A fővárosban – főleg az utóbbi hónapokban – mindenütt gőzerővel zajlanak az építkezések, sok helyen közlekedési káosz uralkodik. Ennek az oka, hogy az uniós elszámolási szabályoknak megfelelően 2015 végéig be kell fejezni a budai fonódó villamos-beruházást, ugyanis a rendelkezésekre álló források felhasználására év végéig kapott határidőt Budapest – írta meg a napi.hu.

Nemcsak emiatt van azonban feltúrva a fél város, ugyanis ezzel egy időben a pesti oldal munkálatai is zajlanak, hogy a 4-es, 6-os villamos vonalát ne kelljen újra lezárni.

A BKK tájékoztatása szerint egy átfogó helyszíni szemle után új tájékoztatókat helyeztek ki a Széll Kálmán tér több pontjára, amelynek nyomán a szakemberek elemzést készítettek a járókelők közlekedési szokásairól. A szemlét felügyelő szakértők és a forgalomirányítók tapasztalatait figyelembe véve, közlekedést segítő, valamint figyelmeztető táblákat helyeztek ki a munkaterület mellett.

Azóta többször is előfordult, hogy ezeket a táblákat az emberek megrongálták vagy áthelyezték, ezért a BKK Zrt. felkéri a gyalogosokat, hogy működjenek együtt az átalakítás ideje alatt és felhívta a figyelmet a táblák fontosságára, mivel azoknak a tájékoztatást leszámítva a balesetek megelőzésében is meghatározó szerepük van.

A Budapesti Közlekedési Központ a honlapján közzétett információk szerint 53 darab útbaigazítót helyezett ki az átépítés alatt álló Széll Kálmán térre csak a gyalogosok számára, amelyet szakértőik folyamatos felügyelete alatt tartanak, hogy amint szükségessé válik, azonnal le tudják cserélni a megrongálódott közlekedési tájékoztatókat.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Na hagyjanak már a hülyeséggel! Magyarország jobban teljesít, csak pont a fővárosban sokkolnak!?
magyarbakancs
Az Irgalmas rendi kórházat nem lehet megközelíteni.
17 villamos nem jár .4-6 villamos Margit-hídnál a vágányok fel vannak szedve.
Hév budai negálójánál hegy mászás kell végezni ki a kórházhoz akar eljutni.
Parkolni gépkocsival nem lehet sehol.
Kérdezném egy mozgásszervek betegségeivel foglalkozó kórházat ,hogy nem lehet meg közelíteni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.