ember aki mindent meghazudtolva ezt aláírja!!Mesés dolog,talán csak álom ?Ennyire még a Rákosi sem nézte hülyének az embereket,de Kádér sem.Most 2015-öt írunk már ezt tudni kellene azoknak is akik pénzért vették a doktori címet,hogy az emberek ennyire nem hülyék,és ezt már nem lehet büntetlenül csinálni.!!
tivoli
@gazdag dezső: ma, 14:27
Dehogynem hülyék. Olyasmiért óbégatnak, ami legkevésbé sem kellene, hogy zavarja őket.
Január
@gazdag dezső: Hol lenne itt demokrácia, gondolj bele minden demokrácia is diktatúra, hiszen mi van nálunk a Fideszre szavazott a szavazók 44%-a, tehát a többi 56% nem Fidesz szavazó, hanem oszlik a többi párt között. Tehát a szavazók 44%-a "uralkodik" az 56% felett.
Ja, hogy a választási törvényünk lehetővé teszi a 44 % részére a parlamenti 2/3-ados részvételt - ezt megcsinálták maguknak az előző érában a regnálóink. Mi ez, ha nem diktatúra?

Az igazi környezetvédelmi adó a kémény adó lenne, mert a fa, szén, szemét, műanyagok elégetésével szennyeződik a környezet rendesen. Pl. amikor a viaszos fát égeti folyton égő kályhában a szomszédunk, akkor csak imádkozhatunk, hogy a szél, ha lehet ne felénk fújja a büdös füstöt, mert úgy ránk telepszik a füst, hogy levegőt nem lehet venni az udvarunkon nem hogy ruhát szárítani. Ez ám a környezetszennyezés, nem a napkollektor. /Nem a szegénység miatt égeti ezeket a fákat, csak azért, mert van. /
Pálinkafőző Rézüst
A fidesznyikek hülyeségét kéne megadóztatni. Na abból jó sok pénz bejönne...
Cicamama55
@nena: 08:46 Na az ilyen gondolkodás lassítja a tüntetések eredményességét is, mert csak a saját orráig lát sok-sok ember!
m.macskosz
@tivoli: tegnap, 15:53 Kaptál egy fekete pontot, bocs!
Az emberek joggal tiltakoznak, mivel kulturált országokban, tisztességesebb kormányzat mellett nem nehezítik meg az emberek számára, hogy környezetkímélő, -(nota bene) hosszú távon gazdaságosabb (!) energiát használjanak. Én is szívesen venném, ha az EU által nyújtott összegekből támogatnák, hogy napenergiát használjak. Ez a kormány nem így gondolkodik. Itt nem a környezetkímélő síkosság-mentesítő anyag árát csökkentik, hanem az útszóró só árát emelik az egekbe. Itt nem azt mondják, hogy ha beszállsz a csatornázásba 50%-kal, mi kipótoljuk, hogy ne a talajt szennyezd a szennyvízzel. Nem! Itt inkább köbméterenként 6.000 forintot fizettet azzal, aki több százezret nem tud invesztálni, nehogy még véletlenül is össze tudja spórolni.
Boszi27
@tivoli: Mondjuk nem is néztem ki belőled, hogy érted a "hőbörgés" okát. Ezek az adók nem a szegényeket sújtják.. nem hanem mindenkit aki él: utazik, dolgozik, vásárol. Amennyiben remete életmódot folytat,önellátó teljesen, akkor nem. Akkor nem kell megfizetni semmi adóját, mert nem csak környezetvédelmi adó van: élelmiszeren élelmiszer-felügyeleti díj,+ Áfa. Ha nem eszel, vagy csak azt amit te magad állítottál elő akkor ezt sem kell megfizetni! Lehet hogy te nem szoktál tisztálkodáshoz szükséges holmit venni, de mások (remélem sokan) nem szoktak le a higiéniáról. Vannak helyi , önkormányzati adók is, Valahol csak élsz! Akkor ezt meg kell fizetned, pl komm. adó Ne magadból indulj ki!
mariaberta
Ha ez a kormány abban leli örömét, hogy minden elképzelhető adót bevezet, - mert egyrészt a stadionokra költött Orbán minden megtakarítást és egyéb bevételeket, másrészt kell még néhányat építeni, mondjuk a Cinege utca közelében, hogy ne kelljen sokat gyalogolni, ajánlom megadóztatni azokat a kastélyszerű házacskákat, amelyeket, Orbán, Rogán, Szíjgyártó és egyéb állatfajták birtokolnak. De nem kell megfeledkezni az itt felsoroltakon kívül jó néhány fideszes elvtársak házacskáit sem, ha már mi évek óta fizetjük az adót, "építmény adó és egyéb címeken.
Volna még néhány javaslatom, de ezt majd legközelebb.
tivoli
@Boszi27: ma, 11:09
Figyelj oda kedves Boszi, mielőtt kést ragadsz.
A kormány eldöntötte, hogy az adózást eltolja a fogyasztás felé. Namármost. Ha felsorolnak 6239 féle különadót, abból jószerével rád csak 5 féle fog esni. Vagy nem sokkal több. Vagy annyi se. Nem kellene személyed elleni támadásnak felfogni az olyasmit, ami távolról sem érint meg, csak azért mert az újságok azt írják.
(ha 1, azaz egy darab szappan 1, azaz egy forinttal drágább lesz, attól fog ám tönkremenni a büdzséd)!
tivoli
@m.macskosz: ma, 07:26
Jogos a kritikád. Mentségem, hogy nem a környezetkímélő berendezések megadóztatását helyeslem.
Vö: ma, 15:10-ös hsz.
m.macskosz
@tivoli: ma, 15:10 Tudod, kedves "tivoli" @Boszi27: jól beszél.
Szerintem.
Itt nem arról van szó, hogy egy darab szappan 1 forinttal többe kerül, hanem arról, hogy büntetik azokat, akiknek minden fillér számít, mert aki szegény, nem úgy gondolkodik, hogy zakson 1 Ft-tal többe kerül a szappan, hanem úgy, hogy éves szinten ezek az emelések egy-két-sok ezer forintot jelentenek. Egy olyan országban, ahol terjed a hepatitis, a tbc, az ótvar...(és lassan a pestis is) nem "illene" a higiénés termékeket külön adóval sújtani! Ellenkezőleg! Az óvszer és a fogkrém árát például inkább állami beavatkozással radikálisan csökkentenie kellene a kormányzatnak, ha valóban az emberekért lennének. Ha érdekelné őket az ország sorsa:
nem ma
és ebben a pillanatban,
hanem az idén,
jövőre,
2018-ban és utána is.
m.macskosz
@Boszi27: ma, 10:47 Na, előbb is megnyithattam volna a linkedet,
nem koptattam volna fölöslegesen a számat. Pardon, a klaviatúrámat. :)
tivoli
@m.macskosz: ma, 16:15
Csak hergeljétek magatokat.
Az igazán fontos dolgok úgyis elkerüli a figyelmeteket.
m.macskosz
@tivoli: Az igazán fontos dolgok alakulásába sajnos nincs beleszólásom,
az viszont jót tesz a lelkemnek, a testemnek, ha legalább így, virtuálisan
megmondhatom a magamét!
tivoli
@m.macskosz: ma, 17:04
A kis dolgokba sem. Az ember jobban jár, ha megpróbálja a dolgok kevésbé rossz oldalát nézni, "hogy hosszú életű legyen e földön".
m.macskosz
@tivoli: igen, az már feltűnt, hogy Te eléggé megalkuvó vagy, --időnként--
viszont eléggé harcos is, --más alkalmakkor... :)
tivoli
@m.macskosz: ma, 17:14
Csak a koromnak tudható be, minden más híreszteléssel szemben. :-))
1magyar
Az indoklás,hogy az újrahasznosításnak ára van, nem jó, mert azért úgyis pénzt kérnek majd ha le akarja adni valaki az elhasznált elemet.
m.macskosz
@1magyar: Az unió támogatja a környezet védelmét.
A leosztott lóvét nem kellene lenyúlnia Viktornak és bandájának!
Akkor még az újra hasznosítás is lehetne--kapaszkodj meg!--
magyarországi szinten is NYERESÉGES üzlet.
Boszi27
@tivoli: ma, 15:10-re Oké! Fel sem vettem a kést, mert nem vagyok aggr. Ettől függetlenül nem értek egyet veled, mert a 6239 db külön adó majdnem mindegyike érint, mert a gyártó, a szolgáltató, a kereskedő beleteszi az árba, tehát a fogyasztó fizeti meg. Beleértve az útdíjat is, mert nő a száll. ktg. Talán az újabb környezetvédelmi adó nem érint, mert nem tervezek napkollektorokat telepíteni, de ebben az zavar, hogy a napkollektorok és a napelem nem környezetszennyező, nem keletkezik veszélyes hulladék, éppen hogy környezetbarát. Ezen kívül sok-sok dolog van ami zavaró pl:: civilhetes.net/tudomany/miert-nem...
hvg.hu/gazdasag/20150113_Orban_milliardos_kutatointezete_uj_repter
Az állam úgy működik mint a pénzbehajtó, újabbnál újabb adók miközben szórják a pénzt, de nem a közérdekre költik. Egyáltalán ha szuper módon teljesítettünk a meglévő adók mellett, akkor miért a sok új, vagy emelt adó. Nem hiszem hogy ennél már lehet jobban teljesíteni. Üdv.
m.macskosz
@Boszi27: Szóval nem kamu, hogy Orbánnak komoly ingatlan vagyona van Romániában.
tivoli
@Boszi27: ma, 20:11
Kell a bevétel, minden módon. :-)) Pl: gyermekélelmezésre.
F_Viktor
@tivoli: Sok mindent nem értesz:
1) A napelem nem a gazdagok huncutsága. Egy 5,5 kWh-ás rendszer megvásárolható 2 millióért. Ezzel megoldható az elektromos felhasználás, benne a meleg víz és a hűtés, fűtés.
Mindez 35 év alatt évi 57 000 forintba kerül. Ez az igazi rezsicsökkentés.
Ez az egyik ok, amiért támogatni kellene a napelemek lakossági elterjedését, ahogyan teszik a fejlett államokban.

2) Nem érted @Bercifiu: miért emlegette Ádert. Azért, mert a fenti rendszerrel évente 3304 kg CO2 kibocsájtást lehet csökkenteni!!
Ez viszont mindenkit érint, azokat is akik nem rendelkeznek napelem-rendszerrel!

3) A napelemek minden eleme újrafelhasználható, illetve újrahasznosítható. Ezért + a fentiek miatt környezetvédelmi termékdíjnak nevezni egy újabb sarcot, az újabb bizonyíték a fityesz szakbarbárságára, hozzá nem értésére.
tivoli
@F_Viktor: ma, 22:23
Te nem érted, hogy a kormány célja az, hogy mindenki egyformán kivegye a részét az adózásból. Namármost. Ha napkollektorod van, a rezsiköltséged, s ezzel együtt az adóbefizetésed messze alulmarad az elvárhatótól, s ezért kell különadót kivetni.
F_Viktor
@tivoli: A világon SEHOL nem "különadóztatják" meg az alternatív energiát!
Itt megint csak a szó szerinti fejetlenség látszik, mert:
Áder hétfőn bejelenti a Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság megalakulását, mert kiemelten kezeli a kormány a környezetvédelmet.
Ezt helyeslem is, mert úgy néz ki, tavaly Európában Magyarországon emelkedett legjobban az évi középhőmérséklet, 1901 óta a legmelegebb évünk volt (2,04 fokkal magasabb az 1961–1990-es átlagnál, és a 1981–2010-es átlagot pedig 1,51 fokkal haladja meg!).

Tehát Áder hétfőn elkötelezi magát a környezetvédelem mellett, pénteken pedig jön az ennek ellentmondó új adó.
Azt látom nincs az országnak vezetője, sorozatban egymásnak ellentmondó intézkedéseket zúdítanak ránk, a kormány tagjai össze-vissza beszélnek.
Káosz az egész kormány, minden intézkedésük csak a pénzbehajtásról szól. Közös érdekük csak abból áll, hogy mutyik ezreivel a közpénzt lopják.
nezelodo
Elvakult barátom a sarc elbagatelizálásaként a sörkollektor építést gondolja menekülő útnak, mert az adómentes. Jaj barátom, a sör jövedéki adója, meg a doboz termékdíja az smafu? Aztán ha meglátja az éber fidesznyik szimat, majd megadóztatja, ahogy Orbániában kell!
kacsa0707
Már több mint tíz éve oktatok környezetvédelmet, és mindig elmondtam eddig is, hogy nagyon jó a napelem környezetvédelem szempontjából, de a gyártás során több környezetkárosító anyag keletkezik, mint más energia termelő rendszerek működésénél.
Ugye milyen érdekes?? kicsit utána kellene olvasni.
Jellemzően a vizes, és meleg levegős rendszereknél teljes egészében környezet kímélők.
@F_Viktor: @tivoli: @Boszi27: @m.macskosz:
hetöndöe
@kacsa0707: Attól,hogy megadóztatják,még nem lesz környezetbarát.A pénzbehajtás a lényeg,a többi nyilas duma.Legalább 30 új adót vezetett be az Orbán kormány,gondolom csak a mi érdekünkben.:-))))
kacsa0707
Igazából a környezet károsítása miatt kevésnek találom a kivetett adót.
A beszedett adót szélenergia, geotermikus és az általam felsorolt egyéb nem környezetet károsító napenergia alkalmazásának támogatására fordítanám.
tivoli
@kacsa0707: ma, 11:10
Üdvözlöm az ötletet!
Bercifiu
Mert L Simon szerint nem süt éjel a nap.
Boszi27
@kacsa0707: ma, 10:48-ra:"Már több mint tíz éve oktatok környezetvédelmet, és mindig elmondtam eddig is, hogy nagyon jó a napelem környezetvédelem szempontjából, de a gyártás során több környezetkárosító anyag keletkezik, mint más energia termelő rendszerek működésénél."- ezt írtad. Ha valaminek a gyártása során sok káros anyag keletkezik, akkor az nem lehet környezetbarát, akkor sem ha te oktatod, tehát ez az állítás hamis. Én úgy tudom hogy gyártása nagyon anyagigényes, a ráfordított anyagmennyiség kis része található a késztermékben, a többi hulladék, de ez a hulladék környezetbarát. Nem ártana utána olvasnod neked sem, főleg azért hogy ne taníts butaságot.
Boszi27
@tivoli: tegnap, 22:21-re: Nem erre gondoltam konkrétan, ám mivel sok gyerek élelmezése sok helyen gondot okozott a téli szünetben, én valahogy megoldottam volna annak a 18 MD Ft-nak a töredékéből amit néhány önkormányzatnak szórtak Karácsonyra. :))
F_Viktor
@kacsa0707: Várom a számokat. Kiindulhatunk, ha 18 darab napelem egy családban megtermel évi 3000 kWh áramot, akkor 35 év alatt 105 MWh-t, miközben a gázüzemi erőműhöz képest 115,6 tonnával kevesebb CO2-ot bocsájt ki (vagyis semmit).

Tehát érdekelnének a számok, mekkora környezetkárosító hatása van a 18 darab napelem legyártásának, mekkora környezetkárosító hatása van 105 MWh előállításának gázüzemi-, szén-, illetve atomerőműben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.