Tarlós István helyettese lett a KDNP új fővárosi elnöke a választmány döntése szerint.

Bagdy Gábort választották a Kereszténydemokrata Néppárt fővárosi elnökének. A fővárosi választmány teljes egységben hozta meg döntését, "ezzel megnyugtatóan rendeződött a korábbi vezetés – Szalma Botond – körül kialakult helyzet" – közölte a párt.

Az új budapesti KDNP-elnök korábban a párt országgyűlési képviselője volt, a főpolgármester helyetteseként pedig folytatja az előző önkormányzati ciklusban megkezdett munkáját Budapest vezetésében.

Szalma Botond korábbi fővárosi elnököt november 12-én azonnali hatállyal zárta ki a KDNP soraiból a párt országos fegyelmi és etikai bizottsága. Rubovszky György pártügyész arra hivatkozva kezdeményezte a kizárást, hogy Szalma Botond a párt belső rendjét folyamatosan, súlyosan megzavaró magatartást tanúsított, és a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen Budapest IV. kerületében függetlenként indult az önkormányzati választáson. Szalma Botond felfüggesztéséről korábban úgy nyilatkozott, erre azért volt szükség, mert nem akarják, hogy a KDNP-nek önálló arculata legyen:

"Szerintem a Fidesszel való szövetséget csak erősítené egy önálló KDNP. Persze, az  aki csak gombnyomogatónak tekinti az embereket, ezzel nyilván nem ért egyet. El kéne dönteni, hogy van KDNP, vagy nincs. Akkor legyünk inkább egyszerűen a Fidesz tagjai."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.