Szita Károly kaposvári polgármester azt kérte  Fónagy János államtitkártól, hogy a kormány minősítse vissza főúttá a kaposvári elkerülő utat.

Továbbra is folyamatosan lobbiznak a fideszes polgármesterek azért, hogy elkerüljék az útdíjat a városukat érintő szakaszoknál, így Szita Károly, Kaposvár polgármestere is. A városvezető az Index információi szerint hétfőn találkozott személyesen Fónagy Jánossal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárával, és nem mindennapi változtatásért lobbizott: azt kérte, minősítsék vissza főúttá a várost elkerülő szakaszt.

Szita korábban azt mondta az Indexnek, hogy azért szeretné az útszakasz ingyenességét, mert „még nincs kész az M67-es gyorsforgalmi út és az M9-es autópálya, és így a 61-es főút ezen szakaszán nem indokolt az autóút minősítés sem”.

A polgármester a mostani tárgyaláson azt javasolta az államtitkárnak, hogy a januártól fizetőssé vált 61-es út legyen inkább kiemelt főút vagy főútvonal emelt sebességű szakasszal. Így Kaposvár két legyet ütne egy csapásra: ugyanúgy 110 km/h maradna a sebességmaximum, viszont nem kellene Somogy megyei matricát venni az útra. Az útdíjrendelet ugyanis csak az autóutakra vonatkozik, a főutakra nem.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Felébredt a III/III-as ügynök!Karcsikám te sem gondoltad volna,hogy az orbán haverod a szádba szarik.
levarosbukta
@73 ! Ő se szarik arra az asztalról ahonnan eszik. Tessék, lássék tiltakozik csak.
Fradigege
Nincs kivétel. Röhej, hogy aki jobban lobbizik, nagyobb csókos az kikönyököli magának, de az ország másik fele lepippanthatja magát. Megy a kilincselés. Csúsznak másznak a gerinctelenek családjába tartozó nyalókaférgek.
73
@levarosbukta: ezeknél már nem lehet tudni.Úgy áldozzák be a saját kölyküket,ahogyan az érdekük kívánja.
kamazuka
Mintha ezt írtam volna már a neten,hogy vissza kell minősíteni.Nem beszéltünk össze a plgármester Úrral,hogy vissza kell minősíteni,de örülök,hogy ötletem valósággá vállhat!!
pbalage
szerintem meg kell kapni Kaposvárt a négy sarkánál fogva és arrébb cipelni 30 kilométerrel, aztán kerülgesse a semmit, aki akarja.
Lehet, hogy öt sarka van, ezt a részt most nem vágom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.