Összesen 537 oldal nyomozati anyagot adott át a szigetszentmiklósi gyerekek ügyében az ügyészség a bíróságnak – tudta meg a hvg.hu. Csakhogy amikor az enyhének tartott ítélet miatt kritikák érték, a főügyész ennek sokszorosát, egy több kilós aktát mutogatott a rendkívüli sajtótájékoztatón. Lefotóztuk az eredeti anyagot és egymás mellé tettük a két dossziéról készült képet - egyelőre nem találunk magyarázatot a jelenségre, hogy elvileg mindkettőnek 537 oldalnak kellene lennie.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..hmm...csak néhány kisgyerek...

ugye?
human
"a legfőbb ügyész úr több esetben részesítette az ügyészi szervezet arra érdemes munkatársait pénzbeli elismerésben”
De milyen munkáért kapnak jutalmat? Hiszen alig van dolguk. Polt Péter folyamatosan utasítja el a feljelentéseket.
tivoli
Tegnap a tévé is foglalkozott az esettel.
Szerintem gyalázat amit evvel az üggyel kapcsolatban művelnek. Sokkal normálisabb lett volna mindenkire nézve, ha némi jóindulattal kezelik a dolgot és nem nyilvános tárgyaláson, ország világ szeme és füle hallatára. Nagyon úgy tűnik, hogy ez már régen nem a családról és a veszélyeztetett kisgyerekek védelméről szól.
wagabund
valami azt súgja, hogy szakmailag(is) baromi nagy problémák vannak azon a fertályon...
véleményem szerint.
human
@tivoli: Ha belegondolsz a nyilvánosságnak remélhetőleg jó hatása is lehet. Talán több ilyen megkínzott gyerek lehet az országban és a szomszédok, családsegítők komolyabban odafigyelnek, hogy mi is történik egyes családokban. Mert ugye ezt eddig te is és én is elképzelhetetlennek tartottuk, de látod mégis megtörténhet.
tivoli
@human: ma, 10:40
Neveddel ellentétben, most nem vagy elég humánus. Éppen ilyen nyilvánosság nem kellett, mert itt a bírák túlkapásairól volt szó elsősorban. Ország világ előtt megszégyenítették azokat is, akik ezt nem érdemelték, Sokszor elmondatták a gyerekekkel, hogy milyen sérelem érte őket a szüleik részéről, sokszor elmagyarázták nekik, hogy mit mondjanak. Ezek után biztos kell nekik a pszichiáter, mert az a gyalázat, ahogy az igazságosztó felnőttek kezelték az ügyet. A tegnapi riportban minden egyes mondatban kétszer szerepelt a szexuális zaklatás kifejezés, amit valószínűleg a gyerekek nem is tudnak mire vélni. Hogy mit etettek velük, az is bemagyarázás, mert honnan tudja a csöpp gyerek, hogy mi az étel, és az ennivaló közötti különbség. Ez mind felnőtt logika. Tehát a gyerekek ellen vétettek legnagyobbat igazságszolgáltatás ürügyén, holott humánusabb lett volna csendben kivonni őket a családból, és ők egy idő után el is "felejtették" volna az egész keserves gyermekkort.
A szülők meg nem is kaptak komoly büntetést, így a hasonló mentalitású emberek azt a következtetést vonhatják le, hogy ez a bűn bagatell a hatóságok szemében.
KERKA
Egy kérdésem van: Kinek a védelmében kell ítéletet hozni: a gyerekek védelmében, vagy a szülők védelmében?
Igenis vádolom az ügyészséget, hogy nem megfelelően tárta fel a tényeket, hazug tényekre-vallomásokra épül az egész peranyag. Miszerint a gyámhatóság naponta többször családlátogatást tett. Az óvónők-tanárok-védőnő-körzeti orvos nem tapasztaltak semmi rendellenességet. Hazugság.
Az nem rendellenesség, hogy a gyerekek a földön rongyokban aludtak ágynemű híján.
Vádolom a bírónőt, mert elfogadhatónak tartja, hogy a gyerekek bogarakat-patkányt esznek ( bizonyos népcsoportnál ez mindennapos. Mire célzott ezzel,? Az ürülék evés is az???)
Vádolom a szülőket, akik olyan életformát mutattak a gyerekeiknek, amiből hiányzik a teljes felelősségvállalás, a nevelést áthatotta a videóból nézett Kámaszutra.
Nem bizonyított a gyerekekkel való közös szexuális élmények.
Tessék mondani ezt kinek kellene bebizonyítani, netalán a 3 kiskorú gyereknek?
Tessék mondani ebben a társadalomban egyenlő esélyekkel indulnak ezek a gyerekek?
Hogyan működik hazánkban a gyermekek védelme, az egész rendszer vizsgálata megérne egy misét. Remélem ezek után az illetékesek levonják a konzekvenciát és fejtől lábig önként lemondanak, mert érdemtelenek erre a posztra. Meddig lehetett volna ezt csinálni?
Tessék mondani ebben az ügyben és máshol ki karolja fel a gyerekek ügyét???
Ha van az iskolákban gyermekvédelmis, az miként látja el a feladatát? Kinek jelent? mi történik a jelentéssel?
Vajon mennyi gyerek élhet még ezenkívül hasonló körülmények között. A szegénység leple alatt mit lehet még takargatni. Ki ad erre választ.
human
@tivoli: Ha nem kap sajtónyilvánosságot, hanem csendben megy a vizsgálat a gyerekeket akkor is faggatnák a pszichológusok. Ez a nyomozás része, amit ha rendesen végeztek volna, akkor valóban nem kellett volna újra elővenni a gyerekeket. Azt meg nem értem miért lenne jó, hogy nem tudjuk milyen szörnyűségek történhetnek a szomszédban. Amit te mondasz annak az a vége, hogy néhány áldozat kivételével mindenki éli boldogan az életét hisz minden rózsaszín.
human
@KERKA: Egy csatornán egy afrikai falut mutattak be. A kisgyerek állt a fal mellet és mikor észrevette, hogy egy bogár szalad rajta elkapta és megette. Van ilyen de Európa közepén ez azért valóban elfogadhatatlan (kivéve azoknak, akik úgy gondolkoznak, hogy ezek a csoportok menthetetlenek és nem kell foglalkozni velük, mint Bogár László).
tivoli
@human: ma, 13:16
Bűntények mindig voltak is és lesznek is, akkor is ha tudunk róla, akkor is ha nem. Azzal, hogy a nagyközönség megcsócsálja, kiélvezi a helyzet adta szórakozást, attól az áldozatoknak semmivel se lesz könnyebb.
KERKA
@human: Gondolom, azt Te is látod, mennyire felkavart ez az ügy- Jobb helyeken az a trendi, hogy ilyenkor lemond mindenki aki az ügyben érintett.Nagyon remélem, hogy nincs vége, ezt mégegyszer újra kell tárgyalni.
MOst ilyenkor hol van a KDNP? azok, akik az erkölcsösség nevében dicső harcosok és harcolnak a megfogantatásban induló életért, jogokért, elítélik az abortuszt, és annyira de annyira családszerető erkölcsös ,hittanozó, békésen szundikáló nagypapik, na ők ilyenkor hol vannak? Csak képmutató családbarát politika ez. A Balog úr és Rózsika néni minimum az egész pereputtyal távozzanak a minisztériumból.
Ja hát a bogarak értékes fehérjeforrások, a világjáró barátom még meg is süti parázson a jó kövér hernyókat aszondja isteni finom. Ropogtatja, mint én a csipszet.
Jobban szeretném, ha a gyerekek is mogyorót, vagy pisztáciát ropogtatnának:))
Csizmás Kond
Minden jószándék ellenére ez az egész ügy rágalmakon alapszik, amit még itt is büntetni kéne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.