Terrorelhárító és kommandós egységekben szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozóknak tart ötnapos képzést a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Semmelweis Egyetemmel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve. A hétfőn kezdődő, úgynevezett taktikaimedicina-képzésre hét országból érkeznek résztvevők Budapestre.

A TEK MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a taktikai medicina a sürgősségi egészségügyi ellátás speciális szakterülete. Fő célja az életmentés: a műveleti egységekben dolgozó, speciálisan képzett egészségügyi szakembereknek extrém körülmények között is képesnek kell lenniük a súlyos, életveszélyes sérülések azonnali ellátására vagy a maradandó egészségkárosodások megelőzésére.

A péntekig tartó képzés során a résztvevők az előadások mellett szimulált harci helyzetekben is fejleszthetik tudásukat. A speciális anatómiai és élettani tudás mellett a résztvevők elsajátíthatják a többi között a harctéri sebesültszállítás és kimenekítés fogásait, valamint a tömeges sérülések kezelésének legkorszerűbb módszereit. A képzésre hét európai országból érkeznek orvosok, mentőtisztek és egészségügyi ellátók.

A TEK stratégiai partnerként működik együtt a Semmelweis Egyetem (SE) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szakembereivel. Az SE oktatói előadásokat tartanak, és az egyetem korszerű eszközökkel felszerelt gyakorlati helyiségeit is rendelkezésre bocsájtja. Az NKE terrorelhárítási tanszéke a program kidolgozásában és az oktatási anyagok összeállításában működött közre.

Európában a TEK az első és az egyetlen olyan rendvédelmi szervezet, amely a taktikai medicinát rendszerszinten, mindennapi műveletei során a gyakorlatban is alkalmazza – írták.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Világraszóló mutatvány! Bemutatjuk, egyik TEK-kes, hogy lövi tö..ön a másik TEK-est, akció közben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DogAdventures
"Európában a TEK az első és az egyetlen olyan rendvédelmi szervezet, amely a taktikai medicinát rendszerszinten, mindennapi műveletei során a gyakorlatban is alkalmazza."
Elég nagy kupi lehet az országban,napi szinten haha.
Toby
A tek-nél addig nincs gond, amíg 20 kilós drogosra, vagy 150 kilós cukorbeteg, zsarolós romára kell ráugrani és ezt teszi 20 jól eltartott csicska, ebből 5 videózza a "zakciót" !
Kérem !
1000 ( azaz egyezer) főnél nagyobb a létszám ! Egy megyei főkapitányság létszámával vetekszik !
Évi 13 milliárd ! Mire ?
Abzug62
Engem azért érdekelt volna, melyik az a 7 európai ország.
Toby
@adrenalink: Naggyon jóóóóóóó !
papa.49
Engem is csak az érdekelne, melyek azok az országok ahonnan ide a tektökhöz jönnek tanulni ,,taktikai medicinát,,???
miazavalami
Egyszer volt hol nem volt heted hét országon is túl..., de mit is beszélek? JötTEK láttak vittek , maradtak...
nyanya001
Azt is, hogy a köztársasági elnökről jelentsenek ?
vonotok
@Abzug62: Hát én is is kíváncsi lettem honnan jöhetett a továbbképzésre 7 Európai " T:E:R: - es???
zöldszem
Világraszóló mutatvány! Bemutatjuk, egyik TEK-kes, hogy lövi tö..ön a másik TEK-est, akció közben.
Dr plágium
Nincs párjuk hetedhétországon innen és túl...mint a mesében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.