Ezt a témát kutatta a Magyar Helsinki Bizottság, immár nem is először. Tanulmányuk meglehetősen lesújtó képet rajzol ki arról, hogy a hazai médiumok miként közelítenek a bevándorlókhoz, milyen képet közvetítenek róluk és ez milyen hatást váltanak ki a híreket fogyasztókban.

A kutatás talán egyik legszomorúbb megállapítása, hogy 2011-hez – az előző vizsgálódáshoz képest semmit sem javult a helyzet. A médiumok akkor is és most is „bűnügyi” jellegű híreket közölnek a témában, amelyekben a migránsok kizárólag mint „illegális határsértők” szerepelnek, akik előzőnlik szegény kis hazánkat.

Miközben a magyar hatóságok telesírják a médiát azzal, hogy milyen iszonyatos költségekkel jár a menekültek ellátása, egyetlen szó sem esik arról, hogy az EU 3,1 milliárd eurót szavazott meg a tagállamok részére menekültügyi, migrációs és integrációs célokra és további 2,8 milliárdot határvédelemre.

A migránsok gyakorlatilag egyáltalán nem kapnak szót a magyar sajtóban. Szinte minden információ a hatóságoktól származik. Nem véletlen hát, hogy a magyarországi idegellenesség mértéke az egyik legmagasabb Európában, miközben nemzetközi összehasonlításban kevés, és többnyire magas képzettségű, keresőtevékenységet folytató  migráns él közöttünk.

Igencsak találó a mostanában közzétett tanulmány címe: "Pánik a sötétben".

dr. Sándor Zsuzsa

(A korábban ügyészként majd bíróként dolgozó szakember rendszeresen publikál fontos jogi, politikai, társadalmi kérdésekben. Blogja itt olvasható.)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gazdag dezső
Talán el kellene menni a hírterjesztőknek egy ilyen határ menti menekült szállásra is ,és úgy terjeszteni rémhíreket !Miért nem toloncolják vissza őket úgy mint sok más országokban teszik?A Szerbek pedig engedik átfolyni őket minden akadály nélkül.Ezek a hülye Magyarok majd etetik itatják őket néhány hónapig !! Családoknak olyan elhelyezés jár amiért egy hét végén a szállodákba 40 ezret is fizethet bárki is.Jár a teljes ellátás mellet az orvosi ellátás ,a fogzásgátló is,de a tampon is.A sok millióból elkészült idegenrendészeti laktanyát szétbontották majdnem mára!A pénzügyi elszámolást nem tudhatom ,de ha párhuzamba állítanánk a börtöni ellátások áraival,nagyon kíváncsi lennék ,hogy mire jutnánk.Biztos hogy ezen is szedik a sápot valakik,ugyanúgy mint a börtönökben.Igaz a Buci könyvében amiket leírt?? Mi is van azzal?Feledésbe ment,vagy valami megállapodás lett a vége ?Mindenesetre mi befogadjuk,és etejük ,ruházzuk stb...a menekülteket akik sok országon is keresztül jutnak el idáig!! Hogyan lehet az hogy csak nálunk kell megállítani őket amíg a németek Osztrákok stb .kitiltanak ,visszatoloncolnak embereket!! Olaszok a romákat vagy az Ausztrálok,Kanadaiak és így tovább. Vagy vissza kellene itt is toloncolni fegyverrel kényszeríteni őket a visszafordulásra még mielőtt átlépnék a határt!!A határőrség létszáma már nem teszi lehetővé a teljes határfelügyeletet úgy mint az régi rendszerben volt,pedig akkor is történtek átszökések,csak akkor nem ide jöttek,hanem fordítva. Persze ezek a szökevények sem itt akarnak maradni,és gyarapítani az országot!! Nem csoda ha bárki is nem veszi ezt a mérhetetlen sok szökevényt akik között valójában sok bűnöző is van! Tisztelet a kivételeknek!Miért a mi gondunk ez??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.