Terrorelhárító és kommandós egységekben szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozóknak tart ötnapos képzést a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Semmelweis Egyetemmel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve. A hétfőn kezdődő, úgynevezett taktikaimedicina-képzésre hét országból érkeznek résztvevők Budapestre.

A TEK MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a taktikai medicina a sürgősségi egészségügyi ellátás speciális szakterülete. Fő célja az életmentés: a műveleti egységekben dolgozó, speciálisan képzett egészségügyi szakembereknek extrém körülmények között is képesnek kell lenniük a súlyos, életveszélyes sérülések azonnali ellátására vagy a maradandó egészségkárosodások megelőzésére.

A péntekig tartó képzés során a résztvevők az előadások mellett szimulált harci helyzetekben is fejleszthetik tudásukat. A speciális anatómiai és élettani tudás mellett a résztvevők elsajátíthatják a többi között a harctéri sebesültszállítás és kimenekítés fogásait, valamint a tömeges sérülések kezelésének legkorszerűbb módszereit. A képzésre hét európai országból érkeznek orvosok, mentőtisztek és egészségügyi ellátók.

A TEK stratégiai partnerként működik együtt a Semmelweis Egyetem (SE) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szakembereivel. Az SE oktatói előadásokat tartanak, és az egyetem korszerű eszközökkel felszerelt gyakorlati helyiségeit is rendelkezésre bocsájtja. Az NKE terrorelhárítási tanszéke a program kidolgozásában és az oktatási anyagok összeállításában működött közre.

Európában a TEK az első és az egyetlen olyan rendvédelmi szervezet, amely a taktikai medicinát rendszerszinten, mindennapi műveletei során a gyakorlatban is alkalmazza – írták.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Világraszóló mutatvány! Bemutatjuk, egyik TEK-kes, hogy lövi tö..ön a másik TEK-est, akció közben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
Egyszer volt hol nem volt heted hét országon is túl..., de mit is beszélek? JötTEK láttak vittek , maradtak...
nyanya001
Azt is, hogy a köztársasági elnökről jelentsenek ?
vonotok
@Abzug62: Hát én is is kíváncsi lettem honnan jöhetett a továbbképzésre 7 Európai " T:E:R: - es???
zöldszem
Világraszóló mutatvány! Bemutatjuk, egyik TEK-kes, hogy lövi tö..ön a másik TEK-est, akció közben.
Dr plágium
Nincs párjuk hetedhétországon innen és túl...mint a mesében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.