Áruházról áruházra vizsgálja át a magyarországi Tesco egységeit a brit anyavállalat, és a nyár végére derülhet ki, bezárják-e azt a 31 üzletet, amely nyitása óta nem termel hasznot – írta a Magyar Nemzet egy áruházvezetőre hivatkozva.

Magyarországon tartózkodnak az anyacég képviselői, akik az áruházakat járják sorra és többek között az akciókat nézik át, amire korábban még soha nem volt példa.

Biztosat senki sem tud a 31 veszteségesen működő egység további sorsáról, itthon ugyanis a brit vezetés döntésére várnak – tette hozzá a Magyar Nemzet szerint az áruházvezető. Arról is beszélt a beszámoló szerint, hogy a szóban forgó egységek a kezdetektől nem működnek eredményesen, mert többségüket olyan helyen nyitották, ahol a vásárlóerő nem tartja el az üzletet, vagy a közelben több multi egysége is megtalálható.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Minden vállalat időnként felülvizsgálja részlegeit, hogy megfelelő hatékonysággal működnek-e. Kell-e bővítés, szűkítés, profilátalakítás. Ha menthető, mentik, ha nincs értelme, bezárják. Ennyi.
Egyszerű racionalizáció.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ez a hir szerintem nagyon "allitolag", ezt en egyaltalan nem hiszem el! Nem hiszem, hogy a TESCO tobb mint 20 evig hagyott 31 (!!) veszteseges boltjat mukodni!!! Szoval ez vagy nem volt ANNYIRA veszteseges (valoszinu mindig volt egy keves nyeresege), vagy nem 31 uzletrol van szo, vagy csak a nevtelen uzletvezeto akart egy kicsit fontoskodni...:o(((

Bulvarfirkaszok magasfordulaton...:o(((
Yoda69
@karma1: Nehez idok jarnak a Tesco-ra nem csak nalunk. A legnagyobb bajuk az hogy a forgalmuk fele az UK-ban keletkezik, tehat nem nagyon sikeresek worldwide. Talan csak Azsiaban tudnak enyhe novekedest felmutatni.
Mindezt tetezi a magyar kormany intezkedese, amivel a veszteseges uzleteket buntetne, igy en nem csodalkoznek rajta, ha tovabbi massziv uzlet bezarasok lennenek reszukrol. Hosszutavon, ha a fideSS marad azt sem tartom kizartnak ha teljesen kivonulnanak, mint a Baumax is.
karma1
@Yoda69: Amikor en meg otthon voltam (15 evvel ezelott) a TESCO-knak oriasi forgalmuk volt, - igaz, akkor csak a Penny Market volt a nagy ellenfel, bar a Penny-nek igencsak silany valaszteka volt, egy napon emliteni sem lehetett a ket uzletlanc arukeszletet.
Ha viszont orban most a bezarassal teljesen lehetetlenne teszi oket, es meg ezt a keves hasznot is elveszi toluk, akkor (meg egyebkent is) Neked lehet igazad, valoban teljesen kivonulhatnak. csak hogy a CBA-t helyzetbe hozhassak,... Ugy ahogy van, szemetseg amit csinalnak...
tivoli
Minden vállalat időnként felülvizsgálja részlegeit, hogy megfelelő hatékonysággal működnek-e. Kell-e bővítés, szűkítés, profilátalakítás. Ha menthető, mentik, ha nincs értelme, bezárják. Ennyi.
Egyszerű racionalizáció.
szandokan
@Yoda69: @karma1: Most nem azért, de szerintem meg nem Orbán, hanem Gyurcsány miatt zárják be őket...Emberek, azért próbáljunk már gondolkodni is egy cseppet a gyűlölködésen túl. Na persze lehet, Orbán és Mészáros lefizette az egész Londoni Tesco láncot, hogy kezdjenek vizsgálódni, bezárni...
Január
Nem a Tesco védelmére, de anno városunkban először a Tesco létesített üzletet a ma már szinte kereskedelmi parknak nevezhető helyen. Majd rátelepült a Lydl,, Aldi, és végül a Spar. A többiről nem írok, mert azok profilja csak részben jelenik meg a Tescoban. / Valamint a fenti cégeknek még van több üzlete is a városban./
Tehát túl sokan osztozkodnak most már a tortán, a vásárlóerő is összezsugorodott, ennyi üzlet már nem működhet rentábilisan egy helyen...
Yoda69
@szandokan: Ha olyan torvenyt hoz orban, hogy a veszteseges uzlteteket be kell zarni, ahhoz mi koze Gyurcsanynak? Ja tudom, elmutnyocev... Csakhogy arrol is most derult ki az ASZ szerint hogy sikeres volt. Az Allami Szamszevoszek meg tele van fideszesekkel.
Január
@szandokan: Tudod itt úgy osztogatták a működési engedélyeket boldog- boldogtalannak, hogy "majd az élet eldönti ki életképes és ki nem, az utóbbiak majd elmennek". Csak egyet felejtettek el, mégpedig a hazai üzletek/kereskedelem védelmét.
A világ jobb helyein védik a hazai ipart, kereskedelmet, meghatározva, hogy egy bizonyos térségben mennyi engedélyt adhatnak ki. Itt pedig a szabadversenyes kapitalizmusban a lovak közé dobták a gyeplőt, nem védtek senkit, - eléggé el nem ítélhető módon.
bakurasz
@szandokan: Akkora címeres baromságokat tudsz írni, hogy az ember nehezen dönti el, sírjon vagy nevessen! Vagy gondolkozás nélkül a Fitymax szemináriumon hallott propagandát nyomod, vagy a gazdagságodat propagálva hazudozol, vagy egyszerűen a vitatkozás kedvéért böfögsz ostobaságokat. Nem vagy egyedül, a Fityisz hívők legtöbbje pont ilyen. Vagyis kötözködő, ugrabugráló, fellengzős f*sz!
miazavalami
@szandokan: Hogy kerül ide Gyurcsány?
Ja ! És magyarázd már meg nekem hogy jön a vasárnapi zárva tartás ahhoz hogy a kocsmák, dohányboltok szórakozóhelyek nyitva vannak.
Nagybevásárlás helyett akinek nincs pénze kirándulni az mehet kocsmába, vagy dohányboltba? Ja mennyen templomba...
Desischado
@bakurasz: Légyszives, ne nyilatkozz ilyen alpári módon! Szerintem sincs köze Gyurcsánynak ehhez, és szandokan fideszes, de ő nem sértett meg téged, te se tedd ezt! Nem szeretem az ilyen alpári megnyilvánulást, és ne sértegesd szandokant! Ha nem is értesz vele egyet, - mellesleg én sem, - de ez nem jogosít fel arra, hogy gyalázd! Kérj elnézést!

Visszatérve, Horizontnak igaza van, osztom a véleményét, de látod, lehet ezt normálisan, kultúráltan is tenni!

A cikkhez szólva, orbán helyet akar csinálni a cba haveroknak, és minden lehetséges eszközzel ellehetetleníti a külföldi multikat. Eddig nem volt a Tesco veszteséges? Hirtelen, pont a magyar lánc lett az érdekes? Ez azért nem semmi!
bakurasz
@Desischado: Köszönöm a helyreigazítást, a jövőben megfogadom a tanácsod ha annak szántad. A véleményemet azonban szóról-szóra fenntartom, azért írtam le!
karma1
@szandokan: Gyurcsany miatt??? Hol van mar O? 2006 utan mar Bajnai jott, utana meg orban...Elhagyhatnank mar a Gyurcsanyra valo hivatkozast. Olyan ez, mintha 60 evesen meg az elvesztett szuzessegem miatt okolnek fut-fat, szomorkodnek rajta...
Desischado
@bakurasz: Tanács, és nem vagdalkozni akarok, de ne süllyedjünk le a fidesz banda szintjére! Legalább egymással legyünk udvariasak, van épp elég baj úgyis! Legfőképpen az, hogy ez a piszok banda még mindig a nyakunkon ül, és az istennek sem akar elkotródni! Ha egymást ütjük, azzal csak orbánnak teszünk szivességet! Szép napot!

@karma1: Most megnevettettél drágám! Azért már hiába búsulnál, nem igaz? (nevet)
bakurasz
@Desischado: Hidd el, megválogatom, hogy kit ütök! És ha azt teszem, okom is van rá...
Azt mondod, az Istennek sem akar eltakarodni a fidesz banda. Egyetértek! Szerintem szájkarate útján nem is fognak! A magyarok, ezeket a haszonleső senkiháziakat nem fogják lerázni csak úgy simán. Bizony néhány orr be fog verődni, vagy a Kisrákosi örökre itt marad!
Desischado
@bakurasz: Na, most aztán tökéletesen egyetértek veled!
szaboria1
A Tesconak már az anya cégnél Angliában is van egy nagy TV-s ellenfele, Aki folyamatos támadást intéz a Tesco ellen pl. a tanyasi csirke és a nagy üzemi csirke tenyésztés minősége miatt. Pedig az ottani emberke nyilatkozták igaz a tanyasi finomabb de háromszoros az ára.
szaboria1
@tivoli: Ebben igazad van! De most azért kell nekik hatékonyabban vizsgálódni, mert az újabb és újabb adók miatt már nekik sem lesz meg az a lehetőség, hogy olcsóbban tudjanak árukat árulni.
Kb több mint egy éve nem voltam Tescoba, Lidlbe, az idén voltam megállapítottam már nem éri meg 35 - 40 km oda vissza utazni mert már az áraik épp, hogy csak olcsóbb egy pár forinttal.
szandokan
@Yoda69: @bakurasz: @miazavalami: @Horizont: @Desischado: Azt hiszem, ezúttal nem jött le az irónia Gyurcsánnyal kapcsolatosan...Amúgy köszi Des, megint jó fej voltál:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.