Hétfőn indul az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, de a miniszterelnök – a szokásoktól eltérően – nem szeretné megosztani gondolatait másokkal.

Orbán Viktor miniszterelnök ma nem szólal fel a parlament ülésén – közölte a hvg.hu-val a Miniszterelnökség sajtóirodája. Az ülés délután egykor kezdődik, először a januárban elhunyt Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselőről emlékeznek meg, ezután napirend előtti felszólalások következnek, majd döntenek a tavaszi ülésszak munkarendjéről.

A hétfői ülésen az interpellációk, az azonnali kérdések és kérdések után négy javaslat általános vitájára kezdődhet. Ma tárgyalják például a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János és parlamenti államtitkára, L. Simon László előterjesztését az alkoholok jövedéki biztosítékának húszmillió forintra csökkentéséről.

Megvitathatják azt a szintén kormánypárti indítványt is, amely alapján a kiskereskedelemben százszázalékos bérpótlék illetné meg a munkavállalót, ha vasárnap dolgozik, illetve jogállási tárgyú törvények módosítása és egy nemzetközi megállapodás vitáját is lebonyolíthatják még ma.

Kövér László házelnök a házbizottság csütörtöki tanácskozásán tett javaslatot egy új munkarend kialakítására. Ez alapján az Országgyűlés két hétre fogadná el napirendjét. Az egyik héten hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön lennének plenáris ülések, míg a másik héten csak a hét első napján. Az Országgyűlés oldalán elérhető munkarendjavaslat szerint márciustól indulna az új ülésezési rend, és – kisebb, például ünnepek miatti eltérésekkel – e szisztéma szerint zajlana a tavaszi rendes ülésszak, amely június 15-én érhet véget.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Ülne már és, hallgatna jó sokáig.
Mert unalmas a mondani valója.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Gyerekek, en meg mindig keptelen vagyok elhinni, hogy mindehhez a disznosaghoz az Unio nem tehet semmilyen megjegyzest, semmilyen lepest, hiszen ez egy akkora hordereju gazdasagi dontes, ami nagyban befolyasolja a magyarok unios tagsagi reszvetelet, hiszen rendkivuli mertekben valtoznak az orszag gazdasagi mutatoi. Szerintem Merkel szuksegszeruen kellett, hogy mondjon valamit a latogatasa soran, es hogyha ennek orban megis ellene megy, akkor bizony az Uniobol megfarkalhatjak Ma.o.-t
eszegfu
@karma1: Tegnap az ATV Esti kommentárjában Nagy Csaba (168 óra online főszerk.) nagyon jól összefoglalta a lényeget: "a magyar külpolitika olyan szilárd, mint egy francia krémes", majd O.V. (nem tudom szó szerint idézni!) egy kis játékos, sulypontja alacsonyan van... akármit is mond és tesz, a következő lépése megint egy csel, amivel ki akarja játszani mindkét felet (Merkelre és Putyinra utalva)...egészen "szük" érdekei vannak. Ez utóbbival kimondatlanul ugyan, de utalt, hogy rohadtul nem érdekli M.o. érdeke, csak a sajátja! Tehát akár az EU büntetéseit is bevállalja, M.o-nak ne diktáljanak, mert nekünk a legfontosabb megőrizni függetlenségünket...ezzel máris leszerelte a "jónépet" és e közben csak a maga pecsenyéjét sütögeti. Az utolsó mondat már az én véleményem.
papa.49
@eszegfu: Jól foglaltad össze a palit...
eszegfu
@papa.49: Kösz.! Legalább már kettőnknek ez "jött le", már aki látta...
kukac50
Minek szólalt volna fel, hiszen értelmeset nem tud mondani,hazugságra meg nem vagyunk kíváncsiak.
dr. prédikátor
Persze hogy nem szólal fel a viktor szopkin!!!tovaris putyin lefárasztotta!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.