Elutasította, és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke Gaskó Istvánnak és Demján Sándornak a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos országos népszavazási kérdéseinek aláírásgyűjtő íveit, mivel az Összefogás Párt elnöke már benyújtott egy azonos tárgyú kérdést, és abban még nem született jogerős döntés.

Gaskó István, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája elnöke és Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ügyvezető elnöke január 20-án nyújtotta be három kérdésének aláírásgyűjtő ívét. A három kérdés a következő volt: "Egyetért-e azzal, hogy a kiskereskedelmi szektorban a vasárnapi munkavégzés tilalma megszüntetésre kerüljön?",  "Egyetért-e Ön azzal, hogy ne korlátozzák a bolti kiskereskedelmi egységek vasárnapi nyitva tartását?" és "Támogatja-e Ön a bolti kiskereskedelmi egységek korlátozás nélküli vasárnapi nyitva tarthatóságát?".

Pálffy Ilona, a NVI elnöke pénteki határozatában az aláírásgyűjtő íveket elutasította.

Az NVI elnöke emlékeztetett: Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke január 7-én már benyújtott egy népszavazási kérdést ugyanebben a témában; az a kérdés úgy hangzik, "Egyetért-e Ön azzal, hogy vasárnap minden üzlet zárva legyen?"

Az NVI-elnök hozzátette: a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, márpedig Szepessy Zsolt január 7-ei kérdése és a Liga Szakszervezetek elnökének és a VOSZ elnökének a kiskereskedelmi üzletek nyitva tartásáról szóló kérdései ugyanarra a tárgykörre vonatkoznak. Az NVI elnöke ezért a kezdeményezéseket nem terjeszti az NVB elé.

(Az NVB pénteki ülésén megtagadta a Szepessy Zsolt által benyújtott kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését, ám a döntés még nem jogerős: az NVB döntése ellen 15 napon belül lehet felülvizsgálati kérelmet benyújtani a Kúriához, amelynek 90 napon belül kell döntenie.)

Az NVI elnöke korábban már – ugyancsak az azonos tárgykörre vonatkozó előírás tilalma miatt – elutasította Szepessy Zsolt egy másik kérdését, amely szintén a boltok nyitva tartásával volt kapcsolatos, valamint Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének szintén a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatos kérdését. Az NVB pedig azért tagadta meg január elején Szepessy Zsoltnak az "Egyetért-e Ön azzal, hogy vasárnap minden multi nyitva legyen?" kérdésének hitelesítését, mert úgy ítélte meg, a "multi" kifejezés jelentéstartalma bizonytalan és értelmezhetetlen.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Most nem a rezsit védik meg a fityeszes rohadékok.Ha nem a kdnp-s ökörséget is.Mint a Hofi viccben;füstszűrős sapka!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
73
Most nem a rezsit védik meg a fityeszes rohadékok.Ha nem a kdnp-s ökörséget is.Mint a Hofi viccben;füstszűrős sapka!
human
De legalább nem beszél senki a NAV botrányról. Például, hogy sorra Vida Ildikó mindenkit feljelentett aki a nav botrányt firtatta.
orogordog
Mi lenne nyitva vasárnap ha mid kivonul. Csődbe mentek a vasárnapi zárva tartás miatt, a mi még meg sem történt.
kkalman
Addig húzzák halasztják, míg értelmét nem veszti a népszavazás. Ráadásul, csak a fitymaszosok tudják, mikor jár le a 90 nap, és abban a pillanatban ismét be tudnak adni egy elutasítható kérdést, amit természetesen elutasítanak, és kezdődik újra a kilencven nap. Így lehet meghiúsítani törvényes keretek között egy népszavazást, ami kedvezőtlenül érintené őket.
karma1
@orogordog: Hogy tudd: a TESCO NEM MENT TONKRE, kizarolag az uzleti szamitasai szerint nem eri meg neki Ma.o.-n uzemeltetni a vesztesegesen mukodo videki diszkontjait.
Egyebkent ha kerhetlek, lennel szives egy kicsit esszerubben es atlathatobban fogalmazni es irni, mert eleg nehez kibogozni a mondanivalodat , bar neha nem is erdemes
karma1
Na, ETTOL fog kiborulni vegleg a bili, marciusban, meg persze attol, amin most dejcstompika mely csendben ugykodik: osszehozni az internetadora valamilyen jo urugyet es nevet.

Ha ez a ketto osszeadodik, meg marcius 15-e is eljon, ez a 3 dolog egyutt eleg indok lesz a biliboritasra...:o)))

Fijjug, akik melyebben jartok az informacioban: ezen a marcius 15-en mar esedekes lesz-e a Paks II. hitel elso torlesztese, avagy egyaltalan megkaptuk-e azt a hitelt, vagy mi van ezzel? Mert ha megkaptuk, akkor bizony 15-en kell az elso reszletet torleszteni. Most akkor ezert jon a Putyin?
orogordog
@karma1: Használj ékezetet azt érted amit kell. Ha nem éri meg lehet távozni, multi mizéria előtt is eladó voltam és most is az vagyok.
karma1
@orogordog: Ekezetet meg a te kedvedert sem fogok hasznalni, egyebkent betuid maradnak ki, MASSALHANGZOK, amihez ugye nem kell ekezet.
Tavozni meg te fogsz, mint a tobbiekhez eleg bunkon hozzaallo blogolo

Az allasodnak meg addig orulj, amig megvan, - lehet, nem tul sokaig.
Desischado
@karma1: Nem kizárt, hogy igazad van. túl sok ez egyszerre. Remélem, nagyon meleg tavaszuk lesz!
szandokan
@karma1: Így van, a Tesco nem ment tönkre, és én nagyon dühös vagyok azért, hogy egy üzletláncnak így bekavartak, akikkel 2012 - ben még stratégiai megállapodást is kötöttek. Az embereket nem érdekli az, hogy ahol vásárol minden héten, esetleg kicsit veszteséges, egy üzletlánc meg képes arra, hogy a hasznot hozó forrásaiból ezt vígan kompenzálja. A máik meg az, hogy az ott dolgozókat sem az érdekli, hogy mekkora az üzlet bevétele, ha rendesen megkapják a fizetésüket.
szandokan
@Desischado: A tavasz nem ígérkezik melegnek, még áprilisban is lehet hó...:-)
karma1
@szandokan: Me'g ha egypar uzletuk veszteseges is volt, akkor azt a nagyon jol meno uzleteik nyeresegebol nyugodtan kompenzalhattak, ezzel kivarhattak volna a magyarorszagi jobb gazdasagi viszonyokat, es akkor megtarthattak volna a videki , (most) veszteseges uzleteiket.

Kar, hogy ki lettek a piacrol b@szva, es raadasul ilyen latvanyos korulmenyek kozott - ezt a TESCO mar sohasem fogja megbocsajtani legalabbis az orban-kormanynak.

Persze, egeszen mas lehet a velemenyuk, ha valtozik a vezetes, es azzal egyutt a gazdasagi vezetes is, jobb kondiciok mellett meg visszaterhetnek, mert a TESCO vezetese nem hulye es nem ellensege a sajat zsebenek...:o)))

Ezzel a lepessel viszont nem csak a TESCO-t, mint nagybefektetot riasztotta el a csuti orias, hanem - felesleges erofitogtataskent - bemutatott a tobbi ittlevo multinak is, hogy "ratok is ez a sors var"...
Nem vagyok meggyozodve rola, hogy a Baumax elment volna, ha a vezir nem lepi meg ezt a huzast a TESCO-val
karma1
@tivoli: Ezt a cikket mar elkuldted nekem egyszer, de nem egeszen ismered (mint ahogy en sem), hogy mi van a hatterben.
A magyar gazdasaghoz szokott otthoni polgaroknak ezt a cikket el lehet sutni ezzel a latvanyos cimmel: "Vegveszelyben a TESCO"
Hogy megnyugtassalak: ezt a cikket CSAK MA.o.-n es csak most lehet eladni, es csak a gyakorlatlan plebsznek.
Szerinted mekkora ez a ceg az anyaorszagban es ugy a vilagban altalaban, ha 49 (!) azaz NEGYVENKILENC UJ uzlet nyitasarol mondhat le? Mert en talalkoztam Amerikaban is a TESCO-val es ott IS nagyon jol ment, igaz, nem a Long Island-en, hanem Brooklynban, ott viszont tobb is volt belole.
A TESCO tulajdonosai tudnak szamolni, es a legkevesbbe sem akarjak csodbevinni a ceguket, viszont ha - egyenlore - elallnak a tovabbi fejlesztestol, es mely arleszallitasokkal gyorsan megforgatjak az alaptokejuket, akkor talpon maradhat a ceg.
Csak annyit kellene nalunk is tudni az embereknek, hogy mekkora haszonkulccsal dolgozik a ceg (ami persze nem veletlenul titkos), es mindjart valaszt kapnank arra, hogy meg a melyen leszallitott arakon is van annyi haszon, amitol a vallalkozas minimum nullszaldos lesz.
Sajnos, a magyar agy a kommunista, szocialista gazdasagi kepleteket ismeri csak, a kapitalistarol halvany goze sincs - tisztelet persze a kivetelnek.
Mely arleszallitasokat akkor is rendeznek, amikor egy nagy ceg meg akar szabadulni egy korabbi beszallitojatol - ez akkor tortenik, amikor a termelo emeli az arait, es mar nincs annyi haszna a kereskedonek az o arujan. Ilyenkor "clearance sale"-t csinalnak, mert kell a hely a raktarakban az uj, olcsobb beszallitok termekeinek. (Latom a sajat uzletunkben is ezt a tendenciat, csak kicsiben).
tivoli
@karma1: tegnap, 23:48
Igazat adnék neked, ha magam nem első kézből ismerném a helyzetet. A cikket csak azért linkeltem be, hátha a magad szemének hiszel, de úgy látszik nem elég figyelmesen olvastad el.
szandokan
@tivoli: @karma1: Azért a tivoli által idebiggyesztett link kicsit változtat a helyzet megítélésén. Mindettől függetlenül eddig nem volt tervben a hazai Tesco üzletek egy részének a bezárása.
karma1
@tivoli: @szandokan: Nezzetek, en masodszor is elolvastam a cikket, es akarmit mondotok, de a cikk cime es a tartalma meg koszonoviszonyban sincsen egymassal!

Eloszor is: nincs a csod szelen, vagyis "vegveszelyben" a ceg, - az, hogy az elcseszett konyveles hibait helyrehozzak, valoban szukseg volt radikalis intezkedesekre, de meg igy is meg akarjak tartani az osszes kulfoldi erdekeltseguket, igy a magyart is, ahol a beveteluk NOTT. A tozsden a reszvenyeik is emelkedtek, es a veszteseges boltok bezarasaval, illetve a tervezett 49 uj uzlet felepitesevel varnak, a tervezett nyereseguket fele osszegben allapitottak meg, es jelenleg keresik a felelosoket, illetve vizsgaljak a konyvelok es a legfelso vezetok felelosseget.

Bocs, de en egyenlore csak ennyit latok, es persze a fentebbi, 23.48-as hsz-em is ervenyes meg.

Tivoli baratom, mit jelent, hogy Te "elsokezbol" ismered az esetet? Es ebben a cikkben mibol derulne ki az, hogy becsodoltek, illetve "vegveszely" van? (Komolyan kerdezem, mert nekem ez sehogyan sem all ossze...:o((((
karma1
@orogordog: Mondd, te nem a Csizmas vagy? Neki van allandoan baja az ekezeteimmel, szinte szorol szora ezt szokta irni, amikor egy ujabb neven eloretor a Propin...

Na meg a stilus ,... Meg a stilustalansag is jellemzo, valamint az arrogancia is... Rad az utolso mondatom a jellemzobb...:o))) Ha nem tetszenek a hsz-eim, csak ugord at oket batran, igerem, en is atugrom a Te irasaidat,...:o)))))
tivoli
@karma1: ma, 10:38
Az elsőkéz nem ebből a cikkből jön le, hanem a való életből.
Amúgy ha figyelemmel kisérted volna például az Investort, ahol nem is olyan régen hosszan cikkeztek a Tesco mélyrepüléséről, akkor másként látnád a helyzetet. S ez még a "kiebrudalás" előtt időszakban történt. Még valami olyasmit is írtak, hogy nem segített a vezetőváltás, az se tudta megállítani a hanyatlást.
Szerintem itt valami konkurencia harc lehet a háttérben, hogy egy ilyen nagymultú nemzetközi áruházlánc egyik hétről a másikra vesztességessé vált. Kell a hely az újaknak?
karma1
@tivoli: Ha nalunk javultak a beveteli mutatoi, es nyilvanvalova valt, hogy konyvelesi hiba okozta az elszurt gazdalkodast, akkor hogyan szolhattak mar jo regen "melyrepulesrol"? Nem kekeckedni akarok Veled, csak megerteni az ellentmondast, mert a nepszavas cikk tartalma szerint csak egy egyszeru belso manoverrol van szo, fejlesztesvisszafogasrol, es a veszteseget termelo boltok megszunteteserol, barhol is legyenek azok.
tivoli
@karma1: ma, 11:18
Ne fárassz már. A tények tények, akármit is magyarázol bele privát. Jutalékot meg úgyse kapsz az ingyenreklámért. :-))
Nekem egyébként tök mindegy, mert amelyik Tesco boltban érdekelt vagyok, az marad. Vasárnap egyébként soha eszembe se jut bevásárolni. Vasárnap a pihenésé.
karma1
@tivoli: Akarmilyen pipa vagy, de a TESCO meg jo ideig allni fog akkor is, ha a csuti orias innen eluldozi oket...:o)))
tivoli
@karma1: ma, 11:41
Nagyon remélem, mert annak ellenére kedvelem a boltot, hogy a közvélemény szerint rossz a híre.
orogordog
@karma1: orogordog név alatt midig is én lakozok több mint 5 éve. Nem bírom a fideszt sem a éhbérért dolgoztató nyugati szárrágókat.Ja meg kurvára unom a vasárnap vásárolgató éhbéres vagányokat, ne rajtunk csóró eladókon éjék márki heti sérelmüket. Minimál bérért nekem mindegy kinek dolgozok.
m.macskosz
@orogordog: Védted is a zárva tartás ötletét ezerrel,
ezért lehet, hogy eladó is maradsz életed végéig...
...és akkor még mázlid lesz! tegnap, 21:38
soljanka
Én ezt a két nagyfejűt mindig keverem - ő a szotyis haver a Vitya páholyában, vagy a másik?
orogordog
@m.macskosz: Ha nem lett volna rendszerváltás TSZ elnök is lehetnék. Vasárnap akkor sem volt nyitva semmi csak egykét városi nonstop. Az a bajotok, hogy vasárnap sajnáljátok a magyaroktól a pénzt, röviden filléreztek, azért harcoltok az auchanért és a tescoért. A szakszervezeti vezetők meg a milliós borítékért, nem a dolgozókért.
m.macskosz
@orogordog: "Ha nem lett volna rendszerváltás TSZ elnök is lehetnék."
Aki ma eladó, az a rendszerváltás előtt se lehetett volna TSZ-elnök.
"Az a bajotok, hogy vasárnap sajnáljátok a magyaroktól a pénzt, röviden filléreztek, azért harcoltok az auchanért és a tescoért." Képzeld, én tényleg megnézem, mire mennyit költök, ezért vásárolok ott, ahol nekem megéri. A vasárnapi zárva tartás engem személy szerint nem érint: a legritkább esetben vagyok szabadnapos vasárnap!!!
szandokan
@m.macskosz: Én egyáltalán nem nevezném a Tescot olcsónak. Inkább azt mondanám, hogy minden féle árkategóriában talál az ember valamit magának, akár még műszaki téren is. Persze egy Bentley - re nem ott kell gumit keresni:-))
orogordog
@m.macskosz: Az eleje az mi lett volna ha. :) Második része az komoly. Mindent meglehet venni hétköznap is ha 22.00.-vagyunk nyitva.
m.macskosz
@szandokan: Egy büdös szóval nem mondtam, hogy a Tesco-ban költöm a pénzem.
Ha meg Bentley-m lenne, nem kellene gondolkodnom rajta,
hogy kereket cseréljek-e rajta,
gumit meg pláne nem!
karma1
@soljanka: Mindketto,... A Csanyi meg a Demjan is,...
panellproli
Csak huzogálják a kis molyfingok a macska bajszát, majd csak lecsap rájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.