A fejlesztéseket az elkövetkezendő öt évben meg is valósítanák – derült ki a Magyar Közlönyből. Összesen hét nagyváros térségét érintené a kiemelt gyorsforgalmi utak építése az ország költségvetésének terhére.

A beruházásokra az ellenzék szerint nincs fedezete a kormánynak. Az Együtt úgy látja, tervek végrehajtásához az állami kiadások lefaragására, adóemelésre lesz szükség – ezt cáfolta kormány közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

750 milliárd forintot költene a kormány utakra

A százmilliárdos költségeket a gazdasági növekedés fedezi majd Tasó László elmondása alapján.

A 2020. december 31-ig végrehajtandó útfejlesztések Debrecent és környékét, Albertirsát, Kecskemétet, Békéscsabát, Sopront, Esztergomot, Győrt és Bátonyterenyét érintenék – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója, Loppert Dániel az RTL-t.

A komolyabb beruházásokat a kormány a következő önkormányzati választás évére időzíti.


43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Ez a tahó laci azt mondja,hogy a gazdasági növekedésből fedezik majd az utak építését.Akkor lófasz lesz,nem út drága fityeszes majmok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feraj49
Csak,hogy legyen mire hivatkozni,meg miből lehet "lecsípni" !
lópicigáspár
Ha megcsinálják felénk is, rájuk szavazok! (na el ne higgyétek!) :-D
kkalman
Köszönet a baranyai fitymaszosoknak, hogy ebből is kimaradunk!
Fradigege
Szerintem nem lesz ennyi. Elviszik majd a stadion beruházások a felét. +csúszik az egész projekt. Majd 2020 után okosabbak leszünk. Ezek meg vannak győződve arról, hogy hatalmon lesznek.
szandokan
@Fradigege: Miért, szerinted ki lesz hatalmon akkor?
73
Ez a tahó laci azt mondja,hogy a gazdasági növekedésből fedezik majd az utak építését.Akkor lófasz lesz,nem út drága fityeszes majmok.
szandokan
@73:
Tévedsz. Lehet, te nem keresel jól, nem járulsz hozzá a gazdaság növekedéséhez a munkáddal, de vagyunk jó néhányan, akik komoly hasznot termelnek idehaza az államnak (is). Ha a stadionok összejöttek belőle, ez is meglesz.
human
@szandokan: Jajj már megint ez a melldöngetés. Nem azért nem járulnak az emberek többel a költségvetéshez, mert nem akarnak, hanem mert alacsonyak a fizetések. És miért lehet egyesek fizetése magas? Mert a többiektől csoportosítják át hozzá.
nezelodo
Lehet, hogy a lényeg ott rejtőzik, ki lesz a vezér szívéhez közelálló, aki ezt a légvárat felfújhatja, hogy a paraván mögött újraosszák ami elosztható.
human
Jó hír. Több értelme van ennek mint a stadionoknak. Ha nem dupla áron fogják csinálni, mint kulturált országokban és a minőség is megfelelő lesz (ma optimista hangulatban vagyok :), akkor végre adhatok egy piros pontot a kormánynak .
73
@szandokan: az igaz,hogy nem keresek havi sok százezer forintot,mint te.De 23 éve becsületesen adózom.Igaz nem vagyok egy fityeszes seggnyaló köcsög,hogy komoly hasznot termeljek ennek retkes orbán kormánynak.Én csak egy dolgozó ember vagyok,aki nem ér rá pénzt lopni.Ahogyan ellopták a stadionokra és megannyi másra ebben az országban.
szandokan
@human: Én magam keresem meg a pénzemet, nem átcsoportosítással.
szandokan
@73:
Fityeszes seggnyaló...Mert szerinted sem lehet másként sok pénzt keresni? Elég szűk a látóköröd akkor.
73
@szandokan: olvastam"értékes"soraidat.Többet nem is vártam tőled.
73
@szandokan: nekem ne is!Feleljél meg a stadionos barátaidnak.Hát ha kapsz 1-2 ingyen jegyet a vak-1-es meccsekre.
Mobil123
@73: Nyugi ne idegeld magad vele mert nem éri meg hidd el nekem . @szandokan: -nak csak azok az emberek a jók akik cégtulajdonosok és milliókat "keresnek " havonta mert ugye azt vallja hogy hasonszőrű ismerősei akkor sokat tesznek a hazáért.
Csak egy kis adalék hogy miből is lesz első neki futásra fedezet amit persze majd 20-30 évig nyöghetünk akik ugye nem tesznek annyit az asztalra egyesek szerint.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/oriasi_hitelt_kap_magyarorszag_ime_a_reszletek.590899.html
szandokan
@73: @Mobil123: Tévedésben vagytok, én csak azt nem szeretem, amikor egy kalap alá veszitek az összes olyan embert, aki nem minimálbéren él. Vannak köztük csalók, de vannak okos, tanult emberek is, akik valóban előre viszik a gazdaságot, mellette igen jelentős adót fizetnek az államnak. Tudod 73, te sem látsz tovább az orrodnál. Az élet nem 2010 - ben kezdődött el, nyugodtan visszamehetsz még pár évtizedet. Nem függ mindenki a kormányoktól, az már régen rossz.
73
@szandokan: szerintem meg te értesz félre,és még az orromnál is tovább látok.Olvasva a mondani valódat,igazból egyről beszélünk.Csak én nyersen fogalmazok,és fityesz ellenesen.De ezt én vállalom is!Te is fogalmaztál úgy,mint lézer jankó(ki mennyit ér).Te próbálod védeni a fityeszt,én én ütöm.Így hiába mondunk egyet,még sem értjük meg egymást igazán.Végül is szólás szabadság van:-).@szandokan:
73
@Mobil123: köszönöm a jó tanácsodat,azért agyvérzést nem fogok kapni senki miatt.Leírtam szandokánnak egy rövid szösszenetben a véleményemet,aztán utána elolvasom a sok"tetszik"vissza jelzéseket:-).
Mobil123
@szandokan: Te meg egy kalap alá veszed az össze embert aki nem keres annyit mint te! Tudod én 14 éves korom óta dolgozom folyamatosan és lehet hogy nincs diplomám de attól még én is tettem és teszek az ország asztalára és nem keveset . Nem csalok, nem lopok, nem sumákolok immáron 35 éve . Tudod rajtam kívül még van egy pár millió ember aki ugyan ezt teszi!
Te mindenkit lenézel és újra mondom ezek után csodálkozol hogy neked esnek .
Az hogy a vállalkozók gyöngyei minimálbérrel jelentik be a dogozóikat arról nem a beosztott tehet , nem melós csal hanem a vállalkozó.
Mobil123
@73: Persze hogy azt mondja amit lézer hisz barátok. Vagy ezt nem tudtad?:-))
73
@Mobil123: nem ismerem Kabír Bedit,de látom te annál jobban:-)
Mobil123
@73: Hát harmadik éve vagyok itt és volt idő rá:-)) Egyébként ő maga írta itt .:-))
73
@Mobil123: van egy közmondás;madarat tolláról,embert barátjáról.
szandokan
@73:
Ne ítélj látatlanból. Lázárt ismerem, mivel 30 km választ el tőle, és mivel mindig az üzleti életben dolgoztam, persze hogy ismerem. Ebből azért még ne vonj le következtetéseket.
szandokan
@Mobil123: Miért kell kötözködnöd? Én csak visszatértem régi önmagamhoz, amit akartam, már megtudtam. Most megint van egy kicsivel több időm, néha megjelenek. Kicsit ugyan kritikusabb vagyok, de nem úgy, mint anno Bonbon...:-) Már nem akarsz találkozni velem, ha megyünk a nyáron Petivel? Nem kötelező, attól mi megyünk...
73
@szandokan: én abból vontam le a következtetéseimet,ahogyan viselkedik,és amiket mond.A véleményemet meg továbbra is tartom;egy retek szarházi,akinek börtönben a helye!Ui;hitlert is volt aki szerette,ismerte.
szandokan
@73:
Én csak ismerem, szeretni mást szeretek...:-) Egyébként sajnos sokat változott az évek alatt, és ez nem pozitív irányban értendő.
73
@szandokan: ezért úúútálom a politikusokat!Addig vagyunk fontosak,míg tátott szájjal hallgatjuk őket.Majd rájuk szavazunk.lézer jankó is beállt ezen politikusok nagy csoportjába.Dögöljön meg az összes.Rajtunk élősködnek.Van 1-2 közös dolog,amiben egyet értünk.
szandokan
@73:
Nyugi, én is látom ugyanúgy a rossz dolgokat, de én meglátom a jót is. Nem ítélkezem soha egy cikk apropóján, előbb tájékozódok. Sok olyan eset volt már, ami később nem bizonyult igaznak. Mindenért Orbánt hibáztatni túlzás, ahogyan Gyurcsány sem tehetett arról, hogy nem lehet két ember egyforma képességű.
73
@szandokan: az elmúlt 25 évben a magyar emberekkel semmi jó nem történt.Persze a mindenkori kormányok próbálták jobb vagy szebb színben feltüntetni a 4 vagy 8 évüket.Ma már elég sokan tudják,hogy hazugság volt minden.Orbán a miniszterelnök,ő felel mindenért.Ahogy a szülő a kölkéért.
szandokan
@73:
Azért Orbán nem felelhet mindenért, például hogy valaki mire képes az életben, mennyire agilis, mennyire rátermett, mennyire akarja a céljait elérni. Látod, éppen ezt nem szeretem, hogy mindenki hibás, csak én nem, akinek meg jól megy, az vagy csaló, vagy Fideszes. Gyerek (nem kölök) téren már igazad van, nekem is van öt, jól tudom, mekkora felelősséggel jár. Amiben igazad van, hogy az egyszerű munkás emberekre ma nincs túl jó világ, kivéve, ha jó az igazgató...:-)
73
@szandokan: ez már egy következő beszélgetés témája.Az írásod első fele globális probléma.Ui;ha fel emeli a kezét,le ejti a kölköt(az ördög jobb és bal keze 1).
Mobil123
@szandokan: Először is nem kötözködöm csak a véleményem írtam le.
Másodszor válaszoltam én igennel kérdésedre a találkozóra? Nem.
Elovastam anno mind kettőtők levelét, neked megirtam a véleményem ami nem.különbözik amit a falon írok. A megbízott íród levelére meg semmit nem reagáltam ami rád vagy másra vonatkozna. tudod nagyon nem szeretem a kavarást.
coyote3
A mocskos gyarmatosító Unio pénzéből??? csak nehogy Juncker a pénzt is kivezesse , mint a disznót...
szandokan
@Mobil123: Rendben van, akkor maradunk virtuális ismerősök:-)
hetöndöe
Legalább annyit építsetek kedves fidesznyikek,mint anno a gonosz cucik,mert eddig a teljesítményetek egy nagy nulla.A pofázáson kívül máshoz nemigen értetek.
szandokan
@hetöndöe: Felénk a szocik 8 éve alatt nem jött össze az útfelújítás, ma már rendben van. Tudom, ez csak egy a sok rossz út közül, és bőven van mit helyreállítani, a remény hal meg utoljára.
hetöndöe
@szandokan: Mit is mondanál mást,persze ettől nem biztos,hogy igaz.
Az M7 és az M6 meg maga a valóság.:-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.