Nem értik, miért akarják államosítani a szakmájukat. Van, aki az ötletet a '60-as évek téeszesítéséhez hasonlítja – derült ki az RTL Klub híradójából.

Bár a kormány a rezsicsökkentésre hivatkozik, a liftszerelők úgy gondolják, az államosítás után sem lenne olcsóbb a szolgáltatás. Mindössze annyi változna, hogy nem a közösköltségből fizetnék ki a pénzt, hanem a lakók adójából. Azt sem tudják, hogy az állam honnan szerezne megfelelő szakembereket gyorsan, hiszen liftellenőr csak olyan gépész – vagy villamosmérnök lehet, akinek még van hozzá 3 éves szakmai gyakorlata is. A liftellenőrökhöz hasonlóan a liftkarbantartók is értetlenül állnak a javaslat előtt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Na énszerintem a következő fog történni:
a Liftes Józsi Bt eddig megszerelte a liftet 100 forintért
Volt rajta valamennyi haszna, teszem azt 30 forint, ebből etette a kölkeket meg lecsempézte virágmintásra a verandát.
REZSICSÖKKENTÉS!
Jön a fidesznyik, megmondja, hogy "Ácsi, ácsi! Ez sok! Ezután 95 a liftjavítás!"
Megalakul a Magyar Nemzeti Liftjavító Vállalat.
A Liftes Józsi üzleti körét lenyúlják, Liftes Józsi alkalmazott lesz a saját cégében (ami persze már a Magyar Állami Liftkezelő)
Liftes Józsi ugyanúgy kimegy liftet szerelni mert nincs senki, aki hozzá merne nyúlni a Kossuth utca 7/b liftjéhez, de a 30 forint helyett már csak 5 forintot kap.
5 forint a működtetési költség, 15 forint megmarad a fideszes csókáknak aranyórára.

Az emberek pedig örülnek és továbbra is boldogan szavaznak a fideszre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@papa.49: Az a baj hogy lassan ki öregszik a szakma! 25-évig kisiparosként másodállásban lifteztem! Akkor még voltak tanulók,volt köztük néhány ügyes, szorgalmas gyerek! Én már a 74-évemmel nem tudom csinálni! Sajnos a jobb szakemberek min külföldre mentek! Maradtak az idősebbek,de már ők sem bírják sokáig!Ha meg államosítják,na az lesz a szakma halála!
papa.49
@mate03: Amit írtál az az igazság, bár ez nem tetszik sokaknak...
A cél nem a ,,lift javítás,, hanem a pénz lenyúlás, és ebben, de csakis ebben verhetetlen a fütyisz...
A biztonsággal mit se törődnek, lehetett volna példát statuálni az iszapkatasztrófánál, és mi lett semmi, a nagy felhajtás után...
Desischado
@pbalage: Szerintem is erről van szó. Kell valamelyik csókosnak! De ennyire vagyunk, hogy már nem tudnak mást mit lenyúlni? A liftkezelők/szerelők, meg majd közmunkások lesznek mint a kéményseprők, éhbérért! Ki van ez találva rendesen!
papa.49
@Desischado: Sajnos megint igazad van, ez a bandérium teljesen ,,igába,, akarja hajtani a népet, kérdés meddig tűri a nép...
Desischado
@papa.49: Papa, kedves barátom, (nem baj ugye, hogy így címezlek) ez engem is nagyon de nagyon érdekelne, hogy meddig a viharba tűrjük még ezt a törvényesített rablást! Azért bízom abban, hogy egyszer borul a kártyavár!
papa.49
@Desischado: Borulni borulni fog de egyenlőre nem látni azt aki az élre tudna állni, addig míg nincs egy hiteles vezetője a dolognak, csak spontán megmozdulások vannak, nem nagyon lesz komoly eredmény...
Ahhoz hogy a nép összefogjon még kell egy kis idő, és jó sok szenvedés sokunknak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.