A 2024-ben tartandó olimpiára és paralimpiára ácsingózik a MOB – írja a hvg.hu.

A pályázatokat szeptember 15-ig kell leadni, de végső nyertest csak 2017 nyarán hirdetnek. Felmérések szerint a magyarok 52%-a örülne a magyar olimpiának akkoris, ha külön kell áldozni rá.

Ugyanakkor az utóbbi évek olimpiáinak gazdasági kudarcai miatt a NOB megszavazta az Agenda 2020-as ajánlássorozatot, amely lényege, hogy fenntartható, decentralizált és átlátható legyen az olimpiai játékok megszervezése. Ugyanis az olimpia rendezésének gyakori mellékhatása a korrupció és a környezet rombolása. Az új ajánlások viszont annyi könnyebséget jelentenek, hogy már meglévő objektumokkal is lehet pályázni, sőt: több város is pályázhat közösen, így Budapest vidéki városokkal együtt pályázhatna.

A MOB tavaly megalapította az Olimpai Védnöki Testületet, mely szerint Tarlós István is pozitívan áll az olimpia-kérdéshez, bár a főpolgármester 2014 decemberében még értelmetlennek mondta az ötletet.

Az olimpia megrendezésének a legkritikusabb pontja mindenképpen a pénz kérdés, hiszen az esemény után eddig minden rendező államadóssága nőtt. És ezt a pénzt lehetne oktatásra, egészségügyre, kultúrára, a szociális helyzet javítására, valódi gazdaságfejlesztésre vagy akár az államadósság-csökkentésére költeni.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Már meg is írtátok a lényeges dolgokat.Megszólaltak máris,azok közül,kikről tudjuk-hogy a vak koldus kalapjából is kiszedik a pénzt.A pénzszerzés szervezési menete.
1.Megalakul máris az olimpiát szervező bizottság.Vezetője-o.v. főszervezők s.p.-gy.t. ellenőrző államtitkárok:l.j.-- k.l.---sz.p.
2.Máris környezeti tanulmányokat,végeztetnek baráti,körökkel--vezetője a csúti vízvezeték szerelő.

3.Megalakul az olimpiai szervező bizottságot, ellenőrző bizottság.
4.Megalakul az olimpia gazdasági bizottsága élén-m.gy.
5.Megalakul a gazdasági bizottságot ellenőrző bizottság vezetője v.i.
6.megalakul a megalakult bizottságokat ellenőrző bizottság,mintegy 200.000 fős testülettel .vezetőik--o.v.csúcsvezető-és k.l.
Nevezett bizottság munkáinak segítésére,a kormány elkülöníti a szükséges pénz összeget. Ria-Ria
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
@Knapp75: Talán indúl egy rejszoló vernyeny, a vezírért.
1magyar
Ha itt olimpia lesz, az biztos,hogy a társadalom nagyobb része már hajléktalanná válik miatta. A mostani szegények már addigra éhen halnak.
gulyasgyula
@1magyar: Szervezni kell a facebookon egy tiltakozást ,hogy még előzetes tanulmányokra se pazarolják a pénz ..Azt az irdatlan pézből amit az elmult években a sport-ra költöttek a teljes magyar egészségügyet fel lehetne virágoztatni ..Jutna az oktatásra , ovodára ,bölcsődére és még sok egyébre ..
nezelodo
Melyik Nemzethy Konzultációban álmodott az 52 % olimpiát? Nem nézték el a piát olimpiának a kiértékeléskor a fanok?
gulyasgyula
@Bercifiu: Vicelni lehet de egyáltalán nem vicces , a Görögök is az olypia óta vannak teljesen leamortizálva ..Olcsó olympia nincs ez csak duma ..Egy szegény ország meg ne urizáljon .Ez O.Viktor álma de ahogy most a fidesz áll 2014 -re Orbán történelem lessz
gulyasgyula
@nezelodo: Valaki mondta: Én annak a közvélemény kutatásnak hiszek amit magam HAMISITOTTAM. Ez csak paraszt vakitás ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.