Heti Válasz szerint Habony Árpád szervezi a háttérben a közmédiás hírportált, a domain tulajdonosa pedig Csúri Ákos újságíró.

A lap szerint a Simicska-Orbán-összecsapás következtében átrendeződő médiapiacon folyik a közmédián kívüli építkezés is, és “ennek első lépése egy új – szándékai szerint például az Indexnek és a 444.hu-nak a legyőzését szolgáló – portál lesz.”

Olyannyira, hogy már lehet, hogy a nevét is tudjuk. Január közepén jelent meg a hír, hogy a Fidesz és médiatanácsadói elszánták magukat egy állami híroldal elindítására. Akkor úgy tűnt, ez a Habony Árpád jogi képviselője által tulajdonolt 888.hu lehet az oldal otthona, most viszont úgy tűnik, a via.hu lesz a befutó.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Vajon milyen hírek lesznek rajta?

- háromfejű kecskét szült Putyin
- megette egy ufó a rezsicsökkentés ellen tüntetőket
- új olajmezőt fedeztek fel Mutyibükkösön, ezáltal olcsóbb lesz a nyúlketrec
- Orbán Viktort dallal köszöntötték a kisiskolások, szilvás gombócot kaptak vacsorára
- Megint sokkal jobban élünk (vagy mi)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Vajon milyen hírek lesznek rajta?

- háromfejű kecskét szült Putyin
- megette egy ufó a rezsicsökkentés ellen tüntetőket
- új olajmezőt fedeztek fel Mutyibükkösön, ezáltal olcsóbb lesz a nyúlketrec
- Orbán Viktort dallal köszöntötték a kisiskolások, szilvás gombócot kaptak vacsorára
- Megint sokkal jobban élünk (vagy mi)
lampa laz
@pbalage: valami ilyesmiket, meg Magyarország jobban teljesít, (így az zorbáncsalád újabb milliárdokat könyvelhet el magának). Nem beszélve Mari néni tyúkszeméről, hogy végre sikerült neki kiirtani.
nemkati
Akit érdekel a via.hu, az itt megnézheti.
Na de ki az a Csúri Ákos??? És már 2012-ben regisztrálta ezt a domaint. Valamit már akkor nagyon tudhatott!

www.domain.hu/domain/domainsearch/whois.html?domain=via.hu&ekes=via.hu&crypt=ntnrt6fqrs9mgew6cca4d2c3qasthswi&printable=&code=w4j865ctg
eszegfu
@nemkati: Fidesz közeli "médiamunkás", elég régen van a köztévében. Pálfy G. féle hiradóban dolgozott. Mindig forgolódott, de mintha nem nevezték volna ki soha főszerkesztőnek, vagy hasonló középvezetőnek.Láttam riportot vele, ahol a képaláirás szerint "iró". Az is lehet, hogy csak egy "fülesbagoly"... sok mindent hallhatott, amit talán most próbál kamatoztatni...
nemkati
@eszegfu: Van neki egy könyve a Honfoglalók albérletben, talán azért író. Meg vicces ember iz, mint a 2007-es Kossuth téri Gyurcsánykifigurázó produkciójából kitűnik. Vajon tudna ilyen vicces lenni, ha 0rbán disznóságairól kellene beszélnie? Mert akkor teleírhatja több kötetben a via.hu-t.
eszegfu
@nemkati: Igazából nem hagyott bennem nyomot a 2007-es produkciója...egyáltalán nem emlékszem sem a nevére, sem a fizimiskájára. Sőt még a könyvéről sem hallottam, nem is olvastam...lehet, hogy e miatt szégyenkeznem kellene?
eszegfu
@nemkati: Kösz., meghallgattam, megnéztem... 7 percen keresztül érzésem szerint pusztán az öszödi beszédet emlegette többször... szerintem O.V-ről nem lenne elég a 7 perc ismétlés nélkül sem, igazad van!
nemkati
@eszegfu: Nem vesztettél semmit. De tartok tőle, hogy az új 0rbán médiában nem kis szerepet fog kapni. Mivel eddig igencsak meg volt elégedve 0rbánnal, és hatásosan pocskondiázta a baloldalt. Nem lehet véletlen az sem, hogy a 2012-ben regisztrált domain-t most január 26-án módosította, és hogy 0rbán a saját közmédiájának létrehozásásra pont ezt a Csúri Ákost bízta meg, akinek akkor már rég megvolt ez a via.hu domainje.

De 0rbán már korábban határozott lépéseket tett a saját közmédiájának létrehozására, amikor Kosik Kristóf Jánossal január 9-én megújíttatta a 888.hu domaint, amit még 2001-ben hozott létre, ki tudja, ezeket milyen céllal. Most mégsem a 888.hu mellett döntöttek, talán belátták, hogy a 444 mellett nemhogy 888, de még -1-1-1 se lehet a teljesítményük, legalábbis ami a valóságot és az igazságot illeti.
eszegfu
@nemkati: Nekem is feltünt, hogy mostanság módositotta! Lehet sajnos, hogy igazad lesz...
nemkati
@eszegfu: Most január 26-án. De az már tudott volt, hogy 0rbán új köz(=kormány)médiát akar csinálni. A Simicska viszony is közrejátszhatott ebben (nem a pénteki botrány), merthogy 0rbán és Simicska már jó rég óta nincsenek olyan barátságban, mint régen.
kakaósbögre
miért van egy olyan érzésem hogy szanaszét lesz trollkodva?
nemkati
@kakaósbögre: Szerintem is. Hacsak nem raknak oda egy vérszomjas moderátort. :D
Desischado
Megy az agymosás ezerrel, de vajon hányan lesznek rá vevők? Mert én nem! orbán ebbe nagyon belebukhat! Legalábbis remélem!
nemkati
@Desischado: Ebbe IS!
Annyi van már a rovásán, csoda, hogy az emberek csak ősz óta kezdenek felébredni. Ha valahogy 2018-ig kihúzza kormányon, akkor tuti bukni fog. Az én szememben már bukott, és nagyon remélem, előbb el tudjuk zavarni.
mate03
@pbalage: Ugyan úgy leszarom mint a királyi TV-ét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.