Egyre több helyen lehet találkozni az utakon az új traffipaxokkal, de az előzetes tervekkel ellentétben még meghosszabbított tesztüzemben működnek – írja az Origo.

A lap felhívja a figyelmet, hogy amikor élesre fordul majd a dolog, az autósoknak nem árt vigyázni, ugyanis tilosban parkoló autókban is elhelyezhetik a több szabálytalanságot is rögzítő eszközöket.

Az eredeti tervek szerint az egyéb kihágásokat júniustól ellenőrzi a rendszer, a sebességtúllépést pedig az eredeti tervek szerint már március elejétől élesben rögzítette volna. Ám a 160 mobil kamera tesztüzemét a rendőrség meghosszabbította, mert szoftverfrissítést végeznek el rajtuk.

A szabályozás szerint szinte bárhonnan mérhetnek a rendőrök, annyi megkötéssel, hogy nem akadályozhatják indokolatlan mértékben a gyalogos- és járműforgalmat, és nem jelenthetnek balesetveszélyt.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
almosd
És vajon ki dönti el hogy hol veszélyes és hol nem, mérni az autókat , pénzlenyulás a javából,minden autós azon fog rettegni mikor bukik le ,minél óvatosabb az ember annál hamarább hibázik .
dömdödöm
Tilosban autót parkoltatni szabálysertés :-((((((
wagabund
Ez van felebarátaim az Úrban...

megasztán ne feldjük a régi szép időket(sem)..az úttörő ott segít, ahol tud.. nos a yard ott mér, ahol tud...

az ember gyerekét igenhamar leordítják, ha netán egy vastagabb bírság nevelő hatására megpróbálja sebességét a kresz szerint tartani...

ősszel majd úgyis bemondja a rádijó, hogy mennyi nemzeti bírságot fizettünk.
szandokan
@papa.49: Be kell a szabályokat tartani, és nem lesz pénzbehajtás. Egyébként meg remek lézerblokkolók kaphatóak ma már:-)@almosd:
nezelodo
Nem feltételeztem, hogy nem használ ki minden lehetőséget a hatóság a legnagyobb bevétel érdekében. Azt sem feltételezem, hogy ezután ha egy "baráti fuvarozó társaság" kárt okoz nekem, hogy akad majd olyan kapitányság, akihez a a károkozás helyszíne tartozna, mint ahogy már megtapasztaltam, mivel hogy szolgálnak és védenek, de kit?
Strong
Ez eddig is így volt,
Akár egyirányú úton, szembe a forgalommal.
A vecsési tesconál ("ferihegy felé) mindig a járdaszigeten állnak...

Nekik szabad :-)
papa.49
@szandokan: Nekem van már, még az amerikai himnuszt is elbrünyögi ha úgy akarom, DE A LESBŐL ELLENŐRZÉS AKKOR IS CSUPÁN PÉNZBEHAJTÁS MINDENÁRON!!!
papa.49
@Strong: Pontosan hogy a pokoltüze emésztené el őket meg a kütyüjüket is...
szandokan
@papa.49: Hiába támadnak lesből, ha nem vagy szabálytalan.
papa.49
@szandokan: A lényeget nem érted ellenőrizzen de SZABÁLYOSAN!!!
zöldszem
@papa.49: ma, 12:44
Igen, a sunyi módon, elbújásból való ellenőrzés hazai módi.
+ jól kiépített kátyúktól mentes úthálózat megteremtése.
papa.49
@zöldszem: A ,,kint felejtett korlátozó táblák után,,...
Jankó123
-Csak ötletelek!
Áll, majd a rendőrautó az út szélén, szemben a forgalommal és rögzíti, ahogy mindenki, csak a záróvonalat átlépve tudja majd kikerülni.
Lehet sorban állni a pénztárnál, Hölgyek és Urak!
-Több ehhez hasonló ötletem is volna, de nem szeretnék a szerveknek tippeket adni!
Főleg, ingyen nem!
:-)
papa.49
@Jankó123: Légyszíves ne adjál ilyen könnyen kivitelezhető terveket a ,,közegnek,, mert befogja vezetni, és büntetni fog érte orrba.szájba...
Jankó123
@papa.49: Annak íródott, aki azt állítja, hogy be kell tartani a közlekedési szabályokat és akkor nem lesz baj. (@szandokan: )
No, majd meglátjuk milyen furfangokat találnak ki a fiúk, amikor majd nagyon kell a pénz a költségvetésbe!
-Ígérem, több tippet nem adok.
:-)
csa-csa
@wagabund: inkább azon gondolkodnátok el végre, hogy tartsa már be mindenki a "nemzeti" szabályokat és akkor a közeg nem büntet majd orrba-szájba!
meddig hőbörögtök még azon hogy "hogy mernek büntetni" amiért újra és újra áthágjátok a szabályokat??!
ráadásul ha kell mások és a saját életetek árán is!!
Yoda69
Ennek az egesznek semmi koze a balesetek csokkentesehez, pusztan penzbehajtas az autosoktol. Lesbol es tilosbol levadaszni az autosokot eleg sunyi gusztustalan modszer, tipikus fideszes. Normalis orszagokban elore kitablazzak hogy hol van radar kontrol. Ha valaki ennek ellenere gyorsan hajt az vessen magara.
A biztonsagi ov nem hasznalataert pedig indokolatlannak tartom a buntetest. Felnott emberek vagyunk, mindenki fel tudja merni a kockazatokat.
EGO
@szandokan: Sajnos ezt nem jelzi semmi! 78 megapixelles kamera!!! 2 fotót készít akár 100-600 méter távolságból a másodperc töredékrésze alatt, majd a megapixel különbségből kiszámítja a pillanatnyi sebességet!
Strong
@papa.49: 12:41

: A poklot senkinek nem kívánom...

de elhiszem, hogy sokan fel vannak háborodva...én is
papa.49
@Strong: Normális körülmények között én se szoktam ilyeneket kívánni de ez már túlmegy minden határon, csak A PÉNZ BEHAJTÁSRÓL SZÓL AZ EGÉSZ!!!
ferii
Egyszerű,el kell vitetni a kocsit,a közlekedési szabályok mindenkire vonatkoznak,nincs kivétel :)
nezelodo
Ha ilyen jó minőségű az a sok méregdrága kütyü, talán bele lehet programozni azokat a rendszámokat is, amiket figyelmen kívül kell hagynia szabályszegéskor. Ezzel megspórolható ha mondjuk egy képviselő kölke százzal repeszt a városban , és elkapják a kisrendőrök, az ügyet utasításra elsikáló kapitányt talán nem rúgják ki, mert eleve a szoftver intézkedett! Így nem fog olyan gyors ütemben apadni a hithű alattvalók száma, akik nem a törvényszegés miatt kerülnek lapátra, hanem azért, mert lebuknak.
papa.49
@nezelodo: Te is adod a tippeket a ,,fakabátoknak,, ez nem szép...
papa.49
@ferii: Sokszor elgondoltam már, mikor látom Kovács 213. Jánost szorgoskodni az úton, ott ahol senkinek semmi keresni valója nincs, mi lenne ha egy böhöm kamion úgy véletlenül elsodorná, a sofőr lenne a hibás???
nezelodo
"papa.49
@nezelodo: Te is adod a tippeket a ,,fakabátoknak,, ez nem szép..."

Az se jó, ha sűrűn cserélődnek a rendőrkapitányok, a tanácsra meg ezek nem nagyon szorulnak rá, ha minket kell szopatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.