A Blikk egyik olvasója, Éva mesélt arról, hogy mire észrevették a jajveszékelést és kiértek hozzá, már meghalt.

A tizenegy óra körül a kórházba látogatóba érkező nő látta a földön a vérző fejű férfit, aki segítségért könyörgött. "A  recepciónál azt mondták, már tudnak róla. A sürgősségiről rakták ki, nem tudtak vele mit csinálni, mert alkoholos volt" – mondta a lapnak.

A látogatás végeztével már azt látta, hogy fekete zsákkal le volt takarva az elhunyt férfi. „2015. március 14-én szombat este a hajléktalan, ittas férfit Csepelről szállították az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház sürgősségi osztályára ittas, elhanyagolt állapotban. A férfi a megfigyelés ideje alatt, vasárnap hajnalban önkényesen távozott intézményünkből. További állapotáról pontos információnk nincsen” – írta a Blikk kérdésére az MH Egészségügyi Központ kommunikációs alosztálya.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
" Ne ítélkezz hogy ne ítéltess" Vajon ki tudja hogy miért lett hajléktalan!???A sebet miért nem látták el?Kidobták mert hajléktalan!!!Lehet csak elkeseredésében ivott!!!A negatív hozzászólóknak: lehet hogy holnap te kerülsz az utcára és téged visz be a mentő piásan a kórházba!!!Azért mert hajléktalan még EMBER ,!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Ez nagy hiba-nálunk az alkohol,nem hiába öl,butít és nyomorba dönt-erre a hülyébbje még rá is segít HUNGARI -KUMMAL és"cuciális temetéssel"-ez már fogyatékosság és szándékos emberölés is.
Az elszenvedő nyugodjék békében-igazán sajnálom és részvétem a családjának,ha egyáltalán volt neki.
lampa laz
Ide is küldött sms-t a fidesz, hogy hogyan kell bánni azokkal a zemberekkel akikkel nem tudnak mit csináni az eü-ben. Így biztos elég lesz az egészségügyre fordítható költség, sőt még spórolni is tudnak 1-2 stadionra.
Vizual
Miért csodálkozunk ? Ilyen az egészségügy, mert hagyjuk.
1magyar
Ittas állapotú hajléktalan, aki a saját felelősségére a megfigyelés alól elhagyta a kórházat.
Na nehogy már megszakadjon a szívem érte?! Részeg, arrogáns beteget el sem vinnék a mentők helyében.
ila51
Most kivételesen elolvastam a hozzászólásokat.
Voltam egy balesetin , na ott aztán volt éjjel búcsújárás , a közeli kocsmákból hordták be a totálkárosokat. Nem véletlen éjjelre minden markos műtős be volt osztva , de attól még folyt hajnalig a nótázás , ordibálás...
1magyar
Ilyen alakokra kár az eü-ben pénzt, energiát pazarolni, na mentőt meg főleg. Miközben az alkoholista barom veszekszik a mentőkkel, hogy elvigyék vagy ne, addig lehet, hogy közben egy agyonhajszolt, minimálbéres édesanya vagy apa meghal miatta szívinfarktusban két gyereket hagyva árván, félárván.
Dr plágium
@1magyar: Ráadásul hajnalban! Szerintem az önkényesség azt takarja, hogy fogta magát és lelécelt szó nélkül!
ilos
Nehogy már az minősítse a magyar egészségügyet, hogy egy részeg állat hogy mászik ki a saját hugyában a kórházból! Inkább hagyják abba az infarktusos életmentését és rohanjanak ehhez? Nem kellene már ebből is politikát csinálni, el kellene tölteni egy éjszakát a detoxon, utána lehet ajvékolni.
bakegya
@ilos: az élő életmentése nem lehet viszonyítás,legfeljebb személyzet kérdése.
ila51
@bakegya: ...ez a másik érzékeny téma , a személyzet...fáradtak , alul fizetettek
...ebben az említett balesetiben éjjel ha nem tudtam tőlük aludni , hajtogattam a gézt , de ha kivolt a 4 személy zsugáztunk. Nappal meg a nővéreknek segítettem ágytálazni...:)
Vizual
Részeg arrogáns halljon meg ? Nem kellett volna a józanítót megszüntetni. Vérző fejsérüléssel pluszban szabadon dönt ? Nehogy már.! Ez csak egy agyament baromság, ami csak agyamenteknek tűnik demokratikus jognak. Nekem a megélhetési jog tűnik annak. Pld.
No majd húsvétkor ha a gyereked bekerül mit fogsz mondani ? És egy egészségügynek, kórháznak, jobb helyeken alkalmasnak kell lennie egy infarktusos és egy részeg gyógyítására. Bár igaz. Kb. egy szinten láthatják el őket. Igaz. csak egy orvos lehetett ott. A többi Angliában van...
Vizual
@1magyar: Netán az a részeg a sok baj miatt.
dömdödöm
Miért kell kitenni ? Nincs valami másik intézmény ahová át lehetett volna szállítani és ellátni ?
dr. prédikátor
" Ne ítélkezz hogy ne ítéltess" Vajon ki tudja hogy miért lett hajléktalan!???A sebet miért nem látták el?Kidobták mert hajléktalan!!!Lehet csak elkeseredésében ivott!!!A negatív hozzászólóknak: lehet hogy holnap te kerülsz az utcára és téged visz be a mentő piásan a kórházba!!!Azért mert hajléktalan még EMBER ,!!!
Dr. Felipe
@ilos: Igazad van, nem ez az ahogy írod "alkoholos állat" minősíti az egészségügyet hanem a csótányos leves amit felszolgálnak ebédre meg a bevásárlókocsis gyermekágy.
ilos
@Dr. Felipe: Látszik, hogy szerencsére nem voltál beteg mostanában. Az általad említett RTL-Klubos szenzációk kivételek, amik erősítik a szabályt, a körülményekhez képest fantasztikusan jó egészségügyi ellátásunk van, és ez - tudom, hogy - elsősorban a lelkiismeretes orvosoknak és a kiszolgáló személyzetnek köszönhető. Dicséret illeti őket, nem kritika! Az ocsmány bulvár sajtó minden pici hibát úgy tálal, mintha az lenne a mindennapos gyakorlat.
Dr. Felipe
@ilos: Én nem voltam beteg de az anyám sajnos igen, úgyhogy van rálátásom a "fantasztikus egészségügyre".
miazavalami
@Horizont: Én elolvastam.
A sürgősségiről nem lehet csak úgy önkényesen kisétálni. Sőt ha az orvos úgy itéli meg hogy az illető nem tudja mit csinál, ön , és közveszélyes, még rendőrt is hivathat azért hogy a delikvens benn maradjon. Ez az ember azért ment el mert elengedték.
KERKA
Tulajdonképpen az a probléma oka, hogy hajléktalan is meg részeg is. Ez már okot ad a megkülönböztetésre. Rangsoroljuk a betegeket. Armani öltöny, gucci táskával osztályon felüli ellátás. Készséges orvosok, segítőkész nővérek.
Hogyan is szól az orvosi eskü, uraim? Mit is írt le Hippokratész cirka 1500 évvel ezelőtt,?" Tudással, segítőkészséggel, minden igyekezetemmel azon leszek...
1magyar
@KERKA: Ha arról lenne szó, hogy nincs férőhely mert az alkoholista minden héten elfoglalja a kórházi ágyat közben a te gyereked sürgősen be kellene feküdni, élet-halál kérdése, hogyan vélekednél?
KERKA
@1magyar: A kórház oldja meg az ilyen emberek ellátását is. Csináljanak egy elkülönítőt az ilyen esetekre.
1magyar
@KERKA: Ez egy más tészta, de ott, akkor abban az esetben, azonnal, belenyugodnál, hogy szegény alkoholista heti kijózanítása fontosabb mint a te gyereked?
Én azt gondolnám, hogy nem kellene inni és be se kerülne.
miazavalami
@Horizont: Ha valaki részeg az már közveszélyesnek számít. Innen a mi sürgősséginkről nem "sétálhatott" volna ki.
KERKA
@1magyar: de nem volt ott az én gyerekem!!! Ne keverjél bele olyan tényezőt, amivel ezt az ügyet most elsikálod -eltereled más irányba!

"Én azt gondolnám, hogy nem kellene inni és be se kerülne." Magyarországon a statisztika szerint több alkoholista van, mint cukorbeteg. Hagyjuk, hadd dögöljön meg mind? Milyen hozzáállás ez? Ha valaki szaros-hugyos- hányadékában fetreng, az orvosi ellátás akkor is megjár neki.
KERKA
@1magyar: Igen otthagyta az istenbarma, de aztán az utcán könyörgött segítségért, amit nem kapott meg. Mert mindenki csak legyintett rá. Most persze a kórház is "mosom kezeimet" állásponton van, azt hiszik őket felmenti az a tény, hogy ez egy alkoholista, és hogy önkényesen távozott. Én elhiszem, hogy a doktor urak túlterheltek, hogy a kórház nehéz anyagi helyzetben van, de ez nem indok egy ember haláláért. Ja, hogy a hajléktalan ember halála miatt nem fog senki feljelentést tenni, mert lehet, hogy nincs is hozzátartozója??? Akkor nyugodjunk meg, nem lesz felelősségre vonás, az meg dögöljön meg, minek ivott.
KERKA
@Horizont: Nem mentem el semmilyen irányba! A lényegnél maradtam.! A rendszerrel is baj van, és az ott dolgozók felelősségéről is.
Bezzeg, ha egy kutya feküdne az utcán, már mindenki jelentené az állatvédőknek, minisztériumnak, önkormányzatnak, már a fejét követelné mindenki a felelősnek!
De mivel egy alkoholista volt az illető áh, nem érdekes. MIndenki keresi a felelősség alóli felmentését. Nem érted? egy ember a kórház kapujában könyörög segítségért, és nem törődik vele senki. Viszont amikor meghalt, igyekeztek a fejére húzni a fekete zsákot. Ne lássa senki. Faszán eltüntettük, ez így van megoldva jól. Dühöngök.
Nil
Milyen diplomája volt az ellátó személyzetnek hogy nem tudott egy alkoholos beteggel mit kezdeni? Biztos nem egészségügyi - legalábbis anno ez nem volt gond.
A tanú szerint segítséget kért ...
persze nem a halál a legrosszabb ami egy emberrel történhet
bencemacska
@ilos: ma, 10:16

Ne akarj sehány éjszakát a detoxon eltölteni, mert megszüntették valamennyit. Pedig az fizetős szolgáltatás volt!

"Senkit nem hagyunk az útszélén!" De őt már az árokba sem rúgták bele!
bencemacska
@miazavalami: ma, 16:59

Szerintem nem elengedték, hanem elküldték.
Egy magatehetetlen - részeg - hogyan írja alá az önkéntes távozásról szóló nyilatkozatot? Azt azért megnézném!
Én már nem egyszer távoztam kórházból - józanul - saját felelősségemre, tudom, hány papírt iratnak alá. Nyilván saját magukat védve az esetleges következmények miatt, ami érthető!
bencemacska
@Horizont: ma, 21:07

A cikk szerint a recepciós tudta, hogy az utcán van. Akkor valószínű látta kimenni. Nem gondolod?!

A hajléktalant nem tekintik embernek!
De olyan érzésem van, hogy lassan engem sem fognak annak tekinteni.
Ma kértem időpontot szakorvosi vizsgálatra - műtéti előkészítés miatt - és előjegyeztek augusztus 5-re. Lehet, hogy megérem?
kamazuka
Imádkozom mindennap,ha elér a vég,még véletlenűl se tudjon értem jönni mentő,vagy orvos.
Le vagyok maradva.Már a kórház előtt is föl lehet dobni a pácskert?
Mi lesz a következő?
Műtőasztalon,ne adjunk vért neki,úgy sem húzza 3 napnál tovább,úgy is kell a vér a miniszter anyósának?
bencemacska
@Horizont: ma, 21:23

Sajnos a kisgömböc fal fel minket, nem mi őt!!!
KERKA
@Mirabilis: Köszi, minden hozzászólásod a józan ítélőképességre vall. Végre van 1 ember, aki megérti, hogy miről van szó.
ilos
@bencemacska: Nagyon nagy arc vagy! Olyat még nem hallottál, hogy valaki fogja magát, felöltözik és távozik? Egy részegről ne is feltételezd, hogy a papírjaira fog várni. De ha ez boldogít, erről is Orbán személyesen tehet. :)
bencemacska
@ilos: ma, 22:43

Ha "valaki fogja magát, felöltözik és távozik" az nem fog a kórház előtt, a bejárattól 6 m-re, vérző fejjel segítségért könyörögni!!!
Még akkor is köteles az egészségügy ellátni, ha hajléktalan és részeg.

Honnan tudod, hogy mennyi eü járulékot fizetett be, mikor még dolgozott,!
bakegya
@Mirabilis: miről beszélsz nekem?-@bakegya: 10.43-06.29.NAGY HIBA VOLT UTCÁRA ENGEDNI A SZEMÉLYZETNEK A FICKÓT-HA FEJSÉRÜLT VOLT.AZ MELLÉKES HOGY RÉSZEG,VAGY JÓZAN A PALI.a DETOXIKÁLÓBA SEM GUSZTUS KÉRDÉSE A TAKARÍTÁS ÉS PIHENTETÉS.
Yoda69
Ez az orbani magyarorszag. Es lesz meg rosszabb...
miazavalami
@bencemacska: Én is azt mondom hogy elküldték.
Az pedig az orvos felelőssége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.