„Ma iszunk, holnap szavazunk” – állt a 2014-es választások kampányában felbukkant Jobbikot támogató matricákon. Megkérdeztük a pártot, hogy tényleg ők készíttették-e őket és ha igen, ezzel milyen üzenetet kívántak közvetíteni a választók felé.

Megkeresésünkre azt válaszolták:

Igen, a matricákat, a Jobbik, pontosabban annak ifjúsági szervezete, a Jobbik IT készítette, melynek elnöke teljes bizonyossággal Farkas Gergely. A matricák darabonként néhány forintba kerültek. 5000 darab készült belőlük, így azok teljes költsége kb. 30 ezer forintra rúgott.

Arról is érdeklődtünk, hogy a  "ma iszunk, holnap szavazunk" szlogennel milyen üzenetet, értékeket kívánnak közvetíteni a választók felé.

A matricákat a választásokat megelőző éjjel vetettük be, köszönhetően annak, hogy az új választási törvény eltörölte a kampánycsend intézményét. Fiatal aktivistáink ezeket szórakozóhelyeken, illetve annak környékén osztogatták, illetve ragasztották. Ez  az akció része volt a Jobbik IT Tanulj, bulizz, szavazz! elnevezésű, fiatalokat célzó kampányának. Az akcióval a célunk az volt, hogy az egyébként politikailag meglehetősen passzív fiatal szavazókat a választáson való részvételre sarkallják. Közismert tény, hogy a Jobbik a fiatal korosztálykörében a legnépszerűbb (egy friss közvélemény-kutatás szerint már előzi a kormánypártot is), így teljesen természetes, hogy a Jobbik őket szavazásra buzdítja.

Végül azt szerettük volna megtudni, hogy akár levonható-e az a következtetés is a mondás jellegéből fakadóan, hogy a Jobbik a választás előtti napon ingyenesen alkoholt osztott potenciális szavazóinak és ha igen, ez mennyibe került.

Feltételezése (következtetésnek nem tudjuk, mi alapján nevezte) teljesen téves és egyben felháborító, kérdésében Ön is feltételes módot használ.
- Természetesen nem volt semmilyen alkoholosztás. Ez nem a Jobbik módszere...
- Ennek az akciónak a költsége kimerült a matricák költségében, melyre már megadtuk a választ.
- A matricák a Jobbik kampányelemei voltak, melyeknek célja, hogy a célközönséget a Jobbikra szavazásra buzdítsa.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata készítette az ivós-szavazós matricákatForrás: olvasónk

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

freemanpetya
Már csak a kocsmai alkeszok szavaznak rájuk. Ennél adekvátabb bizonyíték nincs is, mint a szélsőjobbos szavazók faunájában terjesztett, alkoholista életmódot népszerűsítő matrica. Jobbik Ifjúsági Tagozata. Akkor ezek a "barna üvegesek"...és még ezek ülnek törvényhozóként a kócerájban. Na ezért menekül innen vak-világtalan...
sentinel216
A múlt században Hitler barna ingesei is próbálkoztak a "sör puccs" nevű akcióval. A führer börtönbe is került miatta.
oncogito
Nem is lehet ezekre józanul szavazni...
kovacs.kovacs
Hú, ez aztán tényleg durva... Miközben Orbánék épp szétlopják az országot, egy poénosnak szánt matrica kapcsán próbálják lejáratni a Jobbikot.
Senara
@kovacs.kovacs: A jobbik támogatásával kgb kovács béla :-))))
freemanpetya
Már csak a kocsmai alkeszok szavaznak rájuk. Ennél adekvátabb bizonyíték nincs is, mint a szélsőjobbos szavazók faunájában terjesztett, alkoholista életmódot népszerűsítő matrica. Jobbik Ifjúsági Tagozata. Akkor ezek a "barna üvegesek"...és még ezek ülnek törvényhozóként a kócerájban. Na ezért menekül innen vak-világtalan...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.